Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért van az, hogy sokszor...

Miért van az, hogy sokszor nem tudom felrakni a tampont?

Figyelt kérdés

Nem vagyok kezdő a témában, kb. 7 éve használok tampont. Mostanság sokszor nem találom az utat neki. Fel sem tudom normálisan rakni, elakad, fáj, érzem járás közben és ki kell vennem.

Talán valami rendellenesség lehet a hüvelyemben? De szex közben nincs gond. Soha nem voltam nőgyógyásznál.

23N

2012. aug. 2. 16:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
47%
Nem muszáj magánnőgyógyászhoz menni. SZTK-ban nem kell fizetni. De a Te dolgod, Te kockáztatod az egészséged.
2012. aug. 3. 13:28
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Talán mostanság szárazabb vagy a megszokottnál.

Mondjuk az nem derült ki, hogy mikor nem tudod felrakni. Az erősebb napokon fel kéne menjen, a gyengébbeken pedig ha nem megy, nem kell erőltetni. Akkor betéttel is simán lehet kényelmesen létezni. Mert ha egyébként is száraz vagy, a tampontól még inkább az leszel és úgy aztán igen kellemetlen a dolog.

2012. aug. 3. 13:41
 13/17 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem egészségtelen a tampon használata, úgyhogy én semmiképp nem javasolnám a további használatát. Üdv.
2012. aug. 4. 18:37
 14/17 anonim ***** válasza:
57%

Kedves Kérdező! Sajnos nem propaganda, ha én nem járnék rendszeresen szűrésre, már lehet hogy nem élnék..Így egy kisebb műtéttel megúsztam.

Azért 23 évesen már több ésszel áldhatott volna meg a sors, hogy tisztában légy a vizsgálatok fontosságával.

2012. aug. 4. 20:52
 15/17 A kérdező kommentje:

A tampon nem egészségtelen.

Ezt a propaganda dolgot, hogy húzzunk le minél több pénzt az emberekről azzal, hogy ok nélkül orvoshoz szaladgálnak - egy orvos mondta. Hogy normál esetben nem indokolt.

Érdekes, ilyen alapon az ember félévente vizsgáltassa ki szó szerint mindenét, mert ugyanúgy kialakulhat máshol is bármi, tüdő, szív vagy egyéb helyeken. Mégis csak ezt a nőgyógyászati dolgot nyomatják. Hogy miért? Mert tudják, hogy a legtöbb nő szereti megválogatni az orvost, inkább elmegy egy agyondicsért magánhoz sok-sok pénzért.

2012. aug. 4. 22:10
 16/17 anonim ***** válasza:
57%

Nos, egy ismerősöm fél évente járt mammográfiára és legutóbb mellrákot állapítottak meg nála, fél év alatt kialakult.. Már túl van a műtéten, mivel idejében észrevették, talán nem kell leoperálni a mellét.

De te csak tartózkodj a nógyógyásztól, ha szerinted feleslegesek a vizsgálatok. A te dolgod, a te életed.

2012. aug. 4. 22:19
 17/17 A kérdező kommentje:

Én ezt értem. De ugyanígy nem alakulhat ki a test bármelyik részében daganat fél év leforgása alatt? De! Gyakorlatilag az ember heti többször járhatna vizsgálatokra, ha félévente minden szervét ki akarná vizsgáltatni ilyen célból, nem?

Hiába járkálnék félévente nőgyógyászati rákszűrésre, ha más helyen alakulna ki a rák. Ha meg kell halni, akkor meg kell halni.

2012. aug. 4. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!