Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szoptatási időszak alatt...

Szoptatási időszak alatt lehet candida diétát csinálni?

Figyelt kérdés

Már vagy 2-3 hónapja annyira édésséget kívánok napi szinten, hogy szerintem candida túltengésem van.

mivel teljesen más étrenddel jár, így nem tudom mennyire van rossz hatással szoptatás alatt, mennyi a tápértéke így a tejnek.

2012. júl. 23. 13:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Szoptatás alatt kívánós vagy, akkor az már candida? Olyan jó, hogy bejött ez a sok modern parasztvakító betegség.
2012. júl. 23. 13:34
 2/5 A kérdező kommentje:

12 Éve időközönként visszatérő hüvelygombával küzködök, van, hogy havonta aztán van, hogy 2-3 hónapig nem jön elő. Az emésztésem katasztrófa. 2-3 Naponta megyek wc-re kb 20 éve. 4. Fokú aranyerem van.

15 éve migrénes fejfájásaim vannak. Szerintem ezek. Összefüggenek egymással. A táplálkozásom nem túl vegyes.

Gyümölcsöt, zöldséget ritkán eszem.

Nem is mindegy mit eszem belőlük, mert olyan szinten feldagad a szám széle, mintha szilikonos szájfeltöltésen lettem volna. Ez a zöldségek, gyümölcsök nyers fogyasztása után jelentkezik.

2012. júl. 23. 16:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Magára a cellulózra van allergiás vagy bizonyos növényekre?

Létezik ilyen bioboltban, hogy rosttabletta. Ebben semmi más nincs, csak rengeteg emészthetetlen növényi rost, amitől helyrejönne az emésztésed, egyáltalán beindulna. A gomba azzal függhet össze, hogy ilyen rossz emésztéssel az immunrendszered is padlón van, bármi elszaporodik benned hamar, nem tudja kordában tartani. Az aranyér meg pláne összefügg az emésztéssel.

2012. júl. 23. 16:15
 4/5 A kérdező kommentje:

A rost tabletta is csak ideig óráig jó. Évek óta eszem egy darabig, majd abba hagyom, aztán megint eszem. Eddig legjobban az oxitarm vált be, amit akár meddig ettem használt. Szóval a rost tablettánál jobb volt. A paradicsom, uborka, paprika, barack, sárgadinnye, banán és még sorolhatnám, hogy miktől dagad fel a szám. Mindegy mi, a lényeg, hogy nyersen fogyasztva váltja ki ezt. Ha már zöldség keverék és joghurtos öntet van rajta akkor többnyire megúszom a feldagadást.

Már volt hogy próbáltam némi életmód váltást bevezetni Pl. Durum tészta, rozsliszt, teljes kiörllésű kenyér. Étkezési keményítő vagy pudingpor, édesítőszer(xilit, mert nyírfacukor nem volt) de most nem főzök, mert a kisfiam 5 hetes és nincs időm főzni mellette van még egy 3 éves lányom is, így örülök, ha az ő igényeiket teljesítem.

2012. júl. 23. 16:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Én a helyedben beszélnék egy dietetikussal, mert hiába csinálsz akármilyen candida diétát, az azért tudott elszaporodni a testedben, mert gyenge az immunrendszered.

Kiéhezteted, ideig-óráig alábbhagy, aztán megint elő fog jönni, csak tüneti kezelés lenne. Allergiatesztre is mennék, mi az, amire konkrétan allergiás vagy és úgy összeállítani az étrendet, a táplálkozásodat nagyon helyre kéne tenni.

2012. júl. 23. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!