Szoptatási időszak alatt lehet candida diétát csinálni?
Már vagy 2-3 hónapja annyira édésséget kívánok napi szinten, hogy szerintem candida túltengésem van.
mivel teljesen más étrenddel jár, így nem tudom mennyire van rossz hatással szoptatás alatt, mennyi a tápértéke így a tejnek.
12 Éve időközönként visszatérő hüvelygombával küzködök, van, hogy havonta aztán van, hogy 2-3 hónapig nem jön elő. Az emésztésem katasztrófa. 2-3 Naponta megyek wc-re kb 20 éve. 4. Fokú aranyerem van.
15 éve migrénes fejfájásaim vannak. Szerintem ezek. Összefüggenek egymással. A táplálkozásom nem túl vegyes.
Gyümölcsöt, zöldséget ritkán eszem.
Nem is mindegy mit eszem belőlük, mert olyan szinten feldagad a szám széle, mintha szilikonos szájfeltöltésen lettem volna. Ez a zöldségek, gyümölcsök nyers fogyasztása után jelentkezik.
Magára a cellulózra van allergiás vagy bizonyos növényekre?
Létezik ilyen bioboltban, hogy rosttabletta. Ebben semmi más nincs, csak rengeteg emészthetetlen növényi rost, amitől helyrejönne az emésztésed, egyáltalán beindulna. A gomba azzal függhet össze, hogy ilyen rossz emésztéssel az immunrendszered is padlón van, bármi elszaporodik benned hamar, nem tudja kordában tartani. Az aranyér meg pláne összefügg az emésztéssel.
A rost tabletta is csak ideig óráig jó. Évek óta eszem egy darabig, majd abba hagyom, aztán megint eszem. Eddig legjobban az oxitarm vált be, amit akár meddig ettem használt. Szóval a rost tablettánál jobb volt. A paradicsom, uborka, paprika, barack, sárgadinnye, banán és még sorolhatnám, hogy miktől dagad fel a szám. Mindegy mi, a lényeg, hogy nyersen fogyasztva váltja ki ezt. Ha már zöldség keverék és joghurtos öntet van rajta akkor többnyire megúszom a feldagadást.
Már volt hogy próbáltam némi életmód váltást bevezetni Pl. Durum tészta, rozsliszt, teljes kiörllésű kenyér. Étkezési keményítő vagy pudingpor, édesítőszer(xilit, mert nyírfacukor nem volt) de most nem főzök, mert a kisfiam 5 hetes és nincs időm főzni mellette van még egy 3 éves lányom is, így örülök, ha az ő igényeiket teljesítem.
Én a helyedben beszélnék egy dietetikussal, mert hiába csinálsz akármilyen candida diétát, az azért tudott elszaporodni a testedben, mert gyenge az immunrendszered.
Kiéhezteted, ideig-óráig alábbhagy, aztán megint elő fog jönni, csak tüneti kezelés lenne. Allergiatesztre is mennék, mi az, amire konkrétan allergiás vagy és úgy összeállítani az étrendet, a táplálkozásodat nagyon helyre kéne tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!