Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kétségbe vagyok esve, mit tegyek?

Kétségbe vagyok esve, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Véres folyással akartam menni 2 hete nőgyógyászhoz, csak hogy nincs nőgyógyászati rendelés augusztus közepéig, a nővér meg szó szerint nekem esett, hogy minek jövök ilyen kis panaszokkal orvoshoz, használjak canesten kombit, vagy ha nem válik be gynoxint. használtam is szorgalmasan a combit a párom is a krémet majd megjött a menzeszem azt hittem rendbe jöttem. Végre szexelni akartam a párommal, csak hogy égő, fájó érzést éreztem miközben belém hatolt. Azóta ismét vérzek és fogalmam sincs hova menjek, nem vagyunk gazdagok, hétfőn meg nyaralnánk. Most megvettem a Gynoxint, de félek ez sem fog használni, orvos pedig sehol. Mi tévő legyek????? :(((((((
2012. júl. 22. 00:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ügyelet.
2012. júl. 22. 00:36
 2/12 A kérdező kommentje:
Nincs nőgyógyász, szóval nincs ügyelet, csak sürgősségi.
2012. júl. 22. 00:39
 3/12 anonim ***** válasza:
93%

Biztos nem csak egyetlen orvosi intézmény van egész Egerben.

Van háziorvosi szolgálat, és annak is van ügyelete.

Van legalább egy szakrendelő, ahol van nőgyógyászat, és van legalább egy kórház is, ahol szintén van nőgyógyászat és ügyelet is.

És van urológia, valamint bőr- és nemigonzozó, ami kompetens még az ügyben.

És akkor már ugorj be a betegjogi képviselőhöz is, mert mi az, hogy szidással elhajt a nővér...!!!!!

Jogod van az ellátáshoz, ha szünet van, köteles megadnia, hogy hova fordulhatsz akkor!

2012. júl. 22. 00:51
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem egri vagyok, hanem egy kisvárosi lány, és itt max magánrendelés van 8000 forintért akinek van rá pénze... valóban felháborító, hogy elküldött szerintem súlyos, kezelendő panaszokkal a nővér.
2012. júl. 22. 00:55
 5/12 anonim ***** válasza:

Összekevertelek valakivel?

Nem egri vagy? Bocsánat.

Nem tudsz egy nagyobb körzetbe menni, ahova tartozol, ahol van most ügyelet?

2012. júl. 22. 00:56
 6/12 A kérdező kommentje:
plusz fizesd a gyógyszert amit felír:( nem engedhetem meg magamnak.
2012. júl. 22. 00:57
 7/12 A kérdező kommentje:
Megkérek valakit hogy vigyen el nagyobb városba, hátha ott kezelnének.
2012. júl. 22. 00:58
 8/12 anonim ***** válasza:

Esetleg hívd fel a 104-et, hogy hova tartozol ebben az esetben.

De talán a neten is van erről körzetesítés.

2012. júl. 22. 01:00
 9/12 anonim ***** válasza:

Cickafarkfű

Teaként: 1 teáskanál cickafarkfüvet leforrázunk 2-3 dl forró vízzel, 1-2 percig állni hagyjuk, leszűrjük és koryolgatva fogyasztjuk.

Napi adagja: 2-3 csésze

Ülőfürdőként alkalmazva:

100 gramm cickafarkfüvet 5 liter hideg vízben 12 órán át áztatunk. Ezután a fölmelegített vizet a fürdővízhez öntjük. A víz lepje el a vesetájat. 20 perces fürdő után megtörülközés nélkül öltsünk fürdőköpenyt és ágyban izzadjunk 1 óra hosszat.

Fehérfolyás esetén – heti 2-3 alkalommal ajánlott.

Méh- és petefészekgyulladás esetén – néha már 1 cickafarkfürdő is elegendő.

2012. júl. 22. 07:14
 10/12 anonim ***** válasza:

Van még néhány hatásos gyógyszer, de egyik sem olyan könnyen fellelhető mindenhol termő mint a cickafarkfű ezért ízt írtam elsőnek.

De bogarászhatsz ezek közt is:

Palástfű

A növény német neve „Frauenmantel” – női kabát – jelzi, hogy mindenekelőtt nőknek való gyógynövény. A női nemi szerveket, mindenekelőtt a méhet erősíti, így az anyaságra való felkészülés, valamint szülés előtt és után alkalmazható haszonnal. A növény ideális szer az anyaságra odaadóan készülő fiatalasszonyok számára.

Segít menstruációs zavarok, fehérfolyás, alhasi panaszok, klimaxos rosszullétek, fájdalmas, erős vérzéssel járó menstruáció esetén, hatásos görcsökre, fejfájásra és túlterhelt máj gyógyítására is. Nyugtató és fájdalomcsillapító, vizelethajtó, gyulladásgátló, vérzéscsillapító, intenzíven hat minden altesti szervre.

Alkalmazása:

Teaként: 1 teáskanál palástfüvet leforrázunk 2-3 dl vízzel, 1-2 percig állni hagyjuk, majd kortyonként fogyasztjuk.

Napi 2-3 csésze ajánlott.

Ciklus rendezése

Fehérfolyás

Hormonzavar

Méh-, petefészekgyulladás

Vetélés: A vetélés megelőzésére a terhes nő a harmadik hónaptól kezdve naponta igyék palástfű teát. Koraszülésre hajlamos nőknél a terhesség megtartásában, a méhszalagok erősítésében sokat segít a palástfű.

Rendszertelen menstruáció: Ha a menstruáció orvosi gyógyszerezésre sem áll be havi rendszerességre, cickafarkfűvel keverve a palástfű (egyenlő mennyiség mind a kettőből) egyenesbe hozza a dolgot.

Angelika

Mint elsősorban „női gyógyírt” az angelikát fájdalmas menstruáció, a menstruáció elmaradása, rendszertelen menstruáció, klimaxos tünetek illetve az egészséges terhesség és a könnyű szülés segítésére használják.

Kedvező hatása van a méh aktivitására, mert növeli a méh összehúzódását, melyet relaxáció követ.

Édesgyökér

Különösen használatos PMS kezelésére, mert csökkenti az öszrtogénszintet, miközben növeli a progeszteronszintet. Azzal növeli a progeszteronszintet, hogy gátolja szt az enzimet, amely a progeszteron lebontásáért felelős.

Barátcserje

Termését hosszú ideje alkalmazzák női panaszok kezelésére. A barátcserje-kivonat különösen hasznosnak tűnik sárgatest-rendellenesség vagy prolaktin túltermelés esetén.

Alapvetően a hipotalamuszra és a hipofízis tevékenységére hat. Ennek eredményeképpen képes normalizálni más hormonok működését, például csökkenti a prolaktin termelést és az ösztrogén-progeszteron arányt.

A barátcserje kivonat hasznos lehet menstruáció elmaradása esetén is, aminek az egyik leggyakoribb oka a prolaktin túltermelése.

Ne várjon azonnali eredményt, a barátcserjének legalább három hónapra van szüksége, hogy csökkenteni tudja a prolaktin szintet.

Javasolt napi adagja: 175-225 mg (tablettában vagy kapszulában) / Németországban lehet

kapni. A Pharmafutár behozza Mo-ra.

Egyéb hasznos gyógynövények női bajokra:

Kamilla

Pásztortáska

Fagyöngy

Fehér árvacsalán

Veronikafű

Meddőség kezelésére

Teakeverék: 45 gramm szárított rétihere virág

25 gramm csalán

10 gramm borsmenta

20 gramm körömvirágszirom

Elkészítése: 1 csészéhez két kiskanál fű, 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Ajánlott napi adagja: 2-3 csésze

A réti here jó vértisztító, ösztrogénhatású vegyületeket tartalmaz, a csalán az egész szervezetet táplálja. A borsmenta nemi serkent?, a körömvirág pedig a szaporító szerveket er?síti.

A nemi vágy elvesztése

A libidó hiányát a férfiakhoz hasonlóan a nőknél is számos tényező, így a kimerültség, a stressz és a túl sok serkentőszer, pl. kávé okozza. A menstruációs ciklus lefolyása is szerepet játszik, mivel a nemi vágy gyakran a ciklus közepén emelkedik, azután zuhan, majd közvetlenül a havivérzés előtt ismét felszökik. Serkentő növényi erősítőszerekkel gyakran feléleszthetjük az elszunnyadt libidót, s az is fontos, hogy megtanuljunk lazítani.

Málna~ és rozmaringtea

Az afrodiziákumként tisztelt drogok mellett az általános tápláló, serkentő herbák is mozgósítják a szexuális energiákat. A csalán gazdag vitaminban és ásványi anyagokban, a rozmaring serkentő hatású, a málnalevél a szaporítószervek ellazulását segíti.

Hozzávalók:

40 g szárított málnalevél (Rubus idaeus)

20 g szárított csalán (Urtica dioica)

15 g szárított rozmaring (Rosmarinus officinalis)

15 g szárított barátcserjebogyó (Vitex agnus-castus)

10 g szárított borsmenta (Mentha piperita)

A tea elkészítése:

1. Az összekevert herbákat légmentesen záró, sötét edényben tartjuk.

2. kiskanál keveréket herbateacsészébe vagy kis teáskannába teszünk. Hozzáadunk egy csésze frissen forralt vizet, és 10 percig állni hagyjuk majd leszűrjük.

Adagolás: Napi 2-3x1 teáscsésze.

2012. júl. 22. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!