Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Egészségügyi kiskönyvre lenne...

Egészségügyi kiskönyvre lenne gyorsan szükségem, hogy el tudjak menni dolgozni, és legyen tb-m, mert most nincs. Tb nélkül is kiadják? Csak gondolom drágán.

Figyelt kérdés
Most találtam munkahelyet, de se tb-m, se egészségügyi kiskönyvem. Elkezdhetek dolgozni, és amikor bejelentettek, akkor indítani a kiskönyvhöz a vizsgálatokat? Már akkor tb alapon? Ha holnap bejelentenek, holnaptól már van tb-m, vagy csak a következő hónaptól? Segítsen, aki tud, nagyon kéne ez a munka! Köszönöm.
2012. jún. 8. 11:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha belemegy a főnököd, hogy kis könyv nélkül kezdj el dolgozni, akkor jó. A munka mellett is elintézheted a kis könyvet. TB-d csak a következő hónaptól lesz, de próbálkozhatsz TB nélkül is. A TB kártyád az meg van?
2012. jún. 8. 11:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Megvan, de egy éve munkanélküli vagyok, lejárt a gyes-em, a családi pótlékból meg sajnos nem tudtam fizetni. Kb. egy éve nem érvényes a tb-kártyám, ezért azóta orvosnál sem voltam.
2012. jún. 8. 11:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem mindenhol ellenőrzik.
2012. jún. 8. 12:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Értetlenül állok a kérdés előtt.

Nekem sem volt munkám...pár hónap múlva találtam egy multi cégnél, ahol természetesen kell egészségügyi kis könyv benne az alkalmassági vizsga és a tüdőszűrő pecsétjével. Nálunk a városban van egy ilyen papír bolt szerű üzlet azt mondták oda menjek be és vegyek egy kiskönyvet. Kb. 100 ft. volt, ez egy egyszerű fehér kiskönyv. Ezzel és a munkáltatótól kapott beutalóval először elmentem a tüdőszűrőre utána pedig az alkalmassági vizsgára. És ennyi. A kiskönyvet bevittem és kezdhettem is. Semmi ellenőrzésről nincs itt szó. Az h te előtte fizetted e vagy nem, az nem az ő dolga, hanem a tiéd. Ja + nekem erkölcsi bizonyítványt is kérni kellett. Röviden ennyi :)

2012. jún. 8. 13:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Sajnos, mivel nem érvényes a TB-kártyám, nem mehetek tüdőszűrésre sem, mert annak fő költségeit az OEP állja, nem tudom, magánban mennyi lenne, egy vérvétel kb. 100 ezer körül mozog annak, akinek nincs tb-je.
2012. jún. 8. 14:50
 6/7 anonim ***** válasza:
hát ez hülyeség. nekem sem volt tb-m azaz amint elveszítettem a munkámat én nem fizettem magam után. Amint lett munkám fogtam és elmentem a beutalóval amit a munkáltató adott a tüdőszűrőre utána meg az alkalmasságira. Mindent megcsináltak egy szót nem szóltak. Hozzáteszem gyerek korom óta asztmás vagyok és az utóbbi időben h nem volt munkám attól még kellett járom vizsgálatra és ugyan úgy elláttak és még a támogatást is megkaptam a gyógyszerre. Ez volt első alkalommal ahol azt mondta a doki ilyenkor küldeni kell az OEP-nek egy értesítőt ezzel kapcsolatban, és ennyi, azt mondták nem kell ezzel foglalkozni. Ez volt 2 éve és azóta sem történt semmi. Sőt a nyáron voltam fogorvosnál aki annyit mondott hogy piros jellel jelzett a gép h nincs rendezve a tb-m, egyszóval felhívta rá a figyelmem. És ennyi. Csak figyelmeztetnek. Utána még egy hónapig jártam hozzá kezelésre. Vérvételen is voltam úgy h nem dolgoztam, a házi orvos attól még ellátott és ő adta a beutalót. Ott sem történt semmi. De egyébként azt hallottam már h van ahol fizetni kell a tüdőszűrőért. Hát nálunk nem kell.
2012. jún. 9. 10:32
 7/7 anonim ***** válasza:
ja és még ami lemaradt, hogy még csak nem is ez a város a lakóhelyem, nem is ide tartozom, pl. a háziorvosnál még a kartonom sincs ott mégis hozzá járok ő kezel és írja minden hónapban a gyógyszereket úgy, hogy ez csak a tartózkodási helyem. :)
2012. jún. 9. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!