Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy mondjam el az anyámnak?...

SzimiHelios kérdése:

Hogy mondjam el az anyámnak? Nekem kissé kínos ez. :/ (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A tesitanárom mikor 9-ben úszni mentünk megkérdezte hogy ki használ tampont, mire 2 lányon és rajtam kívül az összes többi lány feltette a kezét. A tesitanár mondta hogy akkor kezdjük el használni, mert nem fogja elfogadni kifogásnak a menstruációt úszás alól. (mondjuk én ezt elég undorítónak találom meg így egy csomó fertőzést is ellehet kapni). Hazamentem, és találtam otthon tampont, gondoltam kipróbálom hogy számomra kényelmes-e eltűröm-e. Hát elég kellemetlen élményben volt részem, fájt is a felhelyezése és miután kihúztam kissé véres is volt (nem menstruációs vérzés) tehát nagy valószínűséggel átszakadt a szűzhártyám. Ezt úgy egy év után elmondtam anyunak aki persze nem örült neki, de megértő volt. Már ezt is nehezemre esett neki elmondani. Viszont van egy másik problémám.. félek elmenni nőgyógyászhoz, még egyszer sem voltam, és azért jó lenne elmenni, hogy nincs-e baj. Ez csak a problémám első fele. Nem rendszeresen, ritkán..de maszturbálok.. és ezt viszont nem nagyon szeretném megosztani anyuval, félek a reakciójától. Ne értsetek félre, nem üt meg ver..csak.. nem tudom hogy reagálna rá.

Szerintetek mit tegyek?

Ja és nincs pasim, volt de még nem szexeltem.

17/L

2012. máj. 24. 13:17
1 2
 11/19 anonim válasza:
17%
Hogy venné véletlenül észre, hogy maszturbál? Már megbocsáss, de te is sültbolond vagy...el mondanád, mégis milyen biológiai, kémia, esetleg fizikai tünetekből jönne rá a nőgyógyász, hogy valaha is maszturbált-e? Istenem, gondolkozz, mielőtt hsz-t írsz, vagy valami korlátozást kéne bevezetni, hogy a 60-70 IQ alatt levők ne írhassanak ide....sőt..inkább a 90 alatt lévők, azok már olyan normális szinten lennének....sok itt az ostoba ember...
2012. máj. 24. 13:47
 12/19 anonim ***** válasza:
35%

Anyukádnak nem kell tudnia arról, hogy masturbálsz.

17 évesen, ha még nem élsz nemi életet, akkor nem kell nőgyógyászhoz menni, ráérsz majd 23-24 éves korodban. Ha közben nemi életet kezdenél élni, akkor a megkezdése után kb 1 évvel, vagy ha valamilyen nőgyógyászati gondod keletkezne, akkor persze menj.

Szerintem majd lassan nézz utána egy női dokinak, akihez tudsz járni, ha kell. Elötte elviselhetőbb a vetkőzés és terpesztés mint a férfi orvos elött, azonkívűl ő nem csak orvos, hanem nő is aki sokkal jobban értheti minden kimondott és ki nem mondott panaszodat is, hiszen átélhette azokat igen nagy eséllyel.

2012. máj. 24. 14:10
 13/19 anonim ***** válasza:

tisztelet, hogy 17évesen szüz vagy, de még nagoybb tisztelet nekem, mert én 18évesen vagyok az:))))

a mai világban nem találtam alkalmas alanyt még egy normális kapcsolathoz

nem kell félned, youtube-on vannak ilyen felvételek ilyen vizsgálatokról, amik nincsenek cenzurázva, még meg is melegitik langyos vizben a kacsát, hogy nel egyen kellemetlen érzésed a hideg miatt; meg óvatosan nyulkálnak a tiszteletre méltó helyeden; egyébként belül mélyebben nincsenek idegvégződések

a maszturbációtól ne tarts: anyud még nagoybb zavarban lenne, mint te:)

f18

2012. máj. 24. 14:43
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A tesitanár tanácsait azóta se fogadom meg!!

A nőgyógyász akihez mentem volna a legszívesebben anyu nőgyógyásza is volt, de csak volt.. két hete autóbalesetben meghalt, úgyhogy most másik nőgyógyász után nézek.

Igazatok van, most így jobban belegondolva, nem igazán tartozik anyura hogy maszturbálok-e vagy sem. Bocsi ha kicsit butácskának tűnök.. nem vagyok az..csak egy kicsit érdekes világban élek és kicsit más a világ/élet szemléletem/nézetem, és furcsa vagyok XD de ez nem ide tartozik.. tényleg köszi a válaszokat!

2012. máj. 24. 15:08
 15/19 anonim ***** válasza:

A tesitanárod egy köcsög, ha itt lenne kartávolságon belül, valószínűleg kiütné a falat attól amit tőlem kapna.

Amúgy tényleg nagy a kockázata a fertőzéseknek a tamponhasználat mellett, így ezt a nőgyógyászok jelentős része (<90%) kifejezetten ellenzi.

Remélem a tanár elfogadta időközben, hogy ha menstruálsz, és nem akarsz úszni, akkor ne kényszerítsen.

Minden elképzelhető jót kívánok Neked!

2012. máj. 24. 17:19
 16/19 anonim ***** válasza:

Uhh hát ez elég rossz helyzet, hogy úsznotok kell még akkor is ha megvan :S Szerintem ehhez nincs joga egy tesitanárnak, hogy kötelezővé tegye a tamponhasználatot. Ez magánügy... -.-

Egyébként amikor először kipróbáltad, akkor nem menstruáltál? Mert akkor azért fájt, mert száraz voltál.

2012. máj. 24. 17:24
 17/19 anonim ***** válasza:
91%

# 11

HOGY TE MEKKORA BAROM VAGY!

2012. máj. 25. 12:25
 18/19 anonim ***** válasza:
91%

"a 60-70 IQ alatt levők ne írhassanak ide....sőt..inkább a 90 alatt lévők, azok már olyan normális szinten lennének....sok itt az ostoba ember..."

Miért akarod kizáratni magad innen?

2012. máj. 25. 12:32
 19/19 anonim ***** válasza:
Öröm hallani, hogy van ilyen rendes lány is! Fog is értékelni majd az igazi, abban biztos vagyok!
2012. máj. 25. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!