Tulajdonképpen miért fáj a menstruáció? {legalábbis nekem iszonyatosan fáj. Mindig azt érzem hogy a méhem leszakad. }
Mert még fiatal vagy talán, és hozzá kell szoknia a szervezetednek ehhez, ha meg már 5-10 évnél régebb óta menstruálsz, akkor a nőiség elfogadásával van valami problémája a lelkednek. Gyógyteákat, fájdalomcsillapítókat próbáltál?
Nekem nem fáj, csak nagyon sok vért veszítek, és nem tudom megoldani sehogy se.
Vágtad már meg magad?Vérzett?Ha igen,akkor fájt-e?
A fájdalom természetes,jól írta az első,hozzá lehet szokni,lehet ellene tenni is...és ugye nem vagyunk egyformák...más a fájdalomküszöbünk...hiába hívjuk mindannyian csak menstruációnak,a teljes folyamat egyénenként más és más...
Nem fáj mindenkinek -sőt, van aki csak abból veszi észre, hogy éppen megjött neki, hogy vérzik.
Egyes adatok szerint enyhíthetők a fizikai és a lelki tünetek is néhány okossággal:
-"Premens" nevű, patikában vény nélkül kapható gyógyszer folytatólagosan szedve;
-vegetáriánus, vagy közel vegetáriánus táplálkozás, esetleg a paleolit étrend, de nuku cukor (legfeljebb xylit, eritrit, vagy stevia helyette);
-vitamin- és ásványi anyag-pótlás nagy (nem patikai !) adagolásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!