Amikor egy lány először menstruál, mit mondjuk neki mennyire érdemes beavatni a dolgokba?
Figyelt kérdés
2012. máj. 20. 21:06
2/9 anonim válasza:
Szerintem nem kell nagyon beavatni, mert már tud mindenről. :) Hihetetlen, de már egy 10 éves kisgyerek is tisztába van a dolgokkal, esetleg megmondani neki, hogyha van valami kérdése akkor kérdezzen nyugodtan, meg hogy ez teljesen természetes stb..
3/9 A kérdező kommentje:
deee...én arra gondoltam hogy ilyenkor érdemes kicsit "belemenni a nemi életbe" is belemenni pl:hogy lesz a kisbaba, mert ez már azt jelenti hogy tulképen akár már babája is lehetne és hogy a fiúknál ez máshogy zajlik le...és a többi?!
2012. máj. 20. 21:10
4/9 anonim válasza:
szerintem, ha most kezded el neki mondani, már rég elrontottad...
5/9 anonim válasza:
a "mert már tud mindenről" részt erre is értettem, tudja hogy lesz a kisbaba, honnan jön ki, meg hogyan csinálják meg, szóval szerintem nem kell aggódni, esetleg ha lesz barátja akkor magyarázd el neki hogy védekezzenek mert ha nem akkor nemi betegséget is elkaphat plusz terhes is lehet. Ennyi, ezt nem kell túlkomplikálni.
6/9 anonim válasza:
Hát, tényleg késő akkor beszélni erről, mikor már menstruál... persze, jobb későn, mint soha... de ezt már nyolc éves kor körül meg lehet (és kell is) beszélni.
7/9 anonim válasza:
Szerintem először kérdezd meg hogy mit tud :)
8/9 anonim válasza:
Mindent el kell neki mondani őszintén, hogy megértse és elfogadja, hogy mi és miért történik. Mondd el neki, hogy a nőknek minden hónapban megérik egy petesejtje, de ahhoz, hogy abból kisbaba legyen, a férfi által megtermékenyítés szükséges. Ha nem történik megtermékenyítés, akkor nem tapad meg a méhfalba a petesejt, hanem leválik a méhnyálkahártyával együtt és ezt vérzés kíséri. Ezért jön vér a puncijából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!