Ha lány létemre túl szőrős vagyok milyen orvoshoz érdemes fordulni?
A nőgyógyászomnak már mondtam de ő kb semmit nem reagált, annyit hogy ami már kinőtt azzal nem lehet mit csinálni...
Hova fordulhatnék segítségért? Elég kellemetlen ez így...
Köszi.
Egy másik nőgyógyászhoz, aki ért is a szakmájához, te jelenleg egy lódoktorhoz jársz! :)
A nőgyógyász ilyen esetben elküld vérvételre és csináltat egy hormonvizsgálatot. Az eredmények alapján vagy ő maga ír fel gyógyszer, vagy továbbküld endokrinológushoz és akkor ő fogja megmondani a megoldást.
Igazából két eset lehetséges, az egyik az, hogy túl magas a tesztoszteronod. Ilyen esetben férfihormon-ellenes gyógyszert szoktak adni, ha egy helyreáll, megszűnik a kiváltó ok és szép lassan, fél év-év alatt kikopik a többletszőr. A másik eshetőség, hogy rendben vannak a hormonjaid, akkor viszont ilyen típusú vagy és akkor marad a gyanta/epilátor.
Válts sürgősen orvost, ezt nem viccből mondom!
26/N
Vagy esetleg pajzsmirigy okozhat még ilyet. De mindenképp endokrinológia.
(első voltam)
Szerintem szükségtelen a magánnőgyógyász, én több sztk-s rendelésen jártam már, és sosem volt bajom vele. Kivizsgáltak rendesen, beszélgettünk a problémáról, továbbküldtek endokrinra, szóval egy rossz szavam nem lehet. (Amúgy PCOS vagyok én is.) Szerintem pénzkidobás, de mindenki maga tudja, mit engedhet meg magának. TB-re is lehet jó ellátásban részesülni. Nőgyógyász meg van annyi, mint a "szemét" kipróbálhatsz jópárat. :)
26/N
Hát remélem nekem nem fog ilyesmi kiderülni :(
Igen nekem sincs túl sok pénzem magándokira, ezért én is azzal fogom kezdeni, hogy szerzek egy beutalót és elmegyek szakrendelésre. Köszi a választ.
Ha esetleg szegedi, vagy környékbeli vagy, tudok ajánlani nődokikat és endokrinológust is, akinél én voltam.
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!