Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Számíthatok a menstruációra...

Számíthatok a menstruációra 1-2 év múlva?

Figyelt kérdés

11/L vagyok és már megjelentek rajtam azok a dolgok, amikor már bizonyára nem kell sokáig várnom a menstruációra.10 éves korom óta nő a mellem, és egyszer mintha fehér, nyálkás izét láttam volna a bugyimon wc - zés közben.Ez a fehér cucc, csak egy csepp volt, utána soha nem jelent meg.Már ott is szőrösödöm, de a hónom alján semmi.Az osztályomban 2-3 lánynak jött meg.Nem várom, de szeretnék felkészülni rá, mert ha épp nagy esemény lesz (osztály kirándulás), akkor jajj...Azt mondják, hogy a ducibbaknak előbb, a vékonyaknak később jön meg (valami ilyesmit hallottam).Ez az osztályban fordítva van, a vékonyaknak jött meg legelőször.Én nem vagyok duci, inkább az átlag kategória.Vigyek betétet osztály kirándulásra vagy inkább még hagyjam? Esetleg lehet, hogy csak 1-2 év múlva lesz meg és kár paráznom? És mindig nézzem meg, hogy látom - e fehér folyást? Ja, és még egy érdekes eset. (Bocsi, ha hosszú :()A bugyimon egy száraz, kaparható, hófehér csíkot látam.Ez a csík széles volt.És ilyen kaparható - poros állagú.Ez mi volt?

Köszönöm a normális válaszokat! (:

2012. máj. 19. 13:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Szia! Hogy mikor jön meg a menstruációd, igazából nem lehet tudni. 16 éves korodig nem kell aggódnod. Azért legyen Nálad betét, hogy ne érjen váratlanul. A bugyidon fehérfolyás volt, ami akkor normális, ha nem rossza szagú és nem csíp vagy viszket a puncid.
2012. máj. 19. 13:16
 2/17 anonim ***** válasza:

A tünetek nem jelentenek semmit. Bár a nagykönyvben meg van írva, a kivételek szinte törvényszerűek. Nekem pl nem volt fehérfolyásom se, úgy jött meg. De ismertem olyat akinek 9 évesen jött meg. Nem lehet ezt így megjósolni.

Egyik reggel, csak mindenféle előjel nélkül megjött.

Éppen ezért ha te úgy érzed, szükséges lehet, akkor mindenképpen vigyél magaddal, akár iskolába is pár darab betétet.

2012. máj. 19. 13:17
 3/17 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Az a kaparható valami is fehérfolyás volt, csak sűrűbb és már megszáradt.
2012. máj. 19. 13:17
 4/17 anonim ***** válasza:
40%
Nem kellemetlen illatú a folyás? A puncid nem csíp vagy viszket?
2012. máj. 19. 13:22
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor most már értem...Néha gondoltam, hogy elmondom anyának, hogy ő mit szólna ehhez, de néha még a gondolattól is elborzadok.Van, amikor van kedvem beszélni vele csajos dolgokról, de van, amikor inkább megtartom magamnak, esetleg a barátnőimmel trécselek erről.Apropó, barátnő: Az egyik barátnőmmel beszélgettünk és azt mondta, hogy neki sárgás folyás jelent meg.Magas, és vékony lány.ez valami fertőzés lehet nála, hogy sárga?
2012. máj. 19. 13:26
 6/17 anonim ***** válasza:
50%
Sajnos tényleg fertőzés jele a sárga folyás.
2012. máj. 19. 13:27
 7/17 A kérdező kommentje:
Nem, nem viszket és nem csíp, a szaga meg nem tudom.Nem érzek semmilyen szagot, ha például wc - zek és meglátom a szárazabb fehér folyást.
2012. máj. 19. 13:28
 8/17 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszom a #4 - es válaszolónak ment.
2012. máj. 19. 13:29
 9/17 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Akkor Neked nincs semmi bajod, de a barátnődnek el kéne menni orvoshoz a sárga folyás miatt!
2012. máj. 19. 13:30
 10/17 A kérdező kommentje:
Mondtam is neki, de nem foglalkozott vele.Egyébként ha csípne (de nem csíp) és nagyon rossz szaga lenne és sárga színű lenne, akkor az mire utal? (Bocs, hogy ilyen kis tudatlan vagyok).Milyen fertőzésre, betegségre? És ezt a fertőzést mi váltja ki?
2012. máj. 19. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!