Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Segítene nekem valaki? Hogyan...

Segítene nekem valaki? Hogyan mondjam el?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 12 éves vagyok, ma jött meg az első menstruációm... Konkrétan nem tudom mikor, mert amikor hazaértem, át sem öltöztem, és wc-re sem mentem el. Negyed órája elmentem a wc-re, és láttam hogy megjött... Nem fájt előtte a hasam, egész nap jól voltam. Észrevettem, hogy a farmerom is átázott, elég vastag farmer, csak a belseje. Kiöblítettem és betettem a szennyes tartóba, anyukámat megkérem, hogy mossa ki. A bugyimat is próbáltam kicsit kiöblíteni, de nem sikerült, azt kidobtam. Most egy kicsit fáj a hasam, de lehet hogy a fánk miatt, amit még "azelőtt" ettem, de az is lehet hogy azért, mert izgulok egy kicsit.

Szeretnék segítséget kérni, hogyan mondjam el anyukámnak, mégiscsak ő tud nekem legjobban segíteni, ő ért meg legjobban. De ettől függetlenül Tőletek is szeretnék kérni néhány segítséget, például, hogyan tudom kiszámolni, hogy körülbelül mikor lesz a következő, vagy ehhez kapcsolódó tippeket is nagyon szívesen fogadok.

Köszönöm előre is!

2012. máj. 14. 16:08
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
"Anya, megjött." Ennyi, nem kell túlbonyolítani, persze a te korosztályodban minden ilyet ciki kimondani és sírva röhögötök a kuki-nuni szavak hallatán is, de hát még gyerekek vagytok. Ez van.
2012. máj. 14. 16:23
 12/33 anonim ***** válasza:
Tényleg kellemetlen az ilyesmiről beszélni a szülőkkel. De más mondja nincs, csak tényleg az, hogy közlöd vele, hogy ez van. Egyébként az normális, hogy nem fájt a hasad előtte. Amikor először megjön általában még nem erős a vérzés, emiatt talán nem is érzel fájdalmat. Nekem például egyébkét sem szokott fájni, van aki meg iszonyatosan szenved. A ciklusok 28 naposak, az menstruáció első napjától kell számolni, a menstruáció általában 4-5 napig tart. De ne aggódj, ha az első hónapokban még nem lesz szabályos. Én is 12 voltam amikor megjött, és emlékszem, hogy az első alkalom után kb 2 hónapig nem jött meg. Ez is normális még az elején. Volt, hogy nagyon erős vérzésem volt, érdemes ilyenkor jó sok betétet magaddal vinni a suliba, és ha erős a vérzés akkor akár minden szünetben cserélni, nehogy a következő óra végére átázzon. Látni fogod úgyis, ha nem erős, akkor persze nem kell cserélni olyan gyakran.
2012. máj. 14. 16:23
 13/33 anonim ***** válasza:

Én sem mertem elmondani elsőnek, ráadásul nekem 9 évesen jött meg. 2 hónapot eltitkoltam (kevéske volt még, rövid ideig), de a 3.-nál már elmondtam. Nagy megkönnyebbülés volt. :)

Nekem mindig napra pontosan jön meg. Pl. áprilisban 4.-én jött meg, most májusban is 4.-én, de előfordul, hogy 1-2 nappal előbb vagy később jön meg. Nem mindig napra pontos, főleg kezdetben.

Érdemes magadnál hordanod táskában egy betétet ezentúl, hogy nehogy váratlanul érjen és "elázz". :)

2012. máj. 14. 16:24
 14/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen :)

# 11, ez pontosan így van.. Sajnos az én osztályomban is, de szerencsére én kivétel vagyok.

2012. máj. 14. 16:25
 15/33 anonim ***** válasza:
Bocsi elírás: más módja akart lenni, nem más mondja... :D
2012. máj. 14. 16:25
 16/33 anonim ***** válasza:
Már csak fél óra :D Majd megírhatod hogy ment. :D
2012. máj. 14. 16:30
 17/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2012. máj. 14. 16:32
 18/33 anonim ***** válasza:
Na hogy fogadta?
2012. máj. 14. 16:35
 19/33 A kérdező kommentje:
Még nincs 5 óra! :D
2012. máj. 14. 16:38
 20/33 anonim ***** válasza:

Pl. így: Anya, szükségem lenne egy kis segítségre - megjött az első vérzésem. Utána már menni fog magától :)

És kérlek, ne hívd, ne gondold "bajnak", "havibajnak" és egyéb negatív értelmű dolognak. Egészséges vagy, a menstruáció annak a jele, hogy felnőtt nő leszel (persze ez egy hosszú folyamat, a testi folyamat gyorsabb, mint a lelki!).

Ez egy jó dolog, Anyával együtt csapjatok egy csajos napot, egyetek egy finom sütit, nézzetek meg egy jó filmet, beszélgessetek többet, mint egyébként, kicsit "ünnepeljetek" !

2012. máj. 14. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!