Nincs túl jó kapcsolatom édesanyámmal, ezért nem szeretnék szólni neki vagy elmenni vele. Sosem voltam még nőgyógyásznál, kell, hogy legyen velem felnőtt?
Ez nem igaz, nem tudom ezt a statisztikát honnan szedted. Különben igen, tudom, hogy milyen a pedagógusok megbecsültsége, lévén magam is az. Talán ezért is érzek együtt az orvosokkal...
2012. máj. 13. 19:48
22/35 anonim válasza:
És még valami: a világon senki nem akadályozza meg a nő orvostanhallgatókat, hogy nőgyógyásznak menjenek. Nem sok nő számára vonzó szakma, mivel nehezen összeegyeztethető a családdal (éjszaka, ünnepekkor szüléshez rohangálni pl.), és fizikailag is elég megterhelő (részben műtétes szakma, de egy nehezebb szülés is elég megterhelő fizikailag).
2012. máj. 13. 19:52
23/35 anonim válasza:
Gondolkozz, gondolkozz....ne csak irogass.
És a bábák, szülésznők?.. ők összeegyeztetik ezt a családdal? a szülésnél nekik van döntő szerepük és nem az orvosnak.
Az orvos csak az esetlegesen fellépő gondok esetén avatkozik be. (ja és a boríték eltevést is személyesen végzi)
Te hallottál már női bábáról, szülészről? vajon miért nem?
gondolkozz, érdemes!
2012. máj. 14. 08:24
24/35 anonim válasza:
Mondjuk gondolkozhatsz Te is, de ezek szerint nem kenyered... Egy szülésznő egy hónapban csak meghatározott számú szülést vállalhat el (ez a szám maximum 2-3). Műteni nem műtenek a szülésznők. Az időbeosztásuk teljesen más, sokkal kiszámíthatóbb, mint az orvosoké. Nincs plusz ügyeleti beosztás, kórházon kívüli sztk-s rendelés, esetleg magánrendelés, nincsenek a szülő nőkön kívüli egyéb páciensek, akiknél esetleg éjszaka kell berohanni műteni, de lehetne még sorolni. Ég és föld. (Van szülésznő az ismerőseim között, szülészből kettő is, egy ffi, meg egy nő (utóbbi nem Mo-on él, nem is magyar származású). Hidd el, hogy a családjára a szülésznő tud több időt szánni.) De mondj egy okot, akkor miért nem megy több nő szülész-nőgyógyásznak? És az nem indok, pláne ma nem, mikor alig marad orvos az országban, hogy nem engedik maguk közé, sőt. Manapság már az a gyakorlat, hogy ahol lehet, "tartanak" női orvost is (kórházakban), már ahol akad jelentkező. Szóval akkor miért nem vonzó? Miért vonzób a nőknek mondjuk a gyerekorvosi vagy a szemészi pálya? Súgok: mert amellett sokkal nagyobb esélye van a kiszámítható időbeosztásra és ezáltal a családalapításra.
2012. máj. 14. 10:10
25/35 anonim válasza:
Szerintem itt Magyarországról beszéltek és Bantusztánról, ahol szülészek lehetnek de nálunk még soha nem hallottam egyről sem...
A másik, hogy beszáljak ebbe a vitába, unokahugom is nem régen szült és jó ha tudsz róla - mielött magabiztosan osztod az észt, hogy bizony manapság a szűlész orvos (100, 120 eFt) megmondja, hogy XY szülésznővel dolgozom (30 eFt).
Érted? és az legalább annyira bejön éjszaka, Karácsonykor, stb mint az orvos, sőőőt, sokkal elöbb!!!
2012. máj. 14. 13:03
26/35 anonim válasza:
Szülész=orvos, szülésznő=bába, okoska. Magyarországon is, meg másutt is. Saját tapasztalatom erről az, hogy mikor megkérdeztem a dokimat, hogy szülésznőt fogadjunk-e, ajánl-e vkit, azt mondta, hogy ajánlani nem ajánl, mert mindegyik kedves és érti a dolgát. Ha nekem fontos, hogy olyan legyen ott, akit ismerek, akkor menjek be, és aki szimpatikus, kérjem fel, de mindenképpen korán, mert nem vállalhatnak 2 szülésnél többet havonta. Végül ügyeletes szülésznő volt bent. Hja, az meg pénzbe kerül, ha az ember elvárja, hogy Karácsonykor is rohanjon be xy. Nem kötelező élni vele.
2012. máj. 14. 13:12
27/35 anonim válasza:
Te Fő-fő okos!
Az orvos nem kerül pénzbe neked?
Pedig a többi is érti a dolgát, vagy nem?
A saját orvossal legalább egyenértékű fontossági szempontból a bába, szülésznő!! csak doki bácsid "féltékeny" és félti a saját "hasznát".
Az orvosnak "szegénynek" azért van annyi dolga mert halmozza a pénzhajszát!!! nem azért mert kötelező neki!!
2012. máj. 14. 13:41
28/35 anonim válasza:
Én is tanúsíthatom, hogy egyre több helyen a szülésznőt is kijelöli az orvos, 1.5 évvel ezelött valóban 30 eFt volt az egyik budai nagy kórházban!
És bizony ő bejött szinte velem egy időben és a doki, csak 5 óra múlva! (amikor a szülésznő szólt neki, hogy itt az idő.
úgyhogy ez a férfi munka, mert nem tud családot alapítani szegény nő, ez nem állja meg a helyét!
A pénzről szól ez is, nem szívesen engednek maguk közé női kollegát a ffi nőgyógyászok, mert féltik a jól bevált sztereotípíákat, amit pl. te is irogattál itt.
De azért lassan lassan egyre több női nőgyógyász lesz...
2012. máj. 14. 13:59
29/35 anonim válasza:
Szerintem ha nem akarsz édesanyáddal menni, akkor egy idősebb rokon, barátnővel keressetek egy női dokinénit, aki nem csak orvos, hanem szinte "anya" is. Sokkal kevésbbé ciki elötte vetkőzni meg felfeküdni a terpesz-székbe. Beszélgetni is könnyebb, mert nyilván fél szavakból is ért, még azt is érzi amit "széhyelsz elmondani neki.
Első alkalommal mindenképpen nőhöz menj, később majd meglátod mi a jobb neked.
2012. máj. 14. 18:26
30/35 anonim válasza:
Nem engedik maguk közé. Hát persze. Vegyétek már észre: orvoshiány van!!! Minden területen! De arra mégse tud egyikőtök sem indokot mondani, hogy ha nem a család miatt, akkor miért nem választja több nő ezt a szakterületet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!