Egyre erősebb menstruációs görcsök egyre tovább. Mire utalhat?
Tiniként semmit sem éreztem, mikor elkezdtem szexuális életet élni akkor jött lassan az, hogy görcsölök mensi alatt. Ezt nem is tekintettem kórosnak, meg ennek már 5 éve. Azóta mindig nagyon fájdalmas, zsibbadnak a lábaim, nem tudok menni, szóval iszonyatos, de beveszek egy Flectort és elvagyok. Előtünetem nemigen szokott lenni, ha látom, hogy megjött akkor kezd el fájni a hasam, azonnal fájdalomcsillapító és mintha elfújták volna. Mire kimegy a gyógyszer hatása már nem fáj.Ám az utóbbi hónapokban mind több és több gyógyszer kellett. Ha kimegy az első hatása vehetem be a másodikat, mert még mindig fáj, aztán a harmadikat. Mostani hónapban már előtte pár nappal is Algopyrint ettem, mert olyan szinten fájt a hasam. Kb 3 napja egyfolytában gyógyszer kell.
Lehet az normális, hogy ennyire fáj és mindig tovább tart és erősebb vagy utalhat valami kórosra?
Hasonlóképp vagyok ezzel, talán lábzsibbadásra nem figyeltem fel. Nekem a megjöttekor az első legaktívabb napon szokott csak fájni, utána nem. És akkor iszonyú nyűgösnek érzem magam.
Viszont gyógyszert nem kezdtem el kajálni, egy szemet se! Annyit akarok csak mondani, hogy így gyógyszer nélkül én is azt érzem, hogy egyre jobban és hosszabb ideig fáj. Anno pár órás fájdalom helyett már simán megvan a majdnem egész napos, vagyis a fájdalmas elalvásos. Csak nem megy át másnapra.. Nem tudom miért van ez.
33n
Nálam ugyanez a helyzet... Mondtam már pár nőgyógyásznak, sőt a neten is utána néztem (de aztán rájöttem, hogy semmi értelme, mert olyan badarságokat olvastam, hogy nem akartam behallucinálni miatta magamnak egy lehetséges betegséget, ami miatt így fáj a hasam).
Volt olyan, hogy reggel (vagy esetleg éjjel) én is arra ébredtem, hogy iszonyatosan fáj a hasam, vettem be gyógyszert, de mivel éhgyomorra nem szabad fájdalomcsillapítót bevenni, ezért leesett a vércukrom, rosszul lettem, a hasfájásom sem múlt el, aztán ásítottam egy szép színeset... :/ A suliban is volt párszor, hogy ki kellett jönnöm óráról, mert annyira fájt, hogy levert a víz és bármit vettem be, alig segített rajtam... Akkor felírt valami gyógyszert a sulidoki, és azt a mensim előtt pár nappal már el kellett kezdenem szedni és egészen a "havibaj" végéig folytatnom kellett... Én nem sokáig alkalmaztam, mert nem láttam értelmét annak, hogy minden egyes nap bekapkodjam őket, akkor inkább már fájdalomcsillapító, mert nem mindennap fájt a hasam. De ha gondolod, utána nézek, hogy mi volt a neve, aztán próbáld ki, irasd fel, hátha neked bejön.
Egyébként én sem vagyok hisztis típus, nagy a fájdalomtűrő képességem, de aki egy ilyen jellegű, ekkora mértékű fájdalomnál azt mondja, hogy hisztis vagyok, az vagy nem menstruált még soha, vagy pedig adjon hálát a jóégnek, hogy neki nincsenek ilyen nagy fájdalmai mensinél.
Többféle dologra utalhat.
Én két éve tapasztaltam, hogy egyre erősebb fájdalmaim vannak mensi alatt. 11 éves korom óta menstruálok, de egészen két évvel ezelőttig semmi komoly fájdalom nem volt! Elmentem nőgyógyászhoz, és kiderült, hogy endometriózisom van. :( Ez azt jelenti, hogy a mensi alatt leváló méhnyálkahártya nem csak a méhüregben, hanem a azon kívül is megtalálható. Ez nem komoly betegség, de megnehezíti a teherbeesést.
Ha nem múlik, menj dokihoz, ő megmondja, mit lehet tenni.
27/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!