Milyen következményekkel jár a méh kivétele?
A pótanyukámról lenne szó, aki ötvenkét éves. Miómája van, és a nagysága miatt az orvos azt mondta, hogy a méhét is el kellene távolítani vele. Ez körülbelül egy fél éve volt. A műtéttel kapcsolatban vannak fenntartásai, ezért nem került rá sor. Én szeretném meggyőzni, hogy csinálja meg, de ehhez információra lenne szükségem, hogy pontosan tudjam miről beszélek és mit kell tennem, hogy segíthessek neki a lábadozás alatt. Szóval a kérdéseim a következők lennének:
- Meddig tart a lábadozási idő és ez alatt mit szabad, mint nem szabad csinálni, illetve mit ajánlott?
- Most kezdett klimaxolni, talán két-három hete, a műtét milyen hatással lesz erre a folyamatra?
- Tudom, hogy ez valószínűleg típus függő, de milyen érzelem-,fizikumbeli következményekkel kell megkűzdeni a műtét után? (pl depresszió, elhízás, libidó...)
- Milyen kockázatai vannak az elvégzésének és a nem elvégzésének?
Nagyon érdekelnének személyes tapasztalatok is!
Előre is köszi a válaszokat!
Hú, mindenkinek köszönöm a válaszokat! Nem gondoltam, hogy ilyen hamar ennyit kapok...
Azt olvastam, hogy kilencvennyolc százalékban jóindulatú a mióma, bár megvallom, amikor olvastam mi történt az anyukáddal megállt egy pillanatra a szívem. Belegondolni is borzalmas, hogy ráveszem a műtétre, de belehal...
Részvétem az anyukádért.
Remélem sikerül jó belátásra bírnom, és legalább elcibálnom az orvoshoz (esedékes lenne mostanság a kontrol).
Nagyon köszönöm még egyszer a válaszokat! Ha valakinek még van tapasztalata azt szívesen olvasnám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!