Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen következményekkel jár...

Milyen következményekkel jár a méh kivétele?

Figyelt kérdés

A pótanyukámról lenne szó, aki ötvenkét éves. Miómája van, és a nagysága miatt az orvos azt mondta, hogy a méhét is el kellene távolítani vele. Ez körülbelül egy fél éve volt. A műtéttel kapcsolatban vannak fenntartásai, ezért nem került rá sor. Én szeretném meggyőzni, hogy csinálja meg, de ehhez információra lenne szükségem, hogy pontosan tudjam miről beszélek és mit kell tennem, hogy segíthessek neki a lábadozás alatt. Szóval a kérdéseim a következők lennének:

- Meddig tart a lábadozási idő és ez alatt mit szabad, mint nem szabad csinálni, illetve mit ajánlott?

- Most kezdett klimaxolni, talán két-három hete, a műtét milyen hatással lesz erre a folyamatra?

- Tudom, hogy ez valószínűleg típus függő, de milyen érzelem-,fizikumbeli következményekkel kell megkűzdeni a műtét után? (pl depresszió, elhízás, libidó...)

- Milyen kockázatai vannak az elvégzésének és a nem elvégzésének?

Nagyon érdekelnének személyes tapasztalatok is!

Előre is köszi a válaszokat!

2012. máj. 1. 14:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Hú, mindenkinek köszönöm a válaszokat! Nem gondoltam, hogy ilyen hamar ennyit kapok...

Azt olvastam, hogy kilencvennyolc százalékban jóindulatú a mióma, bár megvallom, amikor olvastam mi történt az anyukáddal megállt egy pillanatra a szívem. Belegondolni is borzalmas, hogy ráveszem a műtétre, de belehal...

Részvétem az anyukádért.

Remélem sikerül jó belátásra bírnom, és legalább elcibálnom az orvoshoz (esedékes lenne mostanság a kontrol).

Nagyon köszönöm még egyszer a válaszokat! Ha valakinek még van tapasztalata azt szívesen olvasnám!

2012. máj. 1. 16:45
 12/17 A kérdező kommentje:
Jaj, még az érdekelne, hogy mitől függ az, hogy ki kell-e venni a petefészket is?
2012. máj. 1. 16:46
 13/17 anonim ***** válasza:
Miómánál nem kell kivenni a petefészket. Akkor kell kivenni, ha vkinek rosszindulatú elváltozása van, ami ráterjedt a petefészkekre is.
2012. máj. 1. 16:51
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. máj. 1. 17:01
 15/17 anonim ***** válasza:
10-es vagyok ismét. A petefészket akkor kell kivenni, ha azon is van elváltozás, pl. ciszta. Ezt viszont sok esetben csak a műtét során tudják egyértelműen eldönteni. Az én esetemben is gyanús volt, hogy cisztám van, de szerencsére megúsztam, így ma is megvan mind a kettő. A lelkiismeretes orvosok arra törekszenek, hogy a petefészek megmaradjon, mert akkor a hormontermelés megmarad, s ennek következtében könnyebb lesz a klímax. Ha a petefészket is eltávolítják, a hormonműködés azonnal leáll, a nagyon rövid idő múlva jelentkeznek a klímaxos tünetek is. Ebben az esetben állítólag több problémát okoznak a klímaxos jelenségek, mint akkor, ha még van hormontermelés.
2012. máj. 2. 13:38
 16/17 anonim ***** válasza:
Bocsánat, nem akartalak megijeszteni, elkerülte a figyelmem, hogy miómáról írtál, az valóban nem rosszindulatú elváltozás. Írd majd meg, hogy mi lett a műtét után
2012. máj. 2. 19:47
 17/17 anonim ***** válasza:
Az én anyukámat 45 évesen műtötték a szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. Talán 1-2 hetet volt bent, utána hazaengedték. Itthon rá néhány napra elöntötte a vér és ismét bevitték a klinikára. Én arra jöttem haza középiskolásként, hogy minden csupa vér, sehol egy üzenet, sokkot kaptam. Nagyon brutális volt, véres volt az ágy, a kád és végig a konyháig. Nem mertem se feltakarítani, se a rendőröket hívni, elmentem apukám munkahelyére, neki jutott eszébe, hogy felhívjuk a klinikát, ők elmondták, hogy igen, anya ott van, vérzik. A klinikán nem tudták, hogy mi a baja, sok vért veszített, mire úgy döntöttek, hogy ismét felnyitják, és megnézik. A mai napig nem tudjuk, mi okozta a vérzést, amibe majdnem belehalt. Neki azért vették ki, mert nagyon gyorsan nőtt, burjánzott, s az orvos attól tartott, hogy elterjed a szervezetében. Neki a petefészkeit is eltávolították. Nem csak a műtét, a lelki oldala is nagyon megviselte, sokáig nem érezte magát nőnek utána. Ennek 8 éve, szerencsére azóta semmi baja.
2013. febr. 12. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!