Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Súlygyarapodás hormon problémá...

Súlygyarapodás hormon problémák miatt? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!17 éves lány vagyok.Legelöször 11 éves koromban jött meg a menstruációm, ami egy jelentős súlygyarapodással is járt.(165 cm, 85 kg)Azóta már több év eltelt, de még a mai napig nem rendszeres a menzeszem, van olyan pl. hogy 3 hónapig kimarad, de utána 3 hétig szinte egyfojtába vérzésem van.Azonban egy fehér/barnás folyásom mindig van.Fürdésnél ott lent gyakran fehér kis "darabos" valamik is vannak, amiket lel lehet tisztítani de mindig újra elő jönnek másnapra.

Nőgyógyásznál 2 évvel ezelőtt voltam, ő nem mondott semmit, max fogamzásgátló a havim beállítására de nem nagyon ajánlja 18-19 éves koromig.(Állítólag több a férfi hormonom mint kéne, mert jobban szőrősödöm mint a többi lányok).

2 év alatt sikerült lefogynom 22kg-t, azonban már egy fél éve egyszerűen nem tudok 63kg alá menni, pedig ugyanúgy figyelek az étkezésemre és sportolok.Kevesebbet eszem mint pl. az osztálytársaim, de mégse fogyok, sőt néha 1-2-3kg felszalad rám, amit még letudok adni, de a 62kg-t sosem érem el.Ez lehet a hormon problémáim miatt?El kéne mennem orvoshoz ill. vérvételre, hogy jobban kivizsgáljanak?Mert már tényleg nagyon el vagyok keseredve, hiába küzdök, semmi értelme...

Akinek esetleg voltak hasonló súlyproblémái hormon miatt, azoktól azt szeretném kérdezni, hogy miután "meggyógyultatok" sikerült fogynotok?Én kiskoromban vékony voltam, és csak ezek miatt a problémák miatt híztam meg..

Előre is köszönöm

2012. márc. 24. 18:22
 1/1 anonim ***** válasza:
Igen, sanszos a hormoprobléma, keress fel egy endokrinológust. Kezelés mellett is dolgozni kell a fogyásért, de úgy már nem lesz lehetetlen és tényleg le lehet adni a kilókat.
2012. márc. 24. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!