Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hormonális problémák? (pár...

Hormonális problémák? (pár kérdés)

Figyelt kérdés

Sziasztok!16 éves lány vagyok.Legelöször 11 éves koromban jött meg a menstruációm, ami egy jelentős súlygyarapodással is járt.(165 cm, 85 kg)Azóta már több év eltelt, de még a mai napig nem rendszeres a menzeszem, van olyan pl. hogy 3 hónapig kimarad, de utána 3 hétig szinte egyfojtába vérzésem van.Azonban egy fehér/barnás folyásom mindig van.Fürdésnél ott lent gyakran fehér kis "darabos" valamik is vannak, amiket lel lehet tisztítani de mindig újra elő jönnek másnapra.

Az lenne a kérdésem, akik tudnak valamit erről, hogy ez normális vagy nem?Nőgyógyásznál 2 évvel ezelőtt voltam, ő nem mondott semmit, max fogamzásgátló a havim beállítására de nem nagyon ajánlja 18-19 éves koromig.(Állítólag több a férfi hormonom mint kéne, mert jobban szőrősödöm mint a többi lányok)

2012. márc. 20. 18:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Rendszertelen mensessel küzdöttem én is éveken keresztül, amelyhez később hízás is társult. Anno azt mondta az orvos, fogyjak le, mert emiatt van minden.

Nos, jónéhány évvel később jutottam el egy olyan orvoshoz aki vette a fáradtságot és rendesen kivizsgált, így kiderült a PCO, pajzsmirigy alulműködés, és elmondta, hogy persze, hogy nem tudtam lefogyni, hiszem a hormonjaim nincsenek rendben (azaz ha nálad nem kezelik, akkor járhatsz így). Hosszútávon sok problémát okozott, amit ha korábban lelkiismeretesen kezelnek, most másképp lenne.

Szóval, jó orvost kell keresni, és nem szabad felhagyni a gyógyulás igényével.

Ha volt hormon vizsgálat, akkor endokrinológus tud segíteni a hormonszint beállításában és persze egy jó nőgyógyász. Ha budapesti vagy, szívesen adok kontaktot megbízható orvoshoz (akinek én is köszönhetem, hogy végre kiderül mi a bajom).

Itt olvasgathatsz a problémáról bővebben, ahol rengeteg jó tanácsot is kaphatsz:

[link]

Illetve a témában még az alábbi központot szokták javasolni:

[link]

2012. márc. 20. 18:58
 2/3 A kérdező kommentje:
Nekem sikerült időközben, ha nem is gyorsan de 2 év alatt megszabadulnom 22kg-tól, bár az tény, hogy nem eszek sokat, mégis hízékonyabb vagyok mint a többi korombeli.És köszönöm szépen a válaszodat illetve segítőkézséged, de sajnos nem budapesten lakok.A honlapokat meg mindjárt elkezdem olvasni :) Egyébként a "Barátcserje" nevű növényi gyógyszert szoktam szedni ami ha nem is minden hónapba, de már gyakrabban segít a menzeszem rendszerességében.
2012. márc. 20. 19:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Sanszos a hormon probléma, de a fehér váladék miatt mondom, hogy azért nőgyógyász is nézzen rád, mert lehet valamilyen fertőzésed is van.

Viszont a barátcserje szedését nem feltétlen tartom a legjobb ötletnek amíg nincs diagnózis, mert lehet nem is a nemi hormonjaiddal vannak gondok. Menj endokrinológushoz.

2012. márc. 20. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!