Tampon vagy betét?
Hát nekem maga a tény, hogy valami folyodgál a lábam közt kiütött eléggé, úgyhogy 11 éves koromtól betétet használok!
Áldom az embert aki kitalálta.
Éjszakára használok betétet, hogy pihenhessen a hüvely izomzat.
Nyugodtan használj tampont!
Csak figyelj oda, hogy elég mélyen helyezd fel, hogy kényelmes legyen.
Akkor van jól felhelyezve ha nem érzed.(a mutató ujjad még kb. háromnegyedig megy be) Hozzá persze tisztasági betét ajánlott, hátha nem érsz oda időben egy cserére ;)
A legjobbkor találtam meg ezt a kérdést!
Kb. 15perce van bent a tampon,életemben először.3x nem sikerült,de most már igen...Sokkal jobb mint a betét,igaz mondjuk a betét még bent van,hogy ha valami lenne akkor ne a bugyim legyen véres..de komolyan,nem is érzem,hogy megvan.Eddig pedig,mindig azon paráztam,hogy úristen már megint sok van,már lehet h átáztam és kényelmetlen volt a betét...Hát az tuti,hogy innentől,ha nem is állandóan,de ha megyek vhova tuti h tampont fogok használni...
A lényeg,hogy klasszisokkal jobb,mint a betét.Szerintem próbáld ki,ha neked nem jön be,még mindig ott a betét,de jó ha van összehasonlítási alapod,mielőtt döntesz.Én pl. 2évig betétet használtam,mert azt mondtam,hogy én nem fogok magamba fölnyúlni a tampon miatt,mikor vérzek:S Pedig sokkal jobb a betétnél!:D
Fontos,hogy lazulj el,ha kipróbálod a tampont,először O.B mini-vel próbálkozz...ha kíváncsi vagy,hogy mennyire vagy tág,akkor előtte,mikor nincs meg nyúlj fel,ha befér az ujjad,akkor a tamponnal sem lesz gond!:D
14/L
A tampon nem egészségtelen, csak ha nem cserélik megfelelő időközönként, szép fertőzéseket lehet összeszedni. Vagy ha nem figyel az ember a higiéniára, pl hogy mindig mosson kezet, mielőtt tampont cserél.
Én merem ajánlani bárkinek! Eleinte nekem is fura volt még a gondolat is, aztán kipróbáltam, és ha elmentem itthonról mindig azt használtam kivétel első nap, mert akkor mindig nagy görcseim vannak. Mostmár 19 vagyok, és első nap is ugyanúgy használom, csak miniről normálra váltottam, ami valahogy még nagyobb biztonság érzéssel tölt el, nem kell óránként cserélni. :)
Szerintem veszteni nem vesztesz semmit, ha kipróbálod, ha nem tetszik, legfelejebb többet nem használod :) eleinte nehéz átszokni, de amikor érzed, hogy nem érzed... magyarul olyan mintha meg se lenne, az tud ám örömet okozni :)
16 vagyok, nekem 11 évesen jött meg és tavaly szoktam rá a tamponra. És mondhatom: teljesen meg vagyok elégedve.
Eleinte nem tudtam feltenni, fájt, éreztem. Kiderült azért, mert én előre fele nyomtam és nem hátra fele. Nem nagyon voltam tisztában ezekkel az irányokkal, hogy merre megy a hüvelyem stb.
Régebben mindig szárnyas betétekkel kínlódtam: volt, hogy túl előre vagy túl hátra raktam, mondjuk utána ráéreztem; volt, hogy ha szárnya levált egyszerűen és ott mozgott összevissza; a sok járkálástól a benne lévő vatta csomókban állt össze; büdös volt, pedig óránként cseréltem, ha sok volt; lehetett néha hallani a csörgését. Annyi de annyi hátránya volt, viszont egészségesebb volt. Emiatt igazat adok a betétnek.
A tamponban lévő vér nem fogja a baktériumok melegágyát biztosítani, ha nem érintkezik levegővel.(mondjuk a hüvelygomba akkor miért van?) De ha hülyeséget mondok, akkor az ember lánya nem fogja egész napra benn tartogatni, hogy ez megtörténjen. Lehet azt érezni, ha már megtelt, de nem fog horror filmekhez hasonlóan a lábadon végig folyni a vér és kiugrani a tampon. Egyszerűen LASSAN elkezdi maga mellől kiengedni a vért, de nem hirtelen. Nekem is volt már olyan, hogy nagyon megtelt. A bugyimon egy csepp vér sem volt. A tampon mégis olyan volt, mint egy...hát erre nincs hasonlat:D. Szóval nagyon tele volt.
Ajánlatos tisztasági betétet betenni, mert néha hajlamos kicsit szivárogni, de csak annyit szokott, mint mikor áll elfele a havid. Szóval nagyon minimális. Én nem is szoktam tisztaságit betenni.
Estére is tampont használok, bár anyum nagyon mondja mindig, hogy akkor inkább betét. Kössz, inkább nem. A betét nappal kész kín, főleg éjszaka. Elmászik, hátul, ahol vége van a betétnek ott kifolyik a vér. Valahogy nincs türelmem szórakozni egy nagy betéttel.
Szóval vélemény ide vagy oda: én a TAMPON mellett állok!
Anett
2009-12-27 13:41 -es
írtad, hogy nállad az volt a probléma, hogy előre fele nyomtad és nem hátra. emiatt fájt és érezted. nekem is eza problémám. de nem értem, hogy lehet előre meg hátra fele tolni? melyik merre hova?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!