Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Vaginizmusom van?

Vaginizmusom van?

Figyelt kérdés
Barátommal 1 éve vagyunk együtt, korábban nem volt senkivel sem szexuális kapcsolatom, de még csak pettingelni sem pettingeltem senkivel. A párommal nem akartunk egyből neki ugrani a szexnek, eleinte csak ujjazás volt. Kezdetben fájdalmat éreztem az 1 ujjnál, de ez viszonylag hamar elmúlt, ma már semmi gond nincs az 1 ujj bemenetelével. A 2 ujj az már érdekesebb... amikor belerakja akkor fájni szokott, de utána már nem... szóval "csak" akkor fáj amikor 1 ujjról 2-re vált, de az is beszokott menni és ha bent van, akkor már nem érzek fájdalmat. Meg az is akkor fáj, amikor először rakja be, utána ha kiveszi, majd visszateszi akkor már közel sem érzem azt a fájdalmat, mint amikor legelőször teszi be. Szex már volt, habár ott még szokott fájdalom lenni. Az is picit "nehezebben" megy be, de utána ha bent van nem érzek fájdalmat. Kb. december óta szexelünk. Nem mondom, hogy baromira fáj, de nem is csúszik be könnyedén. Ez lenne a vaginizmus?
2012. márc. 5. 23:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ez szép lassan el fog múlni, csak türelmesek legyetek.

A női nőgyógyász, szerintem is jó ötlet.

2012. márc. 6. 08:09
 12/14 anonim ***** válasza:
Hosszas előjáték... ennyi. Egyik fiatal unokahúgomnak 18 éves koráig fájt a szex, minden... aztán a megfelelő partnerre akadt, mindig elélvez és sosem fáj neki. A partnered is gondolom tapasztalatlan (tökmindegy mit mond magáról), ezért kérd őt, irányítsd, és legelőszöris tapasztald ki, hogy mi a jó neked. Ha nem mondod, nem fogja tudni, mert kicsi még.
2012. márc. 6. 09:47
 13/14 anonim ***** válasza:
55%

Ez egészen biztos, hogy nem vaginizmus! Majd szépen, lassan, nyugodtan hozzászoksz és nem is fogsz emlékezni rá!

Ha orvoshoz mész, akkor valóban jó lenne női orvost találnod, aki nem csak orvos, hanem nő is, ezért talán türelmesebb is de az elötte vetkőzés és kitárulkozás sem akkora trauma mint esetleg egy férfi kollegája elött. Neked nagyon fontos lehet (persze másnak is) az első találkozásnál a viszonylagos nyugalom és stressz-mentesség.

2012. márc. 6. 14:22
 14/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, és a kedves tanácsokat, ötleteket. Ment a zöld jel mindenkinek! :)
2012. márc. 8. 01:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!