A cisztát a doki UH-val azonnal kiszúrná? Vagy méhen kívüli terhesség?
Eléggé megijedtem délután, mert a görcsölés után egy kevéske pirosas vér társaságában 2 nagyobb szövetdarab is kijött. Bementem a SOTE ambulanciára, ahol megvizsgáltak rendesen. Nagyon kedves doktorok voltak ott, sokkal jobb, mint a nálunk lévők. Nagyon pici vizeletből is egyértelműen megmondták, hogy az pozitív. Viszont vagy fél órán keresztül nézegetett UH-val, amin még továbbra se látott semmit. Nagyon bent akartak tartani hétfőig, mert fennáll a méhen kívüli lehetősége, és vérből csak hétfőn tudnak megvizsgálni. Mondjuk azt is hozzátette, hogy nem lát a méhben semmit, de igazából kívül se. Erre én egyből mondtam is neki, hogy biztos még nagyon korai, erre azt válaszolta, hogy a 7 hetes kimaradás azért már kéne, hogy látszódjon. Nem akartam kötekedni, hogy a késés az csak 3 hét. Ha esetleg történik addig valami, erős vérzés, fájás, hányás, láz stb., akkor azonnal vissza kell mennem. Remélem nem lesz rá szükség.
Vannak "terhes tüneteim" egyébként, fáj a mellem, néha hányinger, megnőtt az alvásigényem, sűrűn járok pisilni, és igen, szoktam kívánós lenni, ma pl. mindenáron sárgaborsó főzeléket akartam. :)
Köszi, hogy ittvagy. :)
Szia, Első vagyok, a 10-es nem én voltam! :) Még nem szültem, de magánemberként a Sote I-es Női Klinikájára járok és tényleg ég és föld a különbség bármi máshoz képest! Az intézményi feltételeik eléggé vacakok, de ha a tömegnyomor, a kulturált mosdók hiánya és a nem túl elszigetelt vizsgálófülkék okozta kezdeti sokkon túlteszed magad, akkor a szakmai hozzáértésük és az emberi hozzáállásuk kárpótol ezért. Örülök, hogy pozitív lett a teszted, nagyon remélem, hogy normális méhen belüli terhesség! Nem ismerem, hogy hová jársz nőgyógyászhoz, de ha már a korai szakaszban ennyire nem túl problémamentes a várandósságod, akkor a korszerűbb felszereltség és a jóval felkészültebb szakmai team miatt talán érdemes lenne az I-es Klinikán szülészorvost választanod. Igazából azt sem teljesen értem, hogy miért nem maradtál bent hétfőig - gondolom családi okok, de ebben az esetben szerintem hallgatnod kellett volna az orvosra :/
"a 7 hetes kimaradás azért már kéne, hogy látszódjon. Nem akartam kötekedni, hogy a késés az csak 3 hét. "
Igazad is van, meg nem is :) Ha 3 hetet késett a mensesed, akkor 7 hetes terhes vagy, mert a terhességet az utolsó menstruáció első napjától számítják, és az 3+4 hét. Utóbbi egyébként picit esetlen dolog, de csak annyit jelent, hogy lehetsz 4, 5, 6, vagy 7 hetes terhes. Ha majd megmutatja magát az ultrahangon a pici, akkor pontosítják a terhességed idejét és a későbbiekben ezt az ultrahang kort fogják használni. Mivel nem látott méhen kívüli terhességet sem, ezért remélem, hogy azok közé a nők közé tartozol, akik a menstruációs ciklusuk későbbi szakaszában ovulálnak, így nagyon korai terhességed van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!