Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A cisztát a doki UH-val...

A cisztát a doki UH-val azonnal kiszúrná? Vagy méhen kívüli terhesség?

Figyelt kérdés
Pénteken voltam nőgyógyásznál, terhesség gyanújával, mert 21-én kellett volna megjönnie, de azóta se jött, viszont kb. 25-e óta néha egy nagyon csekély mennyiségű barnás maszatolgatás előfordul. 26-án pozit teszteltem. A doki megvizsgált, és az UH-n nem látott vizzel teli petezsákot, de azt mondta ettől még nem kizárt, mert azért valami van ott. Ettől a valami van ott mondattól kicsit beparáztam... ha mondjuk ciszta lenne, akkor azt csak tudta volna nem? Vagy méhen kívüli terhesség? Odaadta az UH képet, de én ebből nem tudok semmit kivenni.
2012. febr. 5. 17:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Eléggé megijedtem délután, mert a görcsölés után egy kevéske pirosas vér társaságában 2 nagyobb szövetdarab is kijött. Bementem a SOTE ambulanciára, ahol megvizsgáltak rendesen. Nagyon kedves doktorok voltak ott, sokkal jobb, mint a nálunk lévők. Nagyon pici vizeletből is egyértelműen megmondták, hogy az pozitív. Viszont vagy fél órán keresztül nézegetett UH-val, amin még továbbra se látott semmit. Nagyon bent akartak tartani hétfőig, mert fennáll a méhen kívüli lehetősége, és vérből csak hétfőn tudnak megvizsgálni. Mondjuk azt is hozzátette, hogy nem lát a méhben semmit, de igazából kívül se. Erre én egyből mondtam is neki, hogy biztos még nagyon korai, erre azt válaszolta, hogy a 7 hetes kimaradás azért már kéne, hogy látszódjon. Nem akartam kötekedni, hogy a késés az csak 3 hét. Ha esetleg történik addig valami, erős vérzés, fájás, hányás, láz stb., akkor azonnal vissza kell mennem. Remélem nem lesz rá szükség.

Vannak "terhes tüneteim" egyébként, fáj a mellem, néha hányinger, megnőtt az alvásigényem, sűrűn járok pisilni, és igen, szoktam kívánós lenni, ma pl. mindenáron sárgaborsó főzeléket akartam. :)

Köszi, hogy ittvagy. :)

2012. febr. 11. 20:33
 12/18 anonim ***** válasza:

Szia, Első vagyok, a 10-es nem én voltam! :) Még nem szültem, de magánemberként a Sote I-es Női Klinikájára járok és tényleg ég és föld a különbség bármi máshoz képest! Az intézményi feltételeik eléggé vacakok, de ha a tömegnyomor, a kulturált mosdók hiánya és a nem túl elszigetelt vizsgálófülkék okozta kezdeti sokkon túlteszed magad, akkor a szakmai hozzáértésük és az emberi hozzáállásuk kárpótol ezért. Örülök, hogy pozitív lett a teszted, nagyon remélem, hogy normális méhen belüli terhesség! Nem ismerem, hogy hová jársz nőgyógyászhoz, de ha már a korai szakaszban ennyire nem túl problémamentes a várandósságod, akkor a korszerűbb felszereltség és a jóval felkészültebb szakmai team miatt talán érdemes lenne az I-es Klinikán szülészorvost választanod. Igazából azt sem teljesen értem, hogy miért nem maradtál bent hétfőig - gondolom családi okok, de ebben az esetben szerintem hallgatnod kellett volna az orvosra :/

"a 7 hetes kimaradás azért már kéne, hogy látszódjon. Nem akartam kötekedni, hogy a késés az csak 3 hét. "

Igazad is van, meg nem is :) Ha 3 hetet késett a mensesed, akkor 7 hetes terhes vagy, mert a terhességet az utolsó menstruáció első napjától számítják, és az 3+4 hét. Utóbbi egyébként picit esetlen dolog, de csak annyit jelent, hogy lehetsz 4, 5, 6, vagy 7 hetes terhes. Ha majd megmutatja magát az ultrahangon a pici, akkor pontosítják a terhességed idejét és a későbbiekben ezt az ultrahang kort fogják használni. Mivel nem látott méhen kívüli terhességet sem, ezért remélem, hogy azok közé a nők közé tartozol, akik a menstruációs ciklusuk későbbi szakaszában ovulálnak, így nagyon korai terhességed van.

2012. febr. 11. 22:40
 13/18 A kérdező kommentje:
Jelenleg bent vagyok megfigyelés alatt méhen kívüli gyanújával. :S
2012. febr. 15. 07:12
 14/18 anonim ***** válasza:
Szia! Első vagyok, drukkolok nektek :S Azért még mindig remélem, hogy csak "ijesztgetett" a pici, hogy nem mutatta meg magát és nem lesz semmi komolyabb probléma. Írj majd, hogy végül mi lett veletek, próbálj meg nem aggódni és nem elkeseredni, akármi is lesz!
2012. febr. 15. 08:17
 15/18 A kérdező kommentje:
Méhen kívüli volt, pénteken kiszedték a petevezetővel együtt. :(
2012. febr. 19. 12:37
 16/18 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom! :( Jobbulást neked, testiekben és főleg lelkiekben :(
2012. febr. 19. 18:54
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És a bíztatásod is, hogy mindig visszanéztél :)
2012. febr. 19. 23:19
 18/18 anonim ***** válasza:
szia nem tudom nézed e még a gyakori kérdéseket de jó lenne ha mesélnél magadról.mi történt a műtét után?van már gyerkőc? csak kíváncsi vagyok ne haragudj ha ezzel megbántalak
2016. jan. 22. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!