Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Azért nem sikerült mert...

Minii Vikii kérdése:

Azért nem sikerült mert görcsös voltam?

Figyelt kérdés

Most augusztusba kezdtem menstruálni! Eleinte betétet használtam. Az első 3 napon erős volt a vérzésem. A második napon megpróbáltam felhelyezni a tampont (minit), de nem éppen a legjobban ment. Nem fájt, csak amikor egy bizonyos pontig eljutottam, mintha ,,megakadt" volna. Nem erőltettem, úgy hagytam. Felhúztam a bugyit, nadrágot és lefeküdtem, de mikor sétáltam akkor éreztem, hogy valami gond van, mert fáj, és azt nem lenne szabad éreznem, hoy ott van. Annyira fájt, hogy sírtam. Amikor pedig kihúztam, kicsit fájt, gondolom az is lehet az oka, hogy még 1O percet sem volt bent, és nem volt véres, és nem csúszott.

Most jelenleg betétet használok. Itthon még elviselem, de suliba nem igazán. Az egyik, hogy az iskolába egyáltalán nem higiénikus cserélni, mert undorítóak a női mosdók, a másik pedig, hogyha sétálok, érzem, hogy folyik, és nagyon rossz. Ha erős a vérzésem, akkor próbáljam meg a tampont,vagy esetleg később próbálkozzak?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Majdnem 15 éves lány!

2011. dec. 16. 19:46
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Eleinte betétet használtam* Ezt elírtam. Még most is azt használok!
2011. dec. 16. 19:48
 2/12 anonim ***** válasza:

szappan, kéztörlő, kézfertőtlenítő - és máris lehet tampont cserélni - ob-s dobozban ill a honlapon vannak képek, hogyan egyszerű feltenni és hogyan kell

javaslom próbáld gugolva

2011. dec. 16. 20:01
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha akadályba ütközöl, akkor rossz szögben próbálod feldugni. Próbálkozz, ez a titka.

Én néha még mindig eltöltök a wc-n 5 percet tamponcsere miatt.. Pedig 6 éve használom :P

2011. dec. 16. 20:08
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Igaz, kicsit félek még, de erőltetni nem fogom, de mindenképpen megpróbálom.:)
2011. dec. 16. 20:31
 5/12 anonim ***** válasza:
gugolj le, és hátra felfelé told
2011. dec. 16. 20:32
 6/12 anonim ***** válasza:

"Az egyik, hogy az iskolába egyáltalán nem higiénikus cserélni, mert undorítóak a női mosdók"

Ha olyan a mosdó, akkor nem sokkal egyszerűbb a betétet cserélni? Tamponnál fel kell nyúlnod. Bevihetsz egy csomó baktériumot..

Szóval nem teljesen értem a logikád.

2011. dec. 16. 21:26
 7/12 anonim ***** válasza:
szerintem maradj a jól bevált betétnél, mert egyszerűbb és higénikusabb
2011. dec. 17. 02:56
 8/12 anonim ***** válasza:
Mikor nem menstruálsz, próbálj az ujjaddal felnyúlni a puncidba, hogy kitapasztald, hogy milyen a hüvelyed. Ha már jól megy ez, akkor próbálkozhatsz a tamponnal, de jobb ha csak akkor használod, ha erős a menstruációd.
2011. dec. 17. 07:31
 9/12 A kérdező kommentje:
Én a betétcserére mondtam, hogy nem higiénikus, és nem a tamponra.
2011. dec. 17. 13:56
 10/12 anonim ***** válasza:
ha a betét nem higénikus, akkor a tampon még kevésbé
2011. dec. 17. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!