Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Baj, ha úgy kaptam meg a HPV...

Baj, ha úgy kaptam meg a HPV elleni oltást, hogy nem voltam még nőgyógyásznál?

Figyelt kérdés

Ha baj, már úgyis késő, mert már a második után vagyok. :D De azért utólag is szeretném tudni.

Háziorvos adta be egyébként.

16/L

2011. dec. 7. 21:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
OK, remélem 20 év múlva találkozunk!
2011. dec. 8. 17:00
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Azt remélem tudod, hogy az oltás a rákot okozó hpv vírusok EGY RÉSZÉTŐL VÉD!

Ezért oltottaknak is kötelező az évenkénti rákszűrés!

A baj csak az, hogy hamis reményeket ad ez az oltás. Az egyik vírus ellen véd, a másiktól meg meghalhatsz.

2011. dec. 8. 18:33
 13/15 anonim ***** válasza:

Én tisztába vagyok vele, hogy "csak" a rákot okozó leggyakorbb típusok ellen véd (oltóanyagból sem csak egy fajta van), nem az összes ellen. A tájékoztatóban benne van, aki vette a fáradtságot annak tudnia kell/kellene.

Erre modnjuk fel kéne,hogy hívja az orvos a figyelmet, mert nálam csak azt találta fontosnak közölni, hogy az,hogy beadja az oltást az x ft plussz. Az,hogy a nőgyógyászati vizsgálat eredményével mi van vagy pl,hogy ugye tudom,hogy nem véd minden ellen arra nem pazarolt időt. Ok, felnőtt, értelmes embernek tartom magam, tájékozódtam előtte,de gyanítom sok esetben ez valóban nincs így:-/

2011. dec. 8. 19:43
 14/15 anonim válasza:
Én azt olvastam az injekció előtt kell egy negatív nőgyógyászati lelet! Kérdezd meg a háziorvost, ő tudja gondolom.
2012. jan. 8. 12:51
 15/15 anonim ***** válasza:
Mindenképpen kellett volna előtte egy negatív citolgia, mivel, és ezt nem én mondom, hanem egy nőgyógyász, hogy a hpv ma már annyira jelen van mindenkinél, hogy csak 50%-ban kapható el közvetlen szexuális érintkezéssel, tehát lényegében bárhol elkaphatod, mivel a bőrfelületek érintkezése is elég hozzá...:S gondolj bele, valaki mondjuk strandon leül előtted egy székre, te meg szépen utána...és az oltás csak 2 veszélyes típus ellen véd, holott 14 ilyen van...de hátha nem lesz semmi, nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, én a helyedben gyorsan elmennék egy nőgyógyászhoz, mert ha már meglévő fertőzésre rá is oltottak, akkor az gáz:S
2012. jan. 11. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!