Baj, ha úgy kaptam meg a HPV elleni oltást, hogy nem voltam még nőgyógyásznál?
Ha baj, már úgyis késő, mert már a második után vagyok. :D De azért utólag is szeretném tudni.
Háziorvos adta be egyébként.
16/L
Szia!
Azt remélem tudod, hogy az oltás a rákot okozó hpv vírusok EGY RÉSZÉTŐL VÉD!
Ezért oltottaknak is kötelező az évenkénti rákszűrés!
A baj csak az, hogy hamis reményeket ad ez az oltás. Az egyik vírus ellen véd, a másiktól meg meghalhatsz.
Én tisztába vagyok vele, hogy "csak" a rákot okozó leggyakorbb típusok ellen véd (oltóanyagból sem csak egy fajta van), nem az összes ellen. A tájékoztatóban benne van, aki vette a fáradtságot annak tudnia kell/kellene.
Erre modnjuk fel kéne,hogy hívja az orvos a figyelmet, mert nálam csak azt találta fontosnak közölni, hogy az,hogy beadja az oltást az x ft plussz. Az,hogy a nőgyógyászati vizsgálat eredményével mi van vagy pl,hogy ugye tudom,hogy nem véd minden ellen arra nem pazarolt időt. Ok, felnőtt, értelmes embernek tartom magam, tájékozódtam előtte,de gyanítom sok esetben ez valóban nincs így:-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!