Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Abbahagytam a fog. Gátlót,...

Abbahagytam a fog. Gátlót, miért nem jön most meg?

Figyelt kérdés

Több évig szedtem fogamzásgátlót, de abbahagytam. Most már egy hete nem jön meg.

Nem akarok gyógyszert szedni, de gyereket sem még.

Mostmár, hogy abbahagytam, mindig ilyen rendszertelen lesz?

2011. nov. 28. 11:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megijeszteni, de én is abbahagytam a fogamzásgátlót tavaly június végén,(kb.6 évig szedtem) most 8 hónapos a kislányom! Nem nehéz kiszámolni, hogy júliusban már terhes voltam! Csak szeptemberben mentem el nőgyógyászhoz, mert még mindig nem jött meg, a hormonokra fogtam! Ott tájékoztatott, hogy 10 hetes terhes vagyok! Hát majdnem leestem az ágyról! Nem szerettem volna még gyereket, de most már örülök, hogy így alakult! Amúgy, hogy a kérdésre válaszoljak, normál esetben kell 2-3 hónap, mire visszaáll rendesen a menstruáció! Szóval, ne aggódj!
2011. nov. 28. 12:04
 2/7 anonim válasza:

Szia, ne aggódj, ha védekeztetek máshogy, amióta abbahagytad a tabit, nem valószínű, hogy terhes vagy. A szervezetnek kell egy kis idő, hogy maghoz térjen. Én miután abbahagytam, idén májusban, júniusban nem jött meg, majd júliusban igen, és azóta is minden hónapban megjött, igaz, nem napra pontosan, jó pár nap csúszással.

ha nem akarsz babát, védekezz mindenképp, a tabletta addig védett míg szedted, nem érdemes kísérletezgetni hogy hátha még nem ürült ki. Viszont ha többször kimarad, elmennék helyedben nődokihoz.

2011. nov. 28. 12:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Én tavaly hagytam abba a tabletta szedését, és utána 5hónapig nem volt menstruációm... Elmentem az orvoshoz, és kiderült teljesen felborult a hormonháztartásom... Nézz el egy orvoshoz ha még párhétig nem jön meg.
2011. nov. 28. 12:32
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem a védekezés a kérdés. Nem szeretem ha az jön le, hogy a kérdező a hülye.

25 éves vagyok, férjnél vagyok, de nem akarunk gyereket, 14 évesen fel lettem világosítva..

2011. nov. 28. 14:55
 5/7 anonim ***** válasza:

Egyfelől lehet, hogy teljesen felborította és tönkretette a hormonháztartásod a tabletta, és ha normális menszeszt akarsz, akkor orvoshoz kell menned, hogy rendbehozza (ez igen gyakori, de ha szerencséd van egy-két hónap alatt magától rendbejön, de minél tovább szedted a tabit, annál kisebb rá az esély.)

Másfelől tényleg lehetsz terhes is. Lehet, hogy az a védekezés, amit most használtok nem olyan hatásos, mint a tabi volt, és terhes lettél mellette. De igazából bármilyen védekezési forma mellett teherbe lehet esni, úgyhogy ha egy nő szexuális életet él, és késik a menszesze, akkor az első, hogy terhességi tesztet csináljon. Ha meg negatív, de mégse jön meg, akkor orvoshoz kell menni.

2011. nov. 28. 19:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Én tudom, hogy nem vagy terhes :) De kell jópár hónap, mire "magához tér" a szervezeted. Addig Tamásnak be kell érnie a gumival, ha nem akar pelenkázni idő előtt. :)
2011. nov. 28. 19:36
 7/7 A kérdező kommentje:

Timiiii! Mindig felismersz a hülye kérdéseim alapján??? :D

Jah, Tamás nem szereti a gumit, de én meg nem akarok megszakításosat játszani (minden 4. nő így esik teherbe), szóval marad a telefonszex :)

2011. dec. 1. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!