Combhajlat gombásodását (állandó ülő életmód mellett) hogyan lehet elkerülni?
Kerekes székes vagyok, sajnos már többször volt gombás fertőzésem a combhajlatomban, ami később már nőgyógyászati gondot is okozott (hát, igen elég közel van....). Voltam bőrgyógyásznál, patikai krémet használok, dehát állandóan ezt sem lehet, csak meghatározott ideig. De mégis kiújul, gondolom azért, mert mindig ülök és összeér a bőrfelület.
Ha épp túl vagyok a krém kezelésen, mivel előzhetném meg, hogy visszatérjen? Adjatok tanácsot! (pl: grapefruitmag kivonat? jó?)
Kösz!
Szerintem is segíthet, ha szárazon tartod a felületet.
Na meg lehet a ruhatárat se ártana lecserélni, de leglaábbis naaaaaagyon alaposan fertőtleníteni, amíg nem múlik el, minden nap, külnben azzal is visszafertőzheted magad. Ugyanígy törölköző és minden más, amivel érintkezett a felület.
A grapefruit magkivonat nagyon jó, de azt immunerősítésre alkalmazzák, nem kimondott gombásodásra.
A második válaszoló mondta a szerintem is lényege, miszerint próbáld meg valahogy szárazon tartani, és erre a hintőpor nagyon jó megoldásnak tűnik.
nekem a babatörlőkendő használata, naponta többször,nem alkoholos, vált be, és amikor már teljesen száraz a bőr akkor kamillás hintőpor, egy púderpamaccsal teljesen a hajlatokba lehet vinni vele a port.
nekem a hasam alja is kipattogzott, és egy ismerős ajánlására, ez a módszer bevált.
nincs inkontinenciám, izomsorvadásom van, de az más tipusú izmokat érint, a záróizmokat szerencsére nem.
köszönöm a válaszokat! most olvastam még neten a teafaolajat is, meg az ezüstkolloidot. a hintőport is ki fogom próbálni.
akinek még van tippje, nyugodtan írhat, köszi!
Nekem ugyan köldökgombán szokott lenni(tudom hogy undorító nem tudom mitől van),és folyton visszatér,mióta minden nap fertőtlenítem alkohollal nincsenek tüneteim.(egyelőre)
Szóval énis az alkoholt tudom ajánlani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!