Használjak tampont? Melyik jobb? betét vagy tampon?
14 éves vagyok, 2 éve menstruálok, eddig csak betétet használtam
szerintetek kiprobáljam a tampont?
Szia!
Én is dettó ugyanígy vagyok,14éves majdnem 2éve megvan.Én már próbáltam,majdnem jó volt,csak aztán elkezdtem görcsölni és inkább kivettem.Szerintem próbáld ki nyugodtan,végülis az kényelmesebb azokon a napokon.Aztán ha a betét kényelmesebb azt hasznélod,így összehasonlítod,melyik a jobb Neked!
14/L
Minden nő más,minden nőnek más a megfelelő 12 évesen kezdtem el menstruálni és 13 évesen kezdtem mini tampont használni mert a betéttől ha ránéztem(minden pisilésnél ugye látszik),,rosszul'' lettem.Nem éreztem magam biztonságban,mindig féltem az átázástól.Én a tampont szeretem,ha jól rakod fel nem is érzed.Probáld ki.Addig nem tudhatod jó e vagy sem.
Ha kiprobálnád:Ülj le a wc-re kényelmesen jól széttárt lábakkal és úgy helyezd fel,vagy egyik lábad a wc-n és úgy.Sétálj kicsit és ha érzed igazisd meg.KÉZMOSÁS MINDEN ALKALOM ELÖTT!és persze utána:)
Szia!
Én már 30 elmúltam, de emlékszem, miket szenvedtem a betét miatt. Pedig akkor még nem voltak ilyen szuper vékony és nedvszívó betétek, a szárnyaikról nem is beszélve. Ráadásul sportoltam...
Hááát, voltam vagy 16 amikor kipróbáltam a tampont, és azóta betétet csak estére, szülés óta pedig már estére sem használok, csak tampont.
Ha most próbálod ki, akkor kezdd ob minivel, és olvasd el részletesen a dobozban levő tájékoztatót.
Fontos, hogy ha megpróbálod felrakni, vagy a wc-ben, vagy ha máshogy nem megy háton fekve, felhúzott lábakkal ne izgulj, ne görcsölj. Lélegezz nyugodtan (lélegzetet visszatartani nem szabad), lazítsd el magad. A hüvely tiszta izom,ha megfeszíted magad, nem tudod felhelyezni. Kb olyan magasra tedd fel, ameddig az ujjaddal fel tudod nyomni.
Még néhány szabály:
-mindig moss kezet
-használat előtt ellenőrizd, hogy megvan-e a madzag
-akkor vedd ki, amikor elegendő folyadékot szívott magába (a száraz tampon kidörzsölhet, utána a következőt nehéz felhelyezni)
-ne feledd elolvasni a használati utasítást
Ha kipróbáltad el tudod dönteni, melyik válik be számodra.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!