Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen fogamzásgátlót szedtek?

Milyen fogamzásgátlót szedtek?

Figyelt kérdés

Szeretnék fogamzásgátlót szedni. Tudom hogy a nőgyógyász mondja majd meg hogy milyen kell. Engem az érdekelne hogy ti milyet szedtek? Leginkább attól félek hogy teherbe esek, mert ugye ott van mindig az a bizonyos csekély százalék a biztonságos védelem mellett. Vagy ilyen nem fordulhat elő ha helyesen és rendszeresen szedem? Előfordult valamilyen hormonális változás ami előtte nem volt?pl.: hízás vagy ilyesmi? És az között van különbség hogy olcsóbb vagy drágább mármint védelem szempontjából?

Légyszi árat is írjatok!

Köszönöm az értelmes válaszokat!:)

(Azért ide írtam a kérdést és nem a szex szerelem témakörön belül a fogamzásgátláshoz mert reméltem hogy itt komolyabb válaszokat kapok mint ott.)

2011. aug. 31. 22:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Szerintem jobban jársz, ha nem szedsz. Miért jó becsapni a szervezeted és így esetleg rosszul választani partnert csak azért, h kényelmesen védekezhess? Én egyébként inkább azt vallom, h jól meg kell gondolni, kivel bonyolódunk szexuális kapcsolatba, hiszen bármilyen védekezés mellett is megtörténhet, h teherbe esel. Aki szexre adja a fejét, annak ez a kockázat mindig ott lesz. :)
2011. szept. 1. 10:56
 12/20 anonim ***** válasza:
41%
Egyértelműen a tabletta szedés mellett állok.Hány ezer kérdést látunk ezen az oldalon is naponta felelőtlen lányoktól kiszakadt óvszer vagy megszakításos "védekezés" miatt. Elképzelni sem tudom a nyugodt nemi életet másfajta védekezési mód mellett.Kényelmes, biztonságos, 100%-os.
2011. szept. 1. 12:24
 13/20 A kérdező kommentje:

Nem azért szeretnék fogamzásgátlót szedni hogy nyugodtan feküdjek be minden este más pasi ágyába a kényelem szempontjából. Hosszabb ideje élek párkapcsolatban egy nagyon megfontolt és rendes fiúval. Nemi betegsége se neki se nekem nincsen. Én nem vagyok az egy éjszakás kalandok híve. És soha nem is szeretnék így élni.

Fogamzásgátlót tényleg részben a kényelem és részben a biztonság szempontjából akarok szedni de csak a barátommal szeretnék együtt lenni. Sokszor tartok attól hogy elszakad az óvszer. Gondoltam hogy a gyógyszerrel biztonságosabb lennének az együtt létek. De nagyon sok ellenérv áll mellette. Már eszközöket pedig nem szeretnék.

2011. szept. 1. 13:08
 14/20 A kérdező kommentje:
Egyébként 18 éves vagyok és nemsokára 19 leszek, és nem tartom magam felelőtlennek. Védekezés nélkül soha sem feküdtem le a barátommal.
2011. szept. 1. 13:10
 15/20 A kérdező kommentje:
Most látom hogy a koromat már egyszer leírtam, bocsi:D
2011. szept. 1. 13:11
 16/20 anonim ***** válasza:

Ha egészséges vagy, nyugodtan szedj tablettát. Ezt orvos dönti el, ha megbízható orvosod van és rendszeresen jársz ellenőrzésre, nem lesz bajod.

Sokan írták az óvszert. Az óvszernél a terhesség százalékosan mérhető, 100 így védekező nőből 3-7 esik teherbe 1 év alatt. Tablettánál ez az érték 1 ezrelék, vagyik 100 nőből 1 év alatt 0,1. Szerintem ez vállalható kockázat, és nagyságrendekkel biztonságosabb, mint az óvszer (ha tartós kapcsolatban élsz, nem vagytok betegek és rendszeres szexuális életet éltek, mert évi 1-2 alkalomért tényleg nem érné meg a tabi).

A jól megválasztott tabi nem hízlal, ha hízol, váltani kell már 3 kilónál, nem kell megvárni, míg 20 kiló jön fel. Aki ezt nem érti meg, így járt.

Ha úgy szeded, ahogy le van írva, kizárt, hogy terhes legyél. Ha nem tartod be az utasításokat, nem figyelsz hasmenésre, gyógyszerek, gyógyteák hatásaira, az nem a gyógyszer hibája.

Természetesen lehetnek mellékhatások, ez le van írva a tájékoztatóban, de figyelni kell a tested, és rögtön lépni. Nagyjából ennyi.

Én régebben Mercilont szedtem, aztán Dienillét kaptam, mindkettő 7000 Ft körül van, 3 havi adag (a pasinak illik állni a felét, hiszen az ő érdeke is a védekezés). Semmi mellékhatás nem volt, a Mercilont jobban szerettem, mert kevesebb volt mellette a vérzés, a Dienille mellett viszont nem kell bevennem görcsoldót egyáltalán.

Én azért tartom jobbnak a tabit, mert az ÉN kezemben van a védekezés, ÉN tudom, hogy bevettem-e, jól csináltam-e, ha szívok, az a saját hülyeségem miatt van. Nem bíznám pasira, mert ha ő ront el valamit, akkor is ÉN leszek terhes, nem ő. Nagyobb biztonságban érzem magam, ha én felelek magamért.

2011. szept. 9. 12:11
 17/20 anonim ***** válasza:
Ja, és még a hatásaival együtt is sokkal jobb a tabi, mint 19 évesen teherbe esni (ha még nem akarsz, mert aki akar, arra nem vonatkozik) és megszülni (se egyetem, se férj) vagy elvetetni. Az abortusz sokkal veszélyesebb, mint a tabi.
2011. szept. 9. 12:13
 18/20 anonim ***** válasza:
4 évig szedtem pár napja hagytam abba, mert az amúgy is fájdalmas migrénemet felerősítette az utóbbi egy évben olyan mértékben, hogy szédülés hányás jött rám, szóval muszáj vagyok abbahagyni, és semmilyen tablettát nem szedhetek. Egy dekát sem híztam, amúgy sem vagyok rá hajlamos lindynette 20-at szedtem. Az utóbbi egy évben nem csak a migrénnel gyűlt meg a bajom, hanem a nemi fertőzésekkel is. 2 hetente járok nőgyógyászhoz egy éve, nem tudnak meggyógyítani. Szóval én sem ajánlom. Én is visszatérek az óvszerre. Nekem ajánlották a hüvelygyűrűt mert hogy az nem okoz migrént, de az nagyon drága nekem ahhoz, hogy a nőgyógyászati betegségeim mellett használjam, mikor a szexuális életünk amúgy is lecsökkent. 24L
2011. szept. 9. 14:33
 19/20 anonim ***** válasza:
Amúgy biztonsági szempontból nagyon nyugodt voltam, hisz minden nap ugyan akkor vettem be, így sztem 100% os védelmet nyújtott, mivel 4 év alatt nem estem teherbe. Viszont! Az hogy nem vagytok nemi betegek nem tudhatod, ha csak nem volt kivizsgálás. Nekem a sok problémám miatt el kellett küldenem a párom egy teljes körű kivizsgálásra, bár nálam nem találtak semmit(mert én is átestem többször is teljes körű kivizsgáláson) páromnál találtak baktériumot amit persze nem biztos hogy nemi úton szedett össze, ő is bárhonnan elkaphatja, és csoda hogy nem adta át nekem. Kikezelték így teljesen biztos vagyok benne, hogy mostmár egy "steril" partnerem van. Te sem lehetsz benne sosem biztos, ezért is nagyon veszélyes az óvszer nélküli szex. 24L voltam.
2011. szept. 9. 14:39
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:D
2011. szept. 10. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!