Milyen fogamzásgátlót szedtek?
Szeretnék fogamzásgátlót szedni. Tudom hogy a nőgyógyász mondja majd meg hogy milyen kell. Engem az érdekelne hogy ti milyet szedtek? Leginkább attól félek hogy teherbe esek, mert ugye ott van mindig az a bizonyos csekély százalék a biztonságos védelem mellett. Vagy ilyen nem fordulhat elő ha helyesen és rendszeresen szedem? Előfordult valamilyen hormonális változás ami előtte nem volt?pl.: hízás vagy ilyesmi? És az között van különbség hogy olcsóbb vagy drágább mármint védelem szempontjából?
Légyszi árat is írjatok!
Köszönöm az értelmes válaszokat!:)
(Azért ide írtam a kérdést és nem a szex szerelem témakörön belül a fogamzásgátláshoz mert reméltem hogy itt komolyabb válaszokat kapok mint ott.)
Nem azért szeretnék fogamzásgátlót szedni hogy nyugodtan feküdjek be minden este más pasi ágyába a kényelem szempontjából. Hosszabb ideje élek párkapcsolatban egy nagyon megfontolt és rendes fiúval. Nemi betegsége se neki se nekem nincsen. Én nem vagyok az egy éjszakás kalandok híve. És soha nem is szeretnék így élni.
Fogamzásgátlót tényleg részben a kényelem és részben a biztonság szempontjából akarok szedni de csak a barátommal szeretnék együtt lenni. Sokszor tartok attól hogy elszakad az óvszer. Gondoltam hogy a gyógyszerrel biztonságosabb lennének az együtt létek. De nagyon sok ellenérv áll mellette. Már eszközöket pedig nem szeretnék.
Ha egészséges vagy, nyugodtan szedj tablettát. Ezt orvos dönti el, ha megbízható orvosod van és rendszeresen jársz ellenőrzésre, nem lesz bajod.
Sokan írták az óvszert. Az óvszernél a terhesség százalékosan mérhető, 100 így védekező nőből 3-7 esik teherbe 1 év alatt. Tablettánál ez az érték 1 ezrelék, vagyik 100 nőből 1 év alatt 0,1. Szerintem ez vállalható kockázat, és nagyságrendekkel biztonságosabb, mint az óvszer (ha tartós kapcsolatban élsz, nem vagytok betegek és rendszeres szexuális életet éltek, mert évi 1-2 alkalomért tényleg nem érné meg a tabi).
A jól megválasztott tabi nem hízlal, ha hízol, váltani kell már 3 kilónál, nem kell megvárni, míg 20 kiló jön fel. Aki ezt nem érti meg, így járt.
Ha úgy szeded, ahogy le van írva, kizárt, hogy terhes legyél. Ha nem tartod be az utasításokat, nem figyelsz hasmenésre, gyógyszerek, gyógyteák hatásaira, az nem a gyógyszer hibája.
Természetesen lehetnek mellékhatások, ez le van írva a tájékoztatóban, de figyelni kell a tested, és rögtön lépni. Nagyjából ennyi.
Én régebben Mercilont szedtem, aztán Dienillét kaptam, mindkettő 7000 Ft körül van, 3 havi adag (a pasinak illik állni a felét, hiszen az ő érdeke is a védekezés). Semmi mellékhatás nem volt, a Mercilont jobban szerettem, mert kevesebb volt mellette a vérzés, a Dienille mellett viszont nem kell bevennem görcsoldót egyáltalán.
Én azért tartom jobbnak a tabit, mert az ÉN kezemben van a védekezés, ÉN tudom, hogy bevettem-e, jól csináltam-e, ha szívok, az a saját hülyeségem miatt van. Nem bíznám pasira, mert ha ő ront el valamit, akkor is ÉN leszek terhes, nem ő. Nagyobb biztonságban érzem magam, ha én felelek magamért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!