Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen fogamzásgátlót szedtek?

Milyen fogamzásgátlót szedtek?

Figyelt kérdés

Szeretnék fogamzásgátlót szedni. Tudom hogy a nőgyógyász mondja majd meg hogy milyen kell. Engem az érdekelne hogy ti milyet szedtek? Leginkább attól félek hogy teherbe esek, mert ugye ott van mindig az a bizonyos csekély százalék a biztonságos védelem mellett. Vagy ilyen nem fordulhat elő ha helyesen és rendszeresen szedem? Előfordult valamilyen hormonális változás ami előtte nem volt?pl.: hízás vagy ilyesmi? És az között van különbség hogy olcsóbb vagy drágább mármint védelem szempontjából?

Légyszi árat is írjatok!

Köszönöm az értelmes válaszokat!:)

(Azért ide írtam a kérdést és nem a szex szerelem témakörön belül a fogamzásgátláshoz mert reméltem hogy itt komolyabb válaszokat kapok mint ott.)

2011. aug. 31. 22:35
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Ja és 18 éves vagyok. Nemsokára 19.
2011. aug. 31. 22:37
 2/20 anonim ***** válasza:
Én magánorvoshoz járok. Ő a Sensonette 75 /20 mg-os gyógyszert írta nekem. Én mindig nagyon ügyeltem, hogy időben bevegyem, ha esetleg be kellett vennem más gyógyszert azt is mérlegeltem előtte, hogy nem-e üti egymást a kettő. Szerencsére hányás, hasmenés mindig olyankor volt ha volt, amikor már felszívódott. Így nálam baj sosem volt belőle. Ez a gyógyszer elég olcsó 4800 körül van a 3 havi adag, sőt volt, hogy 4200-ért vettem. Tehát amellett, hogy minden rendben volt vele, mint fogamzásgátló én abbahagytam, mert úgy éreztem sokkal hisztisebb és indulatosabb vagyok mint előtte. Már megbántam mert sokkal kényelmesebb, és megbízhatóbb szerintem mint más. Úgyhogy októberben ha eljutok orvoshoz íratok megint fel. a legtöbb gyógyszer amúgy ilyen 7e körül van, de mondom nekem ez bevált és nem drága. A hisztimre meg amúgy azt mondták anya is, párom is, hogy előtte is hisztis voltam, és nem ezen múlott. :D 20L Remélem segítettem, bocsi ha hosszú lett.
2011. aug. 31. 22:49
 3/20 anonim ***** válasza:

a terhesség ellen mindegyik tabi ugyanannyira véd (kivéve a csak progeszteront tartalmazó minipillek, amelyeket szoptatás alatt adnak), az áruktól függetlenül.

viszont a hiba% akkor is ott van, ha rendesen szeded.

rengetegféle mellékhatása lehet, változó, hogy kinek mi jön ki. pl. a libidócsökkenés és a hízás nagyon gyakori.

2011. aug. 31. 22:50
 4/20 anonim ***** válasza:

Teljesen jó ez a kategória, hisz az egészségedről van szó. :)

Anno 1-2 évig Mercilont szedtem, nagyon régen, így annak már az árát sem tudom, ne haragudj. Aztán egy olyan gyógyszert vettem szintén évekig, ami az akkori bőrgyógyász szerint helyrehozza a hajproblémáimat, melyről persze kiderült, hogy csak még jobban hazavágta a hormonháztartásomat..

Ritka típus lehetek - a nődokim szerint is -, mert a tablettától én mindig is fogytam, majd idő után szintet tartottam, ha abbahagytam, akkor híztam megállás nélkül..

Jelenleg már nem is szedek semmit, és nem is fogok.. A lányomat is megpróbálom majd lebeszélni róla, mert hiába vannak egyre kevesebb hormontartalmú készítmények, akkor is van bennük. Az óvszer nem csak a nem várt terhesség ellen is védelmet ad, de nagyon sok nemi úton terjedő betegséget is el lehet vele kerülni... ha meg már komolyabb a kapcsolat, vannak egyéb lehetőségek is.

Bocsi, nem "anyáskodni" akarok, de a többség szerintem úgyis támogatni fogja a tabletta szedését, és gondoltam kell ez a vélemény is. :)

2011. aug. 31. 22:53
 5/20 anonim ***** válasza:
Szedtem diane35-öt, cypromixet és most dienille-t. A mai fogamzásgátlók szerintem megbízhatóak védelem szempontjából, inkább azzal lehet gond, hogy egyéb mellékhatások lesznek, pl hüvelyi folyás erősödés, visszér, súlyingadozás. Bár az alacsony hormontartalmú gyógyszerek mellett ez sem. De mindenki másképp reagál, tapasztalatból fogod megtudni te is, de szerintem ne aggódj, már nagyon korszerű gyógyszerek vannak, nem nagyon van velük gond. Nekem is azért kellett csak cserélnem, mert egy idő után (1-2 év)középidős vérzésem volt többször is az egyik mellett, a másikra már nem is emlékszem, miért lett cserélve, talán nem volt elég hatékony a pattanások ellen (mert arra kezdtem el szedni még anno)
2011. aug. 31. 22:54
 6/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagyon hasznosak! Aki tud az még írjon!:)
2011. aug. 31. 22:57
 7/20 anonim ***** válasza:

"a többség szerintem úgyis támogatni fogja a tabletta szedését"

Én sem vagyok igazán mellette. azért nagyon erős túlzás, hogy a mai tabiknak már alig van mellékhatásuk. Sokan hagyták már abba a környezetemben. vki meghízott és nullára csökkent a libidója, vkinek olyan migrénje lett tőle, hogy nem bírt megmaradni.

ezen kívül rengeteg olyan van, hogy abbahagyás után nem indul újra a peteérése.

szóval én is inkább az ellentábor vagyok:d

második voltam

2011. aug. 31. 23:00
 8/20 anonim ***** válasza:
És én is az ellentáborba tartozom. Nem jó a hormonháztartásba beleavatkozni. Kicsit sem, nagyon sem.
2011. szept. 1. 00:13
 9/20 A kérdező kommentje:
Hát fogalmam sincsen hogy most akkor szedjek e vagy sem. Tanácstalan vagyok. Főleg én is a mellékhatásoktól félek. Normál alkatom van és nem szeretnék hízni. Mindennap tornázok hogy formában tartsam magam. Aki tud az még írjon tapasztalatokat! Köszi mindenkinek:)
2011. szept. 1. 10:10
 10/20 anonim ***** válasza:

hát szerintem a hízás a legkisebb gond. ha látod, hogy jönnek fel a kilók, akkor abbahagyod és kész.

de azt sajnos nem tudhatod előre, hogy abbahagyás után újraindul-e a peteérésed.

2011. szept. 1. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!