Beadassam a HVP elleni oltást?
Az iskolámban van egy akció, aminek keretében a három HPV oltást összesen 75000 Ft-ért megkapjuk. Alapból ugye 270000 Ft lenne. De nem tudom, hogy van-e értelme beadatnom. Ez azért rengeteg pénz, és nem is tudják pontosan, meddig véd, és ugyanúgy kell járni utána is méhnyakrákszűrésre. Ja és már 19 éves vagyok, bár szexuális kapcsolatom még nem volt, de lehet, hogy a köveketkező fél évben már lesz, az utolsó oltás megkapás előtt (mert az első és az utolsó oltás között fél évnek kell eltelnie). Ha valakinek már beadták mik a tapasztalatok? Van valami mellékhatása?
Előre is köszönöm a válaszokat!
nekem beadták, mondjuk ingyen volt, semmi negatív tapasztalatom nincs, és én úgy tudom hogy ez életed végéig tart. azt hiszem az nem probléma ha közben elkezdesz szexelni meg ilyenek. szerintem mindenképpen megéri, bár bevallom én nem tudtam hogy ez ilyen rohadt drága.
ha belegondolsz ez az életedet védi meg. és ugyan mindenképpen rohadt drága, de így legalább olcsóbb.
270ezer? Mióta ennyi??? 90ezer nem?! Nálunk is volt ilyen akció csak még a gyerekorvosnál, nekem beadatták a szüleim. Mindenképp megéri!!!! Adasd be szerintem. Nekem az első szuri után volt izomfájdalmam de elmúlt kb 1nap múlva. Nekem amúgy akkor volt már szexuális kapcsolatom, de voltam előtte rákszűrésen így ki lett zárva h már lenne HPV-m.
Persze, hogy kell járnod majd utána is szűrésre, hiszen több száz féle HPV vírus van és az oltás csak a néhány ellen véd! De ha kétségeid vannak olvasgass utána mivel jár egy méhnyakrák!
Nem véd életed végéig! Vagyis lehet, de ezt még nem tudják, kb. 7éve adták be az első kísérleti oltásokat és azóta hatásosak ha jól tudom, de lehet hülyeséget mondok. Szóval nézd meg inkább itt: [link]
utolsó voltam
tessék még írok egy linket :)
Köszönöm a válaszokat!
Most nézegettem én is neten, és mindenhol azt írják, hogy a három oltás ára 90000 Ft, nem tudom, hogy miért vágtak át minket. Mi is rákérdeztünk többször is, de olyan határozottan állították, hogy egy oltás ára 90000 Ft, hogy nem kételkedtem benne. Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!