Beadassam a méhnyakrák elleni oltást?
Figyelt kérdés
Szeretném beadatni a méhnyakrák elleni oltást. De gyerektervezésben vagyunk a párommal. Valamelyik orvos azt mondja adassam be, ha terhes leszek akkor sem lesz baja a gyereknek tőle, valamelyik azt mondja inkább ne.3 adagos. Első injekció után 1 hónapra a köv. és 3 hónapra a legutolsó. Mit csináljak?2008. jún. 11. 08:47
1/4 anonim válasza:
A méhnyakrák a HPV-vel van összefüggésben. Ha babát akartok, nyilván monogám kapcsolatban vagytok. Így (ha nincs még bennetek) nem valószínű, hogy megkapjátok a HPV-t. Én a helyedben most nem adatnám be magamnak (bár én is gondolkodom rajta). A gyerek(ek) után, ha még mindig úgy gondolod, meg lehet csináltatni. Addig is, hogy nyugodt legyél, járj rákszűrésre mondjuk félévente. Ez az én véleményem.
3/4 anonim válasza:
sziasztok! én is megkérdeztem a nőgyógyászomat, de lebeszélt. azt mondta kb 200 vírus van, az oltás 10 ellen véd, ebből csak 5 100%os. ezek után nem tartom értelmét.
4/4 anonim válasza:
Szia! Szerintem ez az oltás az orvostudomány egyik legnagyobb vívmánya az utóbbi időben. Én már elmúltam 30 éves, és épp kisbabát várok. Anyukám méhnyakrákban halt meg kereken 30 évesen, nyolc éves voltam akkor. (Mellesleg az apukán volt életében az egyetlen partnere.) Bár szűz lányoknál a leghatékonyabb, az én orvosom nem szűzeknek is ajánlja. Azt mondja, hogy így már nem annyira hatékony a védettség, de egy esetleges kialakuló ráknál is jobbak lehetnek a kezelés esélyei. De a szűréseket ezzel sem lehet kikerülni!
Én be fogom adatni magamnak, mihelyst már nem szoptatok. És természetesen a azületendő kislányomnak is, majd ha eljön az ideje!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!