Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Korábban lehetetlennek tartott...

Korábban lehetetlennek tartottam hogy beadassam a H1N1 elleni védőoltást, de most a média egyre erősebb nyomására kezd gyengülni az akaratom. Vélemény?

Figyelt kérdés
2009. dec. 4. 18:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én beoltatom magam, és a családom is,hogy a fiunkat védjük. 13 hós. Őt nem merem oltatni de körülötte midenkit, már picik is vannak intenziven. Nem kockáztatok.
2009. dec. 4. 18:46
 2/11 anonim válasza:
100%
Azt hiszem sokan vagyunk ezzel így,mint te.
2009. dec. 4. 18:48
 3/11 anonim ***** válasza:
72%

Nagy igazság ez : "Soha ne mond, hogy SOHA!"...

Én is még augusztusban azt mondtam, hogy ez nem komoly, nem oltatunk...

Aztán egyre aggasztóbbak lettek a hírek, elolvastam a wikipedia-an a vírus jellemzőt, elolvastam a spanyolnátha-járványt, és másnap a családom egyhangúan az oltás mellett szavazott!

Sajnos, nem a média nyomásáról van itt szó, hanem el kell fogadni : ez ellen a vírus ellen semmit nem ér sem a C-vitamin, sem a fokhagyma, sem a sűrű fohász... Egyedül a védőoltás ad védelmet, butaság nem kihasználni, ha VAN védőoltásunk. (Sok országban nincs vakcinájuk, ott a feketepiacon vagyonokat is megfizetnek érte!)

Amúgy az oltástól egyikünknek sem lett semmi baja, még csak a szúrás helye sem lett piros! :D

2009. dec. 4. 18:55
 4/11 anonim válasza:
72%
Az a baj, hogy túl sok agyalás van ezen az egészen. Egyszerűen be kell oltatni magunkat és a gyerkőcöket is és el van felejtve a dolog. A kötelező oltásoknak sem kérdőjelezzük meg egyáltalán a szükségességét. Valószínű, hogy ha nem így lett volna tálalva a dolog, akkor sokkal többen oltatnának. Megértem a dilemmádat, de segítek: oltassatok :-)! Inkább egy oltás, mint egy betegség.
2009. dec. 4. 19:00
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne a média győzzön meg erről, tény, hogy egy szuri simán kibírható és még ha nem is félsz attól, hogy komoly bajod lesz a flutól akkor is megkímélheted magad egy betegségtől.

Gyógyszermérnök vagyok, szakmámból adódóan tudtam, hogy az oltásnak nulla kockázata van, mi is csináltunk védőoltást (igaz nem influenza hanem más, monszunvidéki vírus ellen), tudom, hogy kábé hogyan készül, semmi kockázatos nincs benne.

Szóval én nem a média, hanem a saját tudásom hatására oltattam magam az elsők között és semmi bajom nem lett tőle.

Egy pillanatig se féltem attól, hogy belehalok az influenzába, de nekem egy 1 hetes betegségnél is jobban megéri egy injekció (mi ingyen kaptuk, de egy influenza kikezelése sokkal drágább lehet, mint az oltás maga).

2009. dec. 4. 19:18
 6/11 anonim ***** válasza:
42%

ha a média összegezne minden halálesetet, ami az országban történne, akkor mindenki mindentől félne.

ha pl minden allergiás halálesetet 8mert abba is bele lehet halni) bemondanának akkor az allergiától félne mindenki.

ha a sima influenza miatti haláleseteket mondanák be, akkor attól félne mindenki

2009. dec. 6. 01:32
 7/11 anonim válasza:
56%
...ha meg a sok hülyét összesítenék ebben az országban,rájönnénk h mennyi barommal élünk együtt!!!!!!
2009. dec. 6. 10:16
 8/11 anonim ***** válasza:

Miért sejlik a kérdésből némi(?) mesterkéltség? :)

A véleményem a kíváncsiság: vajon hol nyom, szorít a média a kérdésfeltevőn? Az érthetőbb volna, ha a hozzátartozók unszolnának...

A magam részéről örömmel venném, ha egy ilyen viszonylag egyszerű módon távozhatnék soraitokból, amit nem siettetek, de megakadályozni sem szeretnék. Nektek sem kerülne sokba, pár hét lélegeztetőgép-villanyszámla.

2009. dec. 7. 15:38
 9/11 anonim ***** válasza:

én beoltattam magam, mert nem autóval járok dolgozni, a kollégáim sokat utaznak, és cukorbeteg is vagyok.

azért azt tudnod kell, hogy attól, hogy beoltatod magad, még hordozhatod a vírust, és megfertőzhetsz másokat.

2009. dec. 7. 16:47
 10/11 anonim ***** válasza:
A médiának nagyon nehéz ellenállni.
2009. dec. 7. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!