Április 21-én elvetéltem (művi befejezés). A nőgyógyász aug.10-re adott időpontot, pedig mondtam neki, hogy miről van szó. Nemsokára Balaton, nem biztos, hogy oda így kéne menni. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Kb. 1-1,5 hét volt, míg akkor elmúlt a vérzésem, utána talán egy hétig semmi. Azóta állandóan vérzek (hol rózsaszín, hol sötét vörös, változó). Műtét után az első menzeszem is kimaradt egy hónapig, a menzesz óta pedig szintén vérzek (bár kisebb mennyiségben, mint pl. menzeszkor, van hogy órákra abbamarad aztán újra megindul). Reméltem, hogy az "első" havi után abbamarad, de nem. Néha húzódik egy kicsit a méhem, de ennyi. Tegnap óta a jobb mellem is vérzik, ha egy picit megnyomom az egyik részen (bár csak kicsit, de nagyon sötét színű), ma pedig mikor munkából hazajöttem, átlátszó lé szivárgott belőle.2011. júl. 10. 19:37
11/33 anonim válasza:
Hidd el, hogy ez méhgyulladás és komolyan kell venni. Én állattenyésztő vagyok és onnan tudom, ha vetélés, vagy szülés után bennmarad valami és bomlik, átmegy a mell mirigyeibe és ilyenkor alapos antibiotikumkúrára van szükség. Főleg ha még gyereket szeretnétek ez nagyon fontos lenne.
12/33 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat, természetesen elmegyek (munka miatt sajnos csak holnap tudok).
2011. júl. 11. 06:29
13/33 anonim válasza:
Ne mér! Ne menj dolgozni orvoshoz menj!! Nem érted, hogy az életed forog kockán???
14/33 A kérdező kommentje:
Voltam dokinál, a diagnózis:
Ret.p. ab. artef?
Nem tudom ez mit jelent. holnap kell UH-ra időpontot kérnem (a doki leszólt, hogy miért 7-kor mentem, időpont nélkül...)
Na mindegy, ennyit mondott, meg hogy szerinte a mell vérzése nincs összefüggésbe a vetéléssel.
2011. júl. 11. 22:12
15/33 anonim válasza:
Az amire én is tippeltem: retentio placentae művi vetélés után. Vagyis, hogy visszamaradt egy darab a méhlepényből, de ezt csak UH-val lehet biztosan kideríteni, még nem biztos a diagnózis (ezért van kérdőjel utána).
16/33 anonim válasza:
Dehogy nincs összefüggésben a véres mellváladék a placenta bentmaradásával. Ezért adunk az állatoknak szülés után Oxitocint, hogy kijöjjön. Ultrahanggal szoktuk nézetni kijött-e már, mert ha nem az mérgezést okoz. Valami bentmaradhatott neked is. Nekem volt ilyen vetélés utáni ab. én meg majdnem elvéreztem utána, mert nem lett kitisztítva rendesen a méh.
17/33 anonim válasza:
Ezt a dokit vizsgálat után hagynám ott a fenébe. Neki semmi a mellvérzés egy vetélés után? Hogy lehet valaki így orvos?
18/33 anonim válasza:
Nekem szülés után volt ez, visszamaradt a lepény egy darabja. Szerencsére sokkal előbb észrevették, mint hogy komoly galibát okozott volna. A helyedben még ma keresnék egy magánorvost, aki fogad, és uh-ja is van, mert ez nem játék! Minél előbb kéne egy küret, ha már ilyen komoly tüneteket okoz! Sok sikert, mindenképpen írd meg, mi lett veled!
19/33 A kérdező kommentje:
Mindenképp megírom, hogy mi lett a dolog vége... Szerintetek ha elmegyek a MÁV kórházba (időpontot csak 25-re kaptam) akkor egyből végeznek UH-ot? Most megyek Balatonra egy hétre... Hiába mondtam a telefonban, hogy elég sürgős lenne, azt mondták 25-re van időpont. A szakorvosiban elromlott az UH, ezért küldött a doki a MÁV kórházba. Mit tegyek? Várjam meg az időpontot vagy folyamatosan ütközzek falakba, hogy időpont, időpont, időpont...?
2011. júl. 12. 18:12
20/33 anonim válasza:
Az eszköz- és orvoshiányt valamint a nyári szabadságolásokat is figyelembe véve akkor leszel a leghamarabb kivizsgálva ha magándokihoz mész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!