Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » PCOS betegségem van. Gyógyszer...

PCOS betegségem van. Gyógyszerek mik segítenek?

Figyelt kérdés

PCOS-om van, és ez elég kellemetlen tünetekkel jár, pl szőrösödés, izomgyengeség, elhízás. Nemsokára kapok gyógyszert (végre valahára!), valószínűleg a Diane 35-öt. Mik a tapasztalataitok? Ha elkezdem szedni, beállhat a súlyom egy normális szintre? Mozgok eleget, és a táplálkozásra NAGYON odafigyelek. Mostmár örökre kövér maradok, vagy van némi remény?

Azt is hallottam, hogy aki elkezdte szedni ezt a gyógyszert, annak a testszőrzete is kezelhetőbbé vált. Igaz ez? Nekem sajnos nagyon sok van, olyan helyeken is, ahol nem tudok mit csinálni. 17 éves vagyok. Válaszokat előre is köszi.

2009. márc. 30. 14:38
 1/10 A kérdező kommentje:
...igen, szóval sikerült is elírnom a címet. Azt tudom, hogy milyen gyógyszerek segítenek, csak azt nem, hogy ettől megoldódnak -e ezek a problémáim, vagy gürizhetek tovább diétával meg az epilátorral.
2009. márc. 30. 14:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Segíteni fog. A PCOS elég gyakran társulhat inzulin rezisztenciával, ami kettes típusú cukorbetegséghez vehezet(het). A kivizsgálás során csináltak nálad (terheléses) vércukor vizsgálatot? Az elhízást ugyanis ez is okozhatja. Ha ezt kizárták, akkor megfelelő diátával és mozgással le fogsz tudni fogyni.
2009. márc. 30. 14:48
 3/10 A kérdező kommentje:
Hú, úgy emlékszem, csináltak, bár nem nagyon emlékszem. Régen volt már. Cukorbetegség biztosan kizárva, szerencsére.
2009. márc. 30. 14:50
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

A diane 35 egy fogamzásgátló készítmény, ami egy felületi kezelés, az okokat nem szünteti meg.

Több cisztád nem, ennyi.

Én 24éves vagyok, és PCO-s, tehát én már át mentem egy két dolgon ebben a témakörben,.

2009. márc. 30. 15:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor le fogsz tudni fogyni a lényeg hogy egy normális diétába kezdj bele és tarts ki mellette, lehetőleg ne a 90 napos, csoki- és káposztaleves diéta féle nagyon népszerű csacsiságok közül válasz, mert ez egyik sem diéta, hanem csak fogyókúra. Mozgással kombinálva tuti a dolog.
2009. márc. 30. 15:03
 6/10 anonim ***** válasza:

Aki nem Pco-s minek ír kommentet?

A diana35től nem fog lefogyni!

Ne vezessünk már félre!

2009. márc. 30. 15:15
 7/10 anonim ***** válasza:
hm.hát..ilyen helyen dolgozom,ahol nap mint nap ilyen betegek jönnek mennek,van némi rálátásom a dologra..és én mondom,sokaknak segitett a fogamzásgátló,ez a fajta is,és egész szépen elkezdtek fogyni,persze nem csak a gyógyszertől,hanem a mellette betartandó diétától is,ami viszont elég laza volt,tehát éhenhalni nem kellett..mozogni úgyis mozogsz,szóval van rá esélyed.a szőrszálak pedig kezelhetővé válnak sok esetben,ha tényleg ez a megfelelő gyógyszer neked.a gyógyszer és a diéta,torna kombináció sokaknak bejött már.nálam sincs sajna vmi.rendben,most megyek vissza a vérvétel eredményeiért a nőgyógyászhoz és hát izgulok nagyon,mi lehet a bajom..bocsi az offért..szóval kitartás jó egészséget,azért majd írhatnál ide vmikor,hogy haladnak a dolgaid:)
2009. márc. 30. 17:11
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

A nemtudoménhányadik válaszolónak üzenem, hogy a mindenféle fogyókúrás módszer alatt nem ezeket a diétákat próbáltam. Soha nem vettem káposztaleves vagy akármi kapszulákat, egyrészt drága, másrészt meg biztos átverés. Én a szokásos módszerekre gondoltam: este 6 után nem eszek, reggelire gyümölcsöt, sok vizet, kerülöm a sós kajákat. Egyáltalán nem eszek: kenyeret, tésztát (ezek helyett cukormentes győri édes szeletet szoktam vagy zabkását), felvágottakat, szalámit, kolbászt, sajtot igyekszem kerülni, édességet, egyéb nasikat. Kicsit zavar, hogy osztálytársaim többsége életében nem látott gyülömcsöt, és bombázó alakjuk van. Próbálom felgyorsítani az anyagcserémet, sokszor eszek kicsit, általában almát vagy puffasztott rizset. Teát édesítőszerrel iszom. Ami a mozgást illeti: van egy szobabiciklim, azon tekerek mindennap 20 percet. Van még egy korongom, amin így egyensúlyozni meg twisztelni lehet (lol). Mindennap súlyzózok (2 kg). Iskolába, hazafele gyalog járok. Régebben jógáztam, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy túl kövér vagyok ahhoz, hogy meg tudjam csinálni a gyakorlatokat. Ha valaki tud még valami módszert vagy trükköt, akkor az írja le, mert már nem tudok mit kitalálni.

2009. márc. 30. 18:37
 9/10 A kérdező kommentje:

A doki rögtön háromféle gyógyszert írt fel. Frankón megjött, tartott pár napig, azóta rendszeres és normális. Fogytam 10 kilót. HAH!

Bár nagyon úgy néz ki, hogy meg kell operálni.

2009. jún. 25. 11:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Miket írt fel pontosan?
2011. júl. 19. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!