Milyen vény nélkül kapható görcsoldó gyógyszerek vannak?
Algoflex-m-et egyszer vettem be. Suliba jött meg és nem volt nálam gyógyszer. Osztálytársam adta, hogy vegyem be, mondván neki a gyógyszertárban ezt ajánlották, ugyanis ez nagyon erős görcsoldó. Nos, bevettem a gyógyszert, továbbra is "világomat nem tudom" állapotban voltam, nekem konkrétan semmit nem ért ez a gyógyszer.
Egyébként 4 éve amióta menstruálok akármikor görcsöltem mindig no-spat vettem be. Eleinte nem is voltak nagyon görcseim, de az utóbbi egy évbe időnként kegyetlen érzés.
Ma ebéd után pl. bevettem egy no-spat és egy algopyrynt (ha nagyon görcsölök ezt a kombinációt használom), kb. fél órával utána még olyan volt, mintha jobban görcsölnék, mint előtte. Próbáltam aludni, nagyon nehezen sikerült elaludnom, aztán kb. 2-2,5 óra pihenés után már nem görcsöltem. Most megint kezd egy kicsit.
Félek, hogy mi lesz, ha megint suli lesz. Nem akarok azért hiányozni, mert éppen megjött a menstruációm. Pedig időnként úgy érzem, mintha a szervezetem hozzászokott volna ahhoz, hogy mindig no-spat veszek be, ha görcsölök.
Van valami vény nélkül kapható görcsoldó gyógyszer, ami esetleg erősebb a no-spanal?
16/L
akinek nem segít a nospa + algopyrin kombó, annak a melegvizes törölközőtől sem lesz elviselhető a fájdalma...
kérdező! én is így szedem, ahogy te, a gyógyszerész nem tudott erősebbet ajánlani recept nélkül. menj el a háziorvoshoz és kérd meg hogy írjon fel cataflamot vagy meristint, ezek használnak :)
Köszönöm a válaszokat!
Van egy kék zselés anyaggal töltött párnaszerűségem, amit lehet fagyasztani és melegíteni is. A múlt hónapba forró vízbe tettem néhány perce, hogy átmelegedjen és a hasamra tettem. Valamivel jobb volt, és amikor lehetőségem van, használni is fogom a továbbiakban, de sajnos gondolnom kell arra is, ha mondjuk reggel vagy suliba jön majd meg.
Ugyanis az utóbbi 6-7 alkalommal felkelés után 1-1,5 órán belül megjött.
Suliba mondjuk nem tudok meleg vizes törölközőt tenni a hasamra meg semmit. Mondjuk suliba olyat szoktam, hogyha épp nincs rajtam a pulcsi, akkor összehajtom és a hasamhoz teszem. Volt már olyan is, hogy rázott a hideg és pulcsiba ültem, úgyhogy elkértem osztálytársam pulcsiját, úgy is a széken volt neki.
Az az ampulla, amit írtál második válaszoló, vény nélkül kapható?
Nagylányom küszködött erős görcsökkel, a sugárhányásig rosszul volt.
Már tudja, mikor, melyik napra (2., 3.) várhat erős görcsöket, ilyenkor előző nap késő este vesz be 1 tbl. non steroid antirheumaticumot, pl. Melodyn-t, Meloxicam-ot, másnap du.-ig semmi baja sincs. Természetesen ezek vényre írható gyógyszerek, mindenképp keresd fel a háziorvosodat.
Köszönöm a válaszokat!
A házi orvosomhoz úgy is mennem kell hamarosan más gyógyszert feliratni, akkor majd kérek valami tanácsot, gyógyszer receptet.
Egyébként a vérzésem rendben van. Egyáltalán nem mondanám erősnek vérzésnek, az első 2 napban napközben egyenletes, normál mennyiségű vérzésem van, éjszaka alig van valamennyi, 3-4-5 napon már egyre kevesebb van. Egyébként rendszeres is a menstruációm, csak ezek a görcsök.
Az apranaxot ismerem sajnos, nővérem olyan gyógyszert szed, bár ő sem volt nőgyógyásznál a görcsei miatt, csak házi orvosnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!