Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tampon vs. betét? Érvek és...

Tampon vs. betét? Érvek és ellenérvek? Melyik a egészségesebb?

Figyelt kérdés
2009. márc. 20. 19:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem és az orvosom szerint egyik sem egészségesebb, vagy egészségtelenebb mint a másik. Én még betétet soha nem használtam, az első menstruációm óta csak tampont. Én betéttel piszkosnak érezném magam és korlátozva. Nem úszhatnék.
2009. márc. 20. 20:11
 2/6 anonim ***** válasza:
60%

A hüvelyfal erekkel teli. Ha menstruáció alatt tampont használ az ember lánya, azt jelenti, hogy szinte egész nap elnyomja ezeket az ereket, a normális keringést. Hosszú távon elgyengíti a hüvely izomzatát. Ahogy Kriston Andrea mondaná: gondolj bele, ha egy kiflit kellene egész nap a szádban tartani, és cserélgetni...

Szóval a betét egészségesebb. Ennek ellenére én sem szeretem igazán.

2009. márc. 20. 20:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Mind a kettőnek van jó és rossz oldala.

Betétnek a jó oldala az hogy kicsi az esélye a fertőzés veszélynek. A rossz oldala viszont hogy kényelmetlen, sokszor akadályoz, sportban sem vmi jó.

A tampon rossz oldala az hogy könnyen elkaphatsz vmilyen fertőzést, ha nem mosod meg alaposan a kezed mielött felhelyezed. Na meg ha nagyon sokáig van bent az szaporítja a bacikat. A jó oldala viszont hogy kényelmes, nem érzed és ritka az hogy kifolyik mellette illetve elázol.

2009. márc. 20. 20:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia én betétet használok.

A betétet azért mert igy jobban "tisztul" a szervezet ezt hallottam.

Egyépkét ha megyek valahova hosszu utra ami fél napos akkor tampont szoktam használni sokkal kényelmesebb.

De van másik alternatíva is

[link]

2009. márc. 21. 09:40
 5/6 A kérdező kommentje:

Én mindig betétet használok,már 2 éve.Most azonban szeretném kipróbálni a tampont,azaz mér 1x próbáltam de nem sikerült.:)

köszönöm a válaszokat.:)

2009. márc. 21. 18:08
 6/6 anonim ***** válasza:

20:15

Ezzel vitatkoznék. A hüvely képes tágulni, és a tampon kicsi ahhoz, hogy bármit elnyomjon. Ha a kiflit nem a számba dugnám, esetleg... :)

2010. febr. 11. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!