Beadassam a hpv elleni oltást? Bővebben lent
Szia!
Előre vetítem, én igazán szkeptikus vagyok! Vajon tényleg vírus elleni szer van-e benne? Vagy már a politikusoknak hála a mai gyerekek (bocsi a kifejezésért rád/rátok értem) egészségét is eladják, mintha a kísérleti patkányok lennének...
El is mesélem miért gondolom így ahogy, aztán majd eldöntöd hogy tényleg kell-e ez neked vagy sem (nem akarlak befolyásolni, de el tudom képzelni hogy fiatal korban ha mindenhonnan azt hallod hogy jó, akkor elhiszed hogy az jó).
Nos indokaim:
- nem tudom emlékszel e még a nemrég H1N1-es hisztire? Nos ott is úgy volt hogy volt orvos aki támogatta a dolgot, volt aki nem ( őket nem lehetett lefizetni és a beadásukat sem vállalták, igaz akkor ez uitán az állam azt mondta, hogy az az orvos aki beadja +1000Ft-ot kap fejenként...bár sokat nem számított ez a dolog, mert ugyanannyi orvos ezek után sem vállalta) Nos, a vakcina tavaly előtt készült el x ezer db, amelynek szab ideje tavaly kb novemberben le is járt. Nem tudom mennyire hallgattad a híreket, de tavaly előttől, egészen tavaly szeptemberig fizetni kellett érte x ezer ft-ot. Majd miután kiderült, hogy a magyarok többsége sem hülye és nem rohant az orvoshoz így jó pár ezer db megmaradt szept- nov-ig már ingyen osztogatták!!!! Csak azért, hogy el tudják adni majd a szert külföldön is (hatástanulmányok készülnek és ehhez x számú ember kell - kb mint a kísérleti nyulaknál - ha hiszed ha nem TB szám alapján vannak az emberek nyilvántartva azon a helyen ahol előállították a vakciánát, és most a káros mellékhatásokat figyelik. Persze ezek nem olyanok, hogy bőrpír, fejfájás...stb, hanem olyanok amik évek múlva okoznak majd komolyabb problémákat és nem gondolnád hogy ez attól lehetne!!!
- nem tudom emlékszel-e még arra, amikor egy kötelezően beadandó(!) oltástól jó pár gyerek teljesen lebénult!!!! Aztán az állam csak huzagatta a vállát: és most mit kezdjünk? Persze kártérítést így sem fizettek az anyáknak (képzelheted milyen ha rá vagy kötelezve anyaként hogy beadasd az oltást miután az addig egészséges gyereked meg lebénul?!) akkor meg a felelősségvállalás hol marad?
- Tudod egyáltalán hogy kihez fordulhatsz kártérítési per igényével, vagy tudod egyáltalán hogy kit kell ilyenkor beperelni???? Vajon vállalja valaki a felelősséget, ha neked (vagy a születendő gyerekednek ezzel összefüggésbe hozhatóan) bármi bajod lesz? Ki vállalja érte(tek) a felelősséget Állam? az orvos aki beadta? a gyártó cég aki kikísérletezte (ha addigra meg nem szűnik, mert ügyebár onnantól kezdve nem vonható felelősségre...és azért valljuk be, egy céget megszüntetni lehet akár egy nap alatt is)...
- Vajon miért csak nőknek és csak 25 éves korig adható csak be ??? Hisz van olyan aki 24 éves koráig vagy 100 pasival hempereg, míg van olyan aki csak 4-5-el... szóval ezt az egészet nagyon nem értem!
De te döntesz! Ez a te életed!
29N
Én nem adatnám be magamnak. Eleve, a hpv-t csak akkor kaphatod el, ha össze-vissza szexelsz, vagy: a partnered szexel össze-vissza és szépen "hazahozza". Nekem egyszer kijött, de úgy, hogy már 2 éve nem is volt pasim... A dokim szerint lehetett wc-re ülés, ahol előtte egy hpv-s ült, stb... Megkérdeztem az orvosomat, beadassam-e magamnak az oltást (magándoki), és ő azt mondta, beadhatja, ha nagyon akarom, de a hpv-nek kb. 300 változata van, és hiába adatod be magadnak az oltást, ugyanúgy elkaphatod...
Egyébként, különböző nemi betegségeket úgy is el lehet kapni, ha pl. sokan jártok egy mosdóra (munkahely, suli, szórakozóhely), ugyanis hiába nem ül rá senki sem, a vizeletnek a gőze tartalmazza azokat a baktériumokat, amik a levegőben benne maradnak, mire bemész... Egyik ismim állandóan gombás volt, hpv-s, minden baja volt, senki sem tudta, hogy miért. A végén kiderült, hogy a fogamzásgátlótól lett rá hajlamos. Orvost és gyógyszert váltott, azóta semmi baja.
Ja, és még csak annyi, hogy a hpv-t nem tudod kivédeni gumis szeretkezéssel sem, ugyanis, ez a nem szerv bőrének hámsejtjein keresztül terjed... (ezért jönnek ki a nemi szerven kívül a szemölcsök, amiket, HA nem kezelsz, szépen bekerülnek...) Ez még a jobbik eset. Amúgy meg, a HPV még nem méhnyakrák! A rák ellen nincs oltás! A vírus ellen van oltás, ami elősegítheti azt! tehát: ha beoltatod magad, nincs garancia arra, hogy
1) nem kapsz mégis HPV-t (amúgy minden oltás elő is hozhatja a betegséget, ami ellene beoltanak)
2) nem leszel méhnyakrákos
aztán majd jönnek különböző rezisztens vírusok....ugyanígy jártunk az antibiotikumokkal is!
Tudjátok a legnagyobb veszélyt abban látom, hogy mivan ha olyan oltást adnak be - hpv címszó alatt - ami génmanipulált is egyben? Szóval terhes leszel és a b_uzi orvosok nem fogják észrevenni az uh-n az elváltozásokat (miért is tennék, ha 9 csigolyával kevesebbet sem ismernek fel) és lesz egy csomó torz gyerek...
amúgy visszatérve a h1n1-re: nem tudom ki emlékszik rá, de volt olyan hír is, hogy aki 1970-80-előtt született az védett és neki nem kell beadatnia... akkoriban vettem a fáradtságot és utánanéztem: azokban az években is voltak elég nagy influenza járványok, és akik átestek rajta védetté váltak, csak ezt ugye nagyon nem hangoztatták, mert ilyen pénzéhes világban élünk...
na ebből azt akartam kihozni hogy Darwin (vagy valaki más) nem tévedett: szelekció volt, van és lesz: ez az egy amiben tökéletesen megbízhatunk: aki gyenge az "selejt" az elbukik az evulóció létráján. (bocsi de csak így megy át az üzenet)...mindig a legerősebb legkitartóbb legellenállóbb maradnak életben. (persze ez a cigókra nem érvényes de az már más történet)
Éppen ezért nem is értem hogy minek kell génmanipulált növényeket termeszteni? Oké, hogy környezetvédelem, meg világ éhezési problémájának megoldása - bár ugyanezt mondták a globalizációra, és az sem segített, miközben a hiperbevásárlóközpontok tonnaszámra (!) zúzzák be a még "meg lehetne enni gyümölcsöket", bár eladni kevésbé, termékeket, ahelyett hogy a csöveseknek ingyen odaadnák!!! - és nem értem miért nem lehet felfogni: NEM vagyunk okosabbak a természetnél, sőt!!! Ha a természet egy idős bácsi, akkor mi még meg sem születtünk--- no mindegy
Visszakanyarodva a témához: csak remélni tudom, hogy ez nem egyfajta polgárbeetetés és remélem, hogy 20-30 év múlva nem az derül ki majd ezekről az oltásokról, hogy ez egy népesség szabályozó rendszer volt, melynek célja a népesség csökkentés (hiába mondják hogy jaj, fogyunk) amelyeket a szupernagyhatalmak támogattak, csak azért hogy többen legyenek, több pénzük és nagyobb hatalmuk legyen, melynek során egyeduralomra tesznek szert (no azt hiszem ez egy csillagkapus sg-1 részből volt a "2010"-es epizód 4. évad 16.rész de eléggé meggyőző rész volt! )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!