Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért kell ilyen sokszor...

Miért kell ilyen sokszor pisilnem?

Figyelt kérdés
Nem vagyok felfázva, napközben egyáltalán nincs ilyen problémám, suliban általán egyszer, max kétszer, vagy még egyszer se megyek wc-re, viszont este mikor aludnék el legalább ötször-hatszor, akár tízszer is kimegyek. Úgy érzem, hogy pisilnem kell, és pisi nélkül nem tudok elaludni, félálomból is felkeltem magam, és kimegyek, aztán persze felélénkülök annyira, hogy még kimenjek párszor, ezért fordul elő alkalomadtán a 10 is... Ezt valami okozza, vagy csak pszichés? Ha így van időm odafigyelni rá, nagyon zavaró, pl ha moziba megyek barátokkal, családdal, hiába megyek el előtte wc-re, már mikor a székbe beülök is érzem, hogy megint kell, és ez csak fokozódik másfél óra alatt annyira, hogy már fáj, és a székből alig tudok felállni, de mikor sokszor megyek ki egymás után, olyankor pár csepp, de sokszor "normál adag" is megvan.. Hogyan szokhatnék le erről? Nagyon zavar, ha apánál alszok, vagy osztálykiránduláson, és sétálni kell a wc-ig, hogy aki nincs hozzászokva, mindenki megkérdezi, hogy ugyan mért megyek ki már megint..?!:S
2011. máj. 7. 21:39
1 2
 1/14 anonim válasza:
Igyál meg egy nap min 3 liter vizet próbálj meg rendszeres időközönként inni 2-3 óránként még akkor is ha nem vagy szomjas állítsd be a szervezeted egy rendszerbe igyál gyógyteákat is minél többet. lehet csak ez a baj hogy rendszertelenül iszol szedjél nagy hatóanyagú vitaminokat is vannak sportolói multivitaminok azok tartalmaznak annyi hatóanyagot amire most neked szükséged van. pl Biotech Scitec Olajakat is fogyassz pl omega 3 halolaj, lenmagolaj, tökmagolaj. sok sikert!
2011. máj. 7. 21:52
 2/14 A kérdező kommentje:
De ha nem is iszok ilyen sokat, akkor miből van ilyen sok utána? És ha rendszeresen iszok, és ez beáll, akkor ez jobb lesz? És hogyan szokhatnék le arról, hogy csak így tudjak elaludni? Minél gyorsabban kéne..:S
2011. máj. 7. 22:40
 3/14 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy lelki oka van. Nincs valami gond a családban, vagy a suliban?
2011. máj. 8. 06:56
 4/14 A kérdező kommentje:
Nincs semmi nagy baj, sőt kicsik sem, és ez már tart vagy nyár előtt óta, azóta emlékszem hogy apa felesége mindig megkérdezte, hogy mért megyek ki ennyiszer, meg hogy én aztán megdolgoztatom a vesém, előtte oylan sokszor nem mentem ki, de azért nagyon régóta. Ha pl felkelek éjszaka, az első hogy wc, anélkül nem tudok visszaaludni.:S
2011. máj. 8. 09:29
 5/14 anonim ***** válasza:

éjszakai sűrű vizeletürítés lehet szív eredetű,

illetve prosztata gond, de ez ilyen fiatal korban nem tudom, lehet-e.

Esetleg valami nyomja a hólyagodat, mikor fekszel. A valami alatt értem, hogy jóindulatú daganat például, ugyhogy menj el sürgősen orvoshoz! Nem normális dolog, amit leírsz!

2011. máj. 10. 19:53
 6/14 A kérdező kommentje:
:||| jézusom, biztos nem. Prosztataproblémáim pedig biztos nincsenek, mivel lány vagyok:)
2011. máj. 10. 20:44
 7/14 anonim ***** válasza:

Szerintem az alabbiakkal kiserletezz:

Ha van folyadek a hugyhojagban, akkor az ki akar urulni. Ha nincs folyadek, akkor... :)

Ezert igyal meg napi minimum 2 liter folyadekot napkozben (ahogy fentebb is javasoltak, vagy akar tobbet) de delutan/este 7-8 utan mar szigoruan ne igyal semmit. Ha szomjas vagy egy korty vizzel oblogesd ki a szadat, de ne nyeld le.

Illetve napkozben, mondjuk hetvegen fekudj le. Csinalj ugy mintha mar este lenne es aludni keszlulnel. (nem kell feltetlen aludnod, de fekudj ha tudsz minel tobbet.)

Ha ujra elojon a vizeletinger, akkor a fekvessel van osszefuggesben, akkor viszont tenyleg nyomhatja valami a holyagod es azt illene a doktorbacsival megnezetni.

Amugy tenyleg nem normalis a dolog, mert a parom aki este 10kor meg leborit 2 nagy pohar vizet, o is csak egyszer, max ketszer kell fel az ejszaka pisilni.

2011. máj. 10. 21:16
 8/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én leírom neked, mi a teendő.

Először is tisztáznod kell orvosilag, hogy semmi szervi elváltozásod nincs. Ez megnyugvást fog adni, hogy a dolog pszichés eredetű, vagyis akaratlagos. Menj el urológushoz, szakrendelésre. Nem kell beutaló. Mondd el a panaszodat, és ő tudni fogja, mit vizsgáljon, és a továbbiakra nézve eligazítást tud nyújtani. Ha gondod van, meggyógyít, ha nincs, tud adni orvosi tanácsot.

No mármost ha elmész, megszűnik a problémád. Ha nem, akkor minden marad a régiben. Remélem tudtál követni?

2011. máj. 10. 23:23
 9/14 anonim ***** válasza:
Azok a keringési rendszeri betegek szokták ezt csinálni akik nap közben csinos kis ödémákat halmoznak aztán este meg nem győznek pisilni. Menj vele orvoshoz.
2011. máj. 11. 09:04
 10/14 A kérdező kommentje:
Ha délután fekszek le, akkor is kell, mert időm van rá odafigyelni, de csomószor kimegyek úgy, hogy kimegyek, visszaérek, leülök az ágyra és megyek megint, mert úgy érzem, hogy kell, és azt az egy cseppet is kinyomom valahogy. Amúgy napközben is elmegyek ha kell, de akkor nem kell olyan sokszor, vagy nem figyelek rá, de ha érzem akkor természetesen megyek.
2011. máj. 11. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!