Öregednék 15 évesen? Mostanában nagyon fáradékony vagyok, nem tudok aludni, és max 3-4 órát tudok összesen. egész nap nincs étvágyam. dohányzok kb másfél éve, most több cigit kivánok, és több koffeint.
Én 14 éves koromtól cigizek, és semmi bajom, a fáradékonyságod, és, hogy öregebbnek tünik a bőröd, az az alváshiánytól van. Sokszor előfordult velem is. Sokat kávézom, és én nem veszem észre(csak estére), de élénkít. D.u 2 óra után már ne igyál kávét, és aludj többet, regenerálódni fogsz.
20/l
A dohányzás/kávé részt már leírták.
A "másképp látom a világot" ez 13-16 éves kor között megtörténik. Az eddigi "gyerek" szerepből át kell lépni a "felnőtt" szerepbe. Ettől nem megijedni kell (na jó elsőre azért szabad), hanem kihívásnak és lehetőségnek tekinteni.
Igazából itt dől el, hogy leszel-e egy felelősségteljes felnőtt, vagy maradsz a szüleid kicsi gyereke. Sajnos manapság egyre gyakoribb ez utóbbi (na "már az én időmben" is, sőt a szüleim idejében is volt ilyen).
Én úgy foglalnám össze:
Rendezd az életed és rend lesz a fejedben is.
Részletesen:
Menj el sportolni (javítja a vérkeringést, ezzel emeli a szellemi, fizikai és szerelmi teljesítményt)
Kezdj el készülni az önálló életre
Természetesen a kávét tedd le, vagy legalábbis 10 és dél közöttre szorítsd a használatát (hidd el jobb letenni, én is voltam kávé függő tudom)
A cigit tedd le teljesen, mert szűkíti az ereket, rontja a légcserét (összekormolja a tüdőt), ezzel rontja a szellemi , fizikai és szerelmi teljesítményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!