Másfél hetes babám csak oldalt szeret aludni, mit tegyek? Nem tudom hogy ez jó a kis gerincének ha mindig oldalt fekszik? Van valami tippetek?
Igaza van az előttem szólónak. Nem baj, csak az a lényeg, hogy minden altatásnál váltogasd az oldalt, mert nekik még könnyen eldeformálódik a kis fejük. A bukás miatt meg tényleg jobb, mint háton, mert nem nyel félre. A lányom mai napig oldalt alszik, mikor ilyen pici volt, mint a te babád, kitámasztottam a hátát egy összetekert takaróval.
15 hós baba anyukája
Enyém 6 hetes, nekem a kórházban mondták, hogy ha hajlamos a bukásra, főleg, ha nem büfizik, akkor a bal oldalára fektessem, mert arra könnyebben kifolyik a nyelőcső oldalán a tej, úgy nem tudja visszanyelni. Egyébként nekem a védőnő, a gyerekorvos, és most a kontrollon a kórházi orvos is azt mondta, hogy a hason alvás a legbiztonságosabb, az egészséges babáknál nem kell tartani a bölcsőhaláltól, és így megfzulladni sem tudnak. A tied kicsi még, de 3-4 hetes korától nyugodtan tedd hasra, először utálni fogja, de 2-3 alkalom után sokkal jobban alszik majd, és a doki szerint a gerincének ez kifejezetten jó. Az enyém nappal mindig így alszik, és már ébren sem sír hason. Másfél hetest én is felkeltenék szopizni max. 4 óra után. Még kicsi az ilyen hosszú alváshoz, ha már tutira jól gyarapodik, akkor hagynám ilyen sokáig aludni. A tejtermelésnek is jobb a 3 óránkénti evés. Az én babám mondjuk ilyenkor még simán 2 óránként evett.
egy 4 éves és egy 6 hós kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!