Mért kell ennyit szenvednem? Megőrülök. Minden nap minden percben a sírás kerülget!
Néhány hónapja összeszedhettem valami fertőzést, mert elkezdtem viszketni odalent, égett, szúrt... és ha nagyon büdös a nemiszervem... Elment nőgyógyászhoz. Egyedül. Anyának nem mondtam el, nincs olyan jó kapcsolatom vele, de nagyon szeretem és tisztelem.
Elmentem, ő megvizsgált, írt fel gyógyszert, jó megvettem a gyógyszert fél hónapig nagyjából minden rendben volt, utána tünetek viszajöttek.. méghozzá még rosszabbak. Fehér színű a hüvelyem belül, nagyon furcs és borzasztóan félek. A nemiszervem nagyon büdös. Teljesen összetörtem.
Segítsetek légszíves, ha csak újra elolvasom ezt, elbőgöm magam!
15/L
Óvatosabb leszel, én pl. soha nem ülök rá idegen wc-re, ha hozzánk jön valaki, amikor elmegy, azonnal takarítok Domestosos kendővel, pár perc az egész, és nincs gond.
Babaszappannal mosom, nagywc után - ha otthon vagyok -, akkor azonnal megmosom (fürdőkád, szappan), onnan is juthatnak oda baktériumok. Elölről hátulra törlöd ki a feneked, hogy ne jussanak oda baktériumok.
Érdemes pamut fehérneműt hordani.
Kerüld a korábban felsorolt dolgokat.
Uszodában is esélyes, de szerintem annyira nem kell félni.
Ha megfogod a suliban a kilincset, csak papírral érj magadhoz. Ha tampont cserélsz, előtte szappannal moss kezet, és pzs-vel fog a wc-kilincset. (De míg meg nem gyógyulsz, ne használj tampont!) Tampont 4-6 óránként cseréld, betétet 2 óránként, akkor is, ha még nem telt meg.
Ezzel is csak csökkenteni tudod az esélyét, hogy előjön.
Ha antibiotikumot szedsz, attól pl. hüvelygomba alakulhat ki... és ez sajnos gyakori dolog.
tamponhoz én két dolgot fűznék hozzá:
1 a betét egészségesebb
2 kézfertőtlenítő folyadék és nem hosszú köröm
1 a betét egészségesebb
2 kézfertőtlenítő folyadék és nem hosszú köröm
Vitatkoznék:
1 a tamponban lassabban bomlik a vér, a betétben gyorsabban, mert érintkezik a levegővel - a szagából is érződik
2 lehet benne valami, bár nekem 20 éve hosszúak a körmeim, de sosem volt gond velük - de rendesen megmosom a kezem, és
szerintem a fertőtlenítő is már túlzás, nem lehet sterilen élni - elég a szappan
22:06
ne vitatkozz, kérdezd meg a nőgyógyászod, mi a véleménye a tamponról
ha tudod ápolni a hosszú körmöd ok, de a köröm alatt is maradhatnak szennyeződések, amik okozhatnak gondot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!