Epidurális érzéstelenítés?
Nagy méretű (13x7cm-es) cisztát távolítanak el hónap végén a jobb petefészkemről, már megvolt az altathatósági vizsgálat is, és akkor mondta az altatós doki, hogy választhatom ezt a megoldást is, a folyamatos vénás fájdalomcsillapítók helyett. Még altatás előtt adnák be, és a műtét utáni fájdalmakon segítene, de csak előre tudják beadni, utólag nem. Fogalmam sincs mennyire fog fájni, és hogy az intravénás fájdalomcsillapítók mennyire fognak segíteni, viszont furcsa, hogy miközben elmondta, hogyan is zajlana, az asszisztense csóválta a fejét, illetve több nőtől is hallottam szülés kapcsán, hogy ódzkodik ettől a fajta érzéstelenítéstől, így nekem is ellenérzéseim vannak.
Kinek mi a tapasztalata? Akár szülés, akár más műtét kapcsán, erősen hezitálok, kíváncsi lennék pár személyes tapasztalatra. A válaszokat előre is köszönöm!
Nekem edám volt császárra született a kisfiam, nem tudom mennyivel másabb, nekem adtak a hátamba egy érzéstelenítőt, mielőtt a kanült behelyezték, talán ez másabb. Síma szülésnek indult, de császár lett a vége. Kb. most 1 év után már nem érzem a helyét, bizonyos mozdulatnál még éreztem olyan feszítő érzést a helyénél.
Attól függ mekkorát vágnak. Császárnál átvágják a hasizmot, de az még 1 hétig fáj eléggé. A műtét után is biztos van más fájdalomcsillapítási megoldás ezen kívül. Ettől nem érzed, úgy csillapít. Én másnap már mondtam, hogy vegyék ki, mert úgy már nem akartam érzéstelenítést, hogy elzsibbasztják a hasam. És nekem rossz volt, hogy a hátamban volt egy kanül, fekvésnél zavart.
már jó régen volt, de hátha más még visszakeresi a dolgokat, ezért leírom:
több, mint 20 centiméteres vágást ejtettek a hasamon, végig mélyaltatásban voltam. nem kértem az epit, felébredve ment még egy darabig az intenzíven a morfium, aztán másnapra azt is leállították. a nagy vágás ellenére nem voltak fájdalmaim, egy héttel a műtét után már futni is tudtam :) (lassan persze, de azért ment :))
kivették az egyik petefészkemet, a ciszta pedig szerencsére jóindulatú volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!