Szerintetek az epidurális érzéstelenítés, vagy az altatás jobb műtét előtt?
Figyelt kérdés
2011. jan. 29. 09:58
1/6 anonim válasza:
altatás epiduráltól lebénult egy ismerős azt mondják 10ezerből 1 de bárki lehet az az 1...
2/6 anonim válasza:
Szerintem az epidurális!!! Én két császármetszésen estem át. Az elsőnél altattak. Gyorsan indult be a szülés és mivel természetes úton nem tudtam megszülni így a császármetszés maradt, a gond az volt, hogy előtte 1 órával vacsoráztam. Ezt hiába közöltem az orvossal, akkor is altattak. Műtét után mikor felkeltettek nem bírtam nyelni, nagyon kapart a torkom, kiderült, hogy az altatás alatt kijött a vacsi és ahogy szívatták a torkomból felsértették. Isteni volt köhögni a hasamon a sebbel!!! A másodiknál már nem engedtem az altatást! Epidurált kaptam, kb. 6.-ra sikerült megkapnom, de még mindig ezt választanám, ha jönne a harmadik.
3/6 anonim válasza:
Ha a kockázatoktól eltekintünk jobb az epidurális. nem fáj utána a torkod a csötöl,nem hánysz utána... mondjuk nekem a bénulás kockazatát nem is mondták. mütét elött riogatott szobatársam anyukája,mikor már mindegy volt. nem todom az arányokat.de van aki nem ébred fel altatásból. talán keveseb,mint ahányan lebénulnak az epidurálistól.
5/6 anonim válasza:
Általában elmondható, hogy kétféle érzéstelenítést alkalmaznak: a beteg tudata megtartott, vagy nem (altatás). A megtartott tudat mellett alkalmazott érzéstelenítések általában végtagi műtéteknél, de hasi műtéteknél is alkalmazhatóak. Ezek közül a legismertebb talán a sérvműtét, és a legérdekesebb a császármetszés. (Higgyék el, fantasztikus látvány és nagyszerű érzés azt átélni, hogy az anya hasa még nyitva van, de Ő fájdalom nélkül, mosolyogva öleli magához a műtőasztalon abban a percben megszületett gyermekét!)
6/6 anonim válasza:
Nekem két császáros szülésem volt. Első babámnál altattak, másodiknál nem. Az utóbbi sokkal jobb volt!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!