Keddre volt időpontom a nődokihoz, de ma megjött. Mit csináljak?
Pont ez lett volna az egyik, amiért megyek, mert rendszertelen a vérzésem. Megint egy héttel később jött meg. Szerintem keddig már nem múlik el. Mit csináljak? Úgy nem lehet odamenni, ugye?
16/L
Nyugodtan elmehetsz igy is, de kérhetsz másik idöpontot is - csak ha rendszertelenül jön meg, akkor van esélye, hogy megint igy jársz.
Az orvos akkor is meg tud vizsgálni, ha megvan a menzeszed, és neki ez természetes dolog (gondolj bele, hogy szülés után hetekig vérzenek a nök, és közben mégis elég sokszor meg kell öket vizsgálni.)
Nyugodtan elmehetsz, maximum nem vizsgál meg. (De ha indokolt, akkor úgy is megcsinálja).
Mennyire rendszertelen a vérzésed? Mert azért 16 évesen ez annyira nem katasztrófa (persze jobb kivizsgáltatni!!).
Csak félő, hogy a doki mondjuk fogamzásgátlót ír, ami később többet árt, mint használ.
4 éve menstruálok és még mindig nem tudom soha, hogy éppen mikor "köszön rám" a menstruáció. Voltak hónapok, hogy egész rendszeresen jött (30-35 nap közöttre jött mindegyik hónapban), de aztán volt hogy 3 hétre, volt hogy kimaradt, vagy azt hittem, hogy már nem lesz, erre 45 napra jött meg... Azért tudom ilyen pontosan, mert vezetem, mert szeretem tudni, hogy mikor volt. Szerintem ez azért már nem normális, főleg, hogy ilyen régóta menstruálok és még mindig nem állt be. És különösebb jele sincs általában.
Egyébként nem csak ezért mennék, hanem vannak más panaszaim is (fura folyás, viszketés, kipirosodás), és nem tudom, hogy így meg tud-e vizsgálni, vagy lehet-e egyáltalán így.
Férfi vagyok. Csak egy megjegyzésem lenne.
Én nem engednék férfiakat nőgyógyásznak. Élvezkednek ott, hogy matatnak. Inkább nők lennének a nőgyógyászok. Ők értenek a legjobban a női testhez. Ki tudja, hány ál férfi nőgyógyász van papír nélkül.
Persze, kellemetlen, ha az emberre véletlenszerűn köszönt rá a dolog.
Csak ilyenkor az orvosok általában annyit tudnak vele kezdeni, hogy "szedjél gyógyszert, az beállítja".
És persze tény, hogy ha szeded, akkor napra pontosan fogsz vérezni, nah de és? Nincs peteérésed, nincs menstruációd, csak a tabletta csinál neked egy ciklust.
Szépen lefeded a problémát, mintha nem is lenne.
Aztán ha egyszer eszedbe jut, hogy jó lenne egy baba (nyilván nem mos, hanem majd évek múlva), akkor abbahagyod a tablettát, és csodálkozol, hogy még rendszertelenebb a vérzésed, mint előtte.
Ugyanis ha vkinek úgy írnak fel tabit, hogy rendszertelen, akkor általában többe árt, mint használ, és abbahagyás után még nagyobb cikluszavaraid lesznek.
Szóval oké, hogy kivizsgáltatod magad, de az akkor ne annyiból álljon, hogy felír tablettát azt kész.
Nézed meg a hormonjaid, pajzsmirigyed stb.
Ha pedig nem szeretnéd, hogy meglepi legyen a menzesz, akkor ismerkedj egy kicsit a saját testeddel.
Mérd az ébredési hőmérsékleted, akkor láthatod a peteérésed időpontját. Onnan meg már kiszámolható, hogy mikor lesz vérzésed.
Utolsó vagyok. Egyébként ha fura folyásod van, és viszketsz, akkor nem biztos, hogy jó ötlet menzeszkor elmenni. Mivel lehet, hogy kenetvétel lenne szükséges, de szerintem azt menzesz alatt nem tud.
Ha SZTK-s a doki, akkor szerintem kérj másik időpontot.
Ha magándoki, akkor hívd fel, és kérdezd meg, hogy elmenj-e így vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!