Hogyan mondjam meg apukámnak?
12 éves múltam, a szüleim elváltak, anyával élünk ketten, míg apukámnak lett új felesége, ott van az 5 éves kishugom.
Múlt hónapban megjött az első menstruáció, anyunak elmondtam, megbeszéltünk, nem volt semmi baj. Nemsokkal rá, mikor már nem volt meg, a mostohaanyám, akivel viszonylag jóba vagyok, megkérdezte mikor ketten voltunk, h megvan e már. mondtam h nem, nem akartam elmondani neki, megbeszélni vele. azt mondta, ha majd megjön, nyugodtan mondjam meg neki, és majd úgy szervezik a nyaralást. Semmi kedvem/nem szeretném apukámra és a mostohaanyámra kötni a dolgot, bár tényleg kínos lenne, ha éppen a nyaralás közben jönne meg...
Hogyan mondhatnám meg apuéknak, vagy van valami más, pl. hogy ne most menjünk, mert táborban leszek, vagy belelóg a táborba,stb...
Anyának nem mondtam meg, hogy kérdezte a mostohám, de anya nem is mondta, hogy majd mondd apának...
Szia.
Szerintem nyugodtan mond el. Ha pedig nem akarod akkor lehet egy picit utalni rá a mostohádnál, mert ő szerintem venné a lapot.
Figyelj kislány! Hogy a nők menstruálnak ez teljesen normális, és egy bizonyos kor után mindenki tudja.A férfiak is.Reklámozni nem kell, de titkolni sem. Pótanyád jót akar, és a kedvedre akar tenni. Neki mindegy, mert használhat tampont. Szerintem nagyon kedves Tőle, hogy ezt mondta. És nem mesélni kell róla, hanem csak annyit, hogy megjött és valószínűleg a hónap végén, közepén, elején lesz legközelebb.
Gratulálok,hogy nagylány lettél,de akkor viselkedj is úgy.
Nagyon aranyos lányka vagy:) Nekem is van egy 14 éves lányom (is). Szóval nem tudom, hogy érdemes-e a nyárra tervezgetni, mivel a menstruáció az első időszakokban egyáltalán nem biztos, hogy óramű-szerűen fog megjönni, amire lehetne tervezni...Legyél türelemmel pár hónapot, aztán majd meglátod, mennyire áll be a periódus.
Hogyan mondd meg? Szerintem simán, nagylányosan:) Pl. Nekem az a periódus - egészségügi okokból - nem alkalmas.
Hm, mivel veled egyidős vagyok megértem mit érzel x) Hát mondjuk mond meg az anyukádnak, hogy ő mondja meg a mostohádnak, és apukádnak. vagy ha tényleg nem szeretnéd elmondani, akkor mond azt pl., hogy megy egy egész napos maraton a tv-ben amit megszeretnél nézni. Vagy a barátnőd akkor fog átmenni hozzád, mert ritkán megy hozzátok. Vagy, hogy fogorvoshoz/orvoshoz akarsz menni. Vagy valami ilyesmi. De szerintem ha anyukád szokott beszélni mostoháddal/apukáddal, akkor mond anyudnak, hogy ő mondja meg a mostohádnak. És hogy kínos ez neked, azért nem beszéltél róla.
Sok sikert!
12/L
én vagyok 12/L
Egyébként nekem az első menstruációm (fél éve volt) pont akkor jött meg 2 nappal mielőtt nyaralni mentünk volna a tengerpartra. Bár én az apukámmal élek, de akkor is kínos volt neki megmondani. Meg a bátyám is, szóval... De anyum megmondta nekik. És elmentünk nyaralni x) De nem korlátozott, én úsztam, hegyet is másztam! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!