Más az ob tampon, mint az olcsók?
Szeretnék a suliban tampont használni, mert nagyon kellemtele, h óra után felállok a székről és érzem ahogy folyik a vér. Próbálkoztam már olcsó tamponokkal, de nem vált be. Szűz vagyok és eddig csak 1* egy nőgyógyászati vizsgálat során vizsgáltak meg ott, amit nagyon nehezen tűrtem. Igaz akkor 13-14 éves lehettem. Légyszí válaszoljatok!
Egy 16 éves lány
17:00-ás válaszoló
Pont ezért nem erőltettem idáig a tampont, de remélem azért nekem nem lesz semmi bajom tőle.
Én csak ob-t használok, az a legjobb szerintem.
Sosem volt vele semmi gondom. Alvásnál is bent van 8 órát... annyit lehet bent max, úgy tudom. Sosem volt semmi bajom tőle. Napközben gyakran cserélem, 2 óránként is akár, ha kell.
Próbálkozz a legkisebbel, azt hiszem light flow, de nem tudom én nem azt használok :) de szerintem nem leszel túl szűk, és ha nagyon megvan akkor tök könnyen felcsúszik :)
Arra ügyelj, hogy előtte, utána moss kezet, piszkos kézzel ne nyúlkálj oda...
Nagyon jo az ob., szerintem a legjobb!!!
Vegyel egy mini ob-t, es azon gyakoroljal, lazitsd el magadat, gondolj arra amikor teszed fel legeloszor, hogy nyugi, minden rendben lesz, millio no hasznalja ezt...es mar benned is lesz! Ne aggodj, hogy tul szuk vagy, meg semmi mastol. Erezni fogod amikor elegge benned lesz mar.
Tenyleg nagyon jo, probald ki.
17:00-as vagyok. egyénileg változó, kinek hogyan tolerálja a szervezete a tampont. annyit azonban nem árt ha tudsz, hogy nem egészséges, bár valóban nagyon kényelmes és praktikus. a nőgyógyászok általában a tamponhasználat ellen vannak, miszerint alapvetően senkinek nem ajánlott. annak meg nem érdemes bedőlni, ami pl az OB reklámszlogenében is van, hogy azt egy nőgyógyásznő tervezte és ajánlja. a terméket el kell adni, az ominózus "nőgyógyásznőt" meg jól megfizették, hogy propagálja a cuccot. az egyik régi nőgyógyászom mesélte, hogy Nyugat Eu-ban már leáldozóban is van a tampondivat a kedvezőtlen egészségügyi következményei miatt. én egészen pontosan amiatt nem használhatok, mert elősegíti a húgyhólyaggyulladásom fellángolását. ezt nekem nőgyógyász és urológus is levezette, most inkább nem mennék bele, mert írhatnám ítéletnapig.
én azt javaslom neked, hogy legalább éjszakára használj betétet. nem lebeszélni akarlak a tamponról, csak nem árt, ha tisztában vagy a kontra oldalával is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!