Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 15 éves vagyok. Tegnap megtudt...

15 éves vagyok. Tegnap megtudtam, hogy sose lehet gyerekem. Hogyan dolgozzam fel?

Figyelt kérdés
2010. dec. 6. 19:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
90%
minimum 5 csajt ismerek (én a 6.) akik kb minden hónapban megkapják a sürgősségin azt a bizonyos szurit amit te is kaptál...ez nem azt jelenti,hogy nem lehet gyereked...amíg nem áll be 100%ig a menzeszed(az egyik csaj még 18évesen is vitték szurira mert ő nem akart fogamzásgátlót szedni...az helyrerakja,mióta szedem,azóta nem voltam egyszer sem és nem is véreztem olyan durván egyszer sem..) de...15évesen kiderült,hogy nem lehet gyermekem mert születési rendellenességem van (kétszarvú méhem meg mégvmi) és azóta voltam 2 genetikusnál meg egy rakat nőgyógyásznál...és kiderült h 2 műtét és veszélyeztetett terhesként de lehet gyerekem...szóval nem kell ezt úgy feladni...15évesen kicsit megrázott a dolog(most 20 vagyok) és eléggé leomlott bennem egy világ..aztán anyum mondta h ha neki lett gyereke(neki is 2szarvű méhe volt de a durvább verzió) akkor nekem is lesz...úgyh nem kell ezt olyan gyorsan feladni..mindent lehet csak akarni kell...meg hinni benne..ha ez a 2 megvan,senki nem tántoríthat el^^ úgyh fel a fejjel^^
2010. dec. 10. 19:29
 22/29 anonim ***** válasza:

Szija!

Nézd nem tudom, hogy milyen doki volt vagy hogy mit csinált. De egy biztos, azt, hogy lehet e gyereked vagy sem egy termékenységi vizsgálattal lehet csak valamilyen szinten eldönteni. Ahhoz, hogy meddő légy nagyon súlyos méh vagy petefészek(mind a 2!!!!!) károsodásnak kell vagy kellett fellépnie. Ezt egy ránlzek azt kész, sz*rnak se elég. Így max azt lehet megmondani, hogy gyantáztad e hasad: ) Nem vagyok orvos de anyum egészségügyi fősulira járt és én írtam neki vagy hallgattam a szakdogáit. Nem tudok mindent de ilyen téren rendkívül informált vagyok. Nyugodj meg kicsit. Menjetek el RENDES!!!!! Nőgyógyászhoz és kérjetek egy termékenységi vizsgálatot. Az majd megmondja, hogy mi is van.

2010. dec. 12. 00:33
 23/29 anonim válasza:

Sürgősen keressetek egy másik nőgyógyászt. Nem is orvos az ilyen.

A nővéremnek is azt mondta egy hasonló "orvos" soha nem lehet gyereke. Na most már két unokája is van.

Sok sikert és nyugodj meg. mert ha bebeszéled magadnak pszichésen nem jó dolog. Ha a babádat ringatod majd nevetsz az egészen.

2010. dec. 12. 07:04
 24/29 A kérdező kommentje:

Most mi van?

Akinél voltunk Miskolcon azt mondta nincs semmi baj.

Tegnap elmentünk ahoz az orvoshoz aki azt mondta, hogy nem lehet és azt mondták a recepción, hogy nem rendel. Felmondott.

Most akkor remélem tényleg lehet..

Magam sem tudom mi van!!

2010. dec. 16. 15:20
 25/29 anonim ***** válasza:

Passz.

Miért nem kérdeztétek meg azonnal a dokitól, hogy és miért is gondolja hogy soha nem lesz gyereked?

Vagy a másodiknak elmondani hogy mi volt, hogy fájt a hasad, hogy sürgősségin voltál, hogy kaptál egy szurit és hogy azt mondták nem lehet gyereked. És megkérdezni hogy szerinte mire alapozta ezt az előző doki?

Kérdezni kell és kapsz választ, de ha nem kérdezed akkor lehet átugorja a magyarázkodási fázist - ami nem mindig jó dolog.

2010. dec. 17. 01:01
 26/29 anonim ***** válasza:

megint előző.

Közben rájöttem hogy a válaszodra válaszoltam és nem a kérdésre.

1.Nah szóval először is csináld azt amit előbb írtam. Tudd meg hogy mire alapozta ezt a kijelentést.

2.Akkor a pánik. Ezt jobb minél hamarabb letudni.

Mint már itt is mondták sokaknak van gyereke akikre anno azt mondták nem lehet.

3.A hit. Sose veszítsd el a hitet/reményt, nevezd ahogy akarod.

4.Az orvostudomány rapid sebességgel fejlődik. Csak hogy érzékeltessem, az én 2007-es kiadású könyvem óta már annyi mindent felfedeztek, hogy nem elég a könyvet megtanulnunk, és az azóta felfedezett dolgokat az előadásban adják le...3 év.

5.Én mondjuk Istenhívő ember vagyok, és úgy gondolom hogy semmi sincs ok nélkül - sokáig tagadtam Istent és mindent, de az életút alatt amit bejártam ezt a következtetést szűrtem le.

Lehet hogy végül valóban nem lehet gyereked és ezért örökbefogadsz valakit, egy kisgyereket és te is megváltoztatod az ő életét és vica versa. Lehet azért van mert máskülönben ti sosem találkoztatok volna...

Egyébént még ne lovagold magad nagyon bele a dologba most derítsétek ki az okokat, az esetleges kezeléseket, és ha szükséges járj szurira. De nehogy elhagyd magad ezért!

Menj el a csajokkal shoppingolni, moziba, nem szabad hogy ez a dolog túlnője magát rajtad és megbénítson. Élj!

2010. dec. 17. 03:28
 27/29 tigress ***** válasza:

Szia.

Kezdetnek azzal kezd, hogy az egész képtelenséget elfelejted úgy, ahogy van. Egy szuri után nem lehet rögtön megállapítani, hogy "hány óra". Engem egy évig kezeltek, mire lett valami belőlünk... Igaz, én dupla olyan idős vagyok, mint te.

És persze, hogy nem lehet gyereked, mert mindenki újszülöttet, vagyis babát szül, és csak később lesz belőle gyerek. Az orvosok megjegyzéseit pedig a legjobb, ha elereszted a füled mellett. Nekem is mondtak már sokmindent, szerintem ettőől érzik olyan fontosnak, nélkülözhetetlennek magukat. Attól, hogy ijesztgetik a jónépet...

És a sose is tág fogalom. Ha csak egy szurit kaptál, az akár lehetett valami görcsoldó a hasadra, vagy ilesmi, és lehet, hogy a sose csak egy két hónapra vonatkozik, mert a szurival esetleg arra az időszakra vonatkozó fogamzásgátlást kaptál, például.

Szerintem mindenképpen váltsd le gyorsan ezt a rémtörténetekkel riogató dokit, és keress egy másikat, akár másik egészségügyi intézményben. (Mármint ahol nem ismerik az előző dokidat). Sőt, azzal sem vesztesz semmit, ha a biztonság kedvéért egy harmadik dokit is meghallgatsz, az egyiknek már csak lehet valami ötlete a megoldásra...

Sok szerencsét, és fel a fejjel!

2010. dec. 17. 13:34
 28/29 anonim ***** válasza:
Na látod. Nem kell hinni az ilyen hülye orvosoknak. Lehet gyereked. Mondom, az egyik orvosom szerint fél szememre megvakultam. Egy szöcskelabda dobta ki a jobb szememet, valami 1 évig csak napszemüvegbe bírtam kimenni az utcára, annyira bántott a fény. Még a baleset után rögtön meg is akarták műteni csak olyan állapotba voltam, hogy altatni kellett volna, abba meg nem mentünk bele. Így engedtek el olyan feltétellel, hogy kötelezően 1 évig otthon leszek napszemüvegben fénytől lehetőleg óvva. Így "állítólag" csoda folytán, de teljesen 3 év alatt felépültem mindenféle műtét stb. nélkül. És még mindig jobb a látásom mint átlagosan a korombelieknek (17-19 év). Se szemüvegem se lencsém. Még egyszer leírom, meg akartak műteni, mert az orvos szerint ha nem műtenek meg megvakultam volna nagyon de nagy eséllyel. Rólam meg azt kell tudni, hogy nem hiszek sem a csodákban, sem a véletlenben. Állítólag - a jelenlegi háziorvosom szerint - hibásan állapították meg a diagnózist, helyesen döntöttünk a nem műtés mellett.
2010. dec. 17. 15:00
 29/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2010. dec. 18. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!