Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Megneznetek nekem a hormon...

Megneznetek nekem a hormon eredmenyemet mennyire rossz? Illetve ha van itt orvos is esetleg! Mivel leehet a gond?

Figyelt kérdés

Szerum glukoz:6.0

Tsh:2.880

Fsh:4.24

Lh:3.12

Prolaktin:426

Ösztradiol:17.00

Tesztoszteron;0.96

Inzulin:21.00

Verzes 3. Napja

ma 19:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia, mértékegység nélkül sajnos nem lehet vérvételt értelmezni, illetve a határértékek is fontosak, ezeket le tudod írni?

Például TSH határértékei 0,35-4.9 között jók, most mondtam egy példát, intézmény függő, hogy mennyiek pontosan az értékek.

TSH nálad amúgy alapvetően normál tartományban van, de ha például gyereket szeretnél, akkor sajnos nem annyira jó, ott 2 alatt érdemes lennie. Felette is teherbe lehet esni, csak nehezítheti.

Éhgyomri vizsgálat volt? A 6-os vércukor éhgyomrinak már nem olyan jó.

Ösztrogén alacsonynak tűnik, inzulin magasnak, de ismétlem, látni kéne a határértékeket.

Mértékegység pedig azért lenne fontos, mert például hiába írom le sajnos Neked, hogy az én prolaktinom 42-es értékkel magas volt, máskor meg a 180-as érték szuper volt, hiszen mértékegység és határérték más az egyes intézményekben. Ezért van az hogy nekem a második helyen a 180 még teljesen jó volt, mert ott eleve más volt a mértékegység.

ma 20:06
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Összességében nincs extrém eltérés, de az inzulin és prolaktin értékei további figyelmet igényelhetnek. Ha ez egy női lelet és vannak panaszok (pl. menstruációs problémák, nehéz fogyás), akkor érdemes endokrinológust vagy nőgyógyászt felkeresni.
ma 20:16
 3/3 A kérdező kommentje:

Igen le irom

Ehhgyomorra volt minden!

Szerum glukoz 6.0 mmol/l hatar 3.5.-6.1

Tsh 2.880qlu/ml hatar: 0.350-4500

Fsh 4.24mu/ml hatar:nem irtak

Lh: 3.12 mu/ml hatar nem irtak

Prolaktin 425.8 mlU/l hatar 132.0-470

Ösztradiol:17.00pg/ml. Hatar nem irtak

Tesztoszteron :0.96nmol/l hatar:0.17 -290

Inzulin : 21.42 uU/mL hatar 3.20-16.00

ma 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!