Szerintetek a hba1c értékből valóban meg lehet mondani, hogy inzulinrezisztenciám van e, vagy sem?
Figyelt kérdés
Nőgyógyász nem adott inzulinrezisztencia mérésre labort, elmentem megkérdezni a háziorvost, hogy ő tud e adni, azt mondta igen, de már nem kell az a 3 pontos mérés, mint régen, hanem a hba1c értéket kéri, és annak az eredményéből lehet majd látni, hogy nekem van e inzulinrezisztenciám avagy sem. Nekem ez kicsit furcsa, mert a 3 pontosnál láttuk volna, hogyha elkezd az érték emelkedni, akkor az mikor kezd, és mennyinél ugrik meg, de így ez a fajta pontosság kimarad. Bár a hba1c meg az utolsó 3 hónapot mutatja meg, szóval nem tudom eldönteni ez jó avagy sem.febr. 25. 20:24
1/6 anonim 

válasza:

Ha neked nem eleg az, ami az orvos szerint eleg, akkor vercukormerohoz nem kell orvos, kolcsonkersz vagy veszel magadnak, megmered felkeleskor, megiszod a 75g cukros vizet, megmered utana 1, 2, 3 oraval, aztan latod, hogy mikor ugrik meg vagy amit latni akarsz.
2/6 anonim 

válasza:

Ezek mögött nem szakmai, hanem financiális okot sejtek. Tb re voltál nőgyógyásznál, vagy magánban?
A magán azért nem ad beutalót, mert akkor a labor is fizetős lesz. Ne duzzogjon a kliens, hát elsunnyogja a beutalót. Majd csinálsz valamit.
3/6 anonim 

válasza:

1, az inzulinszint többet elmond, az otthon nem méred.
Kérdező, nem elég ennyi. Kell terhelés, és nem csak vc, de inzulin is. Ráadásul most már a 60 perces értéket inkább tartják fontosnak, de azt tb alapon nem csinálják.
4/6 anonim 

válasza:

Inzulin rezisztencia vizsgálatnál fontos a terheléses cukor vizsgálat. A HbA1c inkább a cukorbetegséggel küzdők terápiájának monitorozására szolgál, a diagnózis felállításához mellette terheléses vizsgálat is szükséges.
5/6 anonim 

válasza:

Pontosan így van. De az inzulint is néző terhelésre a háziorvos se tud tb-s beutalót adni, a kompetenciakorlát miatt. Szóval ott vagyunk, hogy fizetheted magadnak, kérdező. Vagy egy nagy kört leírva, kérsz beutalót endokrinológiára.
6/6 anonim 

válasza:

Tapasztalat; Ha ilyen problémád van endokrinológushoz menj, a nőgyógyász sz.rt se ért hozzá. Én magamtól mentem el fizetősre, a nődokim még hormonális vérképre sem volt hajlandó elküldeni és teljesen félrediagnosztizált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!