Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pcos okozza ezt vagy vajon...

Pcos okozza ezt vagy vajon más lehet a bajom?

Figyelt kérdés
14 éve rendszeres a menstruációm, most 28 vagyok. Legutóbb november 4-én jött meg. Nagyon erős volt, fájdalmas, sokat szédelegtem,sápadt voltam.Ez nem jellemző rám.Miután vége lett, 3 nap múlva pecsételő vérzés kezdődött és ki is tartott tegnapig. Tegnap pedig megjött a következő "rendes" menstruáció, egyszerűen 21 napra. Nagyon megrémít a helyzet. Az biztos, hogy komoly hormonproblémám van. 14 évesen pcos-t diagnosztizáltak nálam majd több másik orvos is tagadta a diagnózist. Pcos irányba mutató tüneteim vannak és évek óta keservesen szenvedek, de egy orvos se állt velem szóba, mert a menstruációm rendben volt,állítólag nincsenek cisztáim,így szerintük kizárt a pcos és amúgy sincs semmi bajom most pedig közölnék, hogy biztos csak stressz miatt véreztem végig majd egy hónapot. Már tényleg nem bírom tovább.

nov. 26. 01:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"Mennyibe kerülne vajon egy teljes kivizsgálás a panaszaimra? Van valakinek tapasztalata? Gondolom kell több Hormonlabor+ cukorteszt is."

Teljes kivizsgálás sajnos nagyon sokba kerül.

Nőgyógyász minden alkalommal 25-35ezer

Első konzultáció az endokrinológussal, hogy megmondja, konkrétan milyen vizsgálatokra menj, 30ezer körül van, majd minden konzultáció megint 30ezer körül, amikor elemzi a leleteidet.

Hormonlabor 30-50ezer, ciklus végi hormonlabor 10-20ezer

Bármi ultrahang, ha kell, pajzsmirigy stb. 20ezer

Cukor- és inzulinterhelés 20ezer

Rengeteg pénz sajnos.

Ha mondjuk első körben elmész endokrinológushoz, ő elküld 2 hormon vérvételre és inzulinterhelésre, az lesz első körben 30+30+10+20=90ezer minimum.

Aztán persze vissza kell menni az endokrinológushoz, elemzi a leleteket, az megint 30ezer. És így tovább.

Rengeteg pénz.

nov. 29. 21:49
 12/14 anonim ***** válasza:
Felhivtad már a biztositot, hogy elpanaszold ezt ott nekik? Kórház-sürgösségi? Landesärztekammer? Ombudsmann?
nov. 30. 04:55
 13/14 A kérdező kommentje:
A biztosítónál már próbálkoztam és tettek rá nagy ívbe. Közölték, hogy nem tudnak segíteni az időpontegyeztetésben, mert "nincs időpont sehol". Németországban csak az említésre méltó, ami esetlegesen halálos betegség, vagy még az se😅 hormonprobléma? Ugyan már! Mikor azért kértem segítséget, hogy anyajegyellenőrzésre egyeztessenek nekem időpontot, fura mòdon abba rögtön tudtak. Röhej😅
nov. 30. 11:17
 14/14 anonim ***** válasza:
Jó kérdés, nekem is PCOS diagnózisom volt, erre szedtem fogamzásgátlót. Később a a hormonjaim is rendben is voltak és cisztáim sincsenek a mai napig. Rólam is levették az orvosok ezt a betegséget. Mai napi szőrös vagyok, hullik a hajam és ritkán menstruálok. Teherbeeséssel nem volt gondom.
dec. 10. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!