Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pcos okozza ezt vagy vajon...

Pcos okozza ezt vagy vajon más lehet a bajom?

Figyelt kérdés
14 éve rendszeres a menstruációm, most 28 vagyok. Legutóbb november 4-én jött meg. Nagyon erős volt, fájdalmas, sokat szédelegtem,sápadt voltam.Ez nem jellemző rám.Miután vége lett, 3 nap múlva pecsételő vérzés kezdődött és ki is tartott tegnapig. Tegnap pedig megjött a következő "rendes" menstruáció, egyszerűen 21 napra. Nagyon megrémít a helyzet. Az biztos, hogy komoly hormonproblémám van. 14 évesen pcos-t diagnosztizáltak nálam majd több másik orvos is tagadta a diagnózist. Pcos irányba mutató tüneteim vannak és évek óta keservesen szenvedek, de egy orvos se állt velem szóba, mert a menstruációm rendben volt,állítólag nincsenek cisztáim,így szerintük kizárt a pcos és amúgy sincs semmi bajom most pedig közölnék, hogy biztos csak stressz miatt véreztem végig majd egy hónapot. Már tényleg nem bírom tovább.

nov. 26. 01:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Hormon vizsgálaton voltál már???
nov. 26. 07:35
 2/14 anonim ***** válasza:

Endokrinológusnál voltál már? Mert a PCOS nem nőgyógyászati betegség, hanem endokrinológiai.

Önmagában a ciszta vagy annak hiánya nem elegendő a diagnózishoz. A Rotterdami kritériumok közül kettőnek kell teljesülnie a PCOS-hez. Vérvétel kell, ultrahang, teljes kivizsgálás, hogy kapj diagnózist. Ultrahang nem elég.

Keress egy jó endokrinológust, ami komolyan vesz. Ha kell, akkor magánban. Igen, tudom, hogy drága, én is magánban járok endokrinológushoz, de ez van, államiban rengeteget kell várni, és nem vesznek sok nőt komolyan, "csak a stressz", "a fájdalmas menstruáció normális". Nem, nem az.

Te is érzed, hogy nincs rendben a ciklusod, nagyon is jó l érzed. Ilyen fájdalom, vagy 1 hónap barnázás sem normális sajnos.

nov. 26. 09:03
 3/14 Sssaszem ***** válasza:
De milyen vizsgálatok vannak? Mondja meg valaki már.
nov. 26. 09:18
 4/14 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy külföldön élek, ott van biztosításom, de ott felejtős, hogy bármit is megnézzenek, mert kivágnak mint macskát...két mondhat után. Most egy ideig itthon vagyok, itt így is úgy is csak magánba tudnék elmenni,viszont jelenleg nincs munkám és nem is tudom meddig nem lesz, így viszont rettenetesen nehéz. Mennyibe kerülne vajon egy teljes kivizsgálás a panaszaimra? Van valakinek tapasztalata? Gondolom kell több Hormonlabor+ cukorteszt is. Szerintem a tüneteim alapján erősen gyanakodnak az orvos a pcos-re szóval ebbe az irányba vizsgálna.Budapesten mennék orvoshoz.
nov. 26. 12:31
 5/14 anonim ***** válasza:
Hol külföldön?
nov. 29. 03:33
 6/14 A kérdező kommentje:
Németországban
nov. 29. 12:51
 7/14 anonim ***** válasza:
Németországhoz képest Magyarország legalább 5 évvel le van maradva. Ha valamit elrontanak ott még van esélyed perelni. Itt nincs. Én mindenképp németországban csinálnák valamit a helyedben és nem itt.
nov. 29. 13:39
 8/14 A kérdező kommentje:
Én már 5 éve élek Németországban. Tudom, hogy elterjedt Magyarországon, hogy Németország nagyon modern és jó és sokkal jobb Magyarországnál, tapasztalatból mondom, hogy nem így van! Egy fokkal nem jobb, sőt!! Akármivel mész orvoshoz, eszébe sincs kivizsgálni, akármilyen fájdalmad is van, közli, hogy csak a stressz és húzzál gyorsan haza és még jól meg is aláz meg lehülyéz. Időpontokra 4-5 hónapot vársz, ha akut fájdalmad vagy gondod sehova nem tudsz menni. A háziorvos lenne ugye a kézenfekvő, oda is időpontra mehetsz csak, aztán meg közli, hogy ő nem szakorvos. Nem tudom, hogy az egész országban ennyire drámai e a helyzet, de ahol én vagyok egyszerűen abszurd és felháborító.
nov. 29. 19:04
 9/14 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy németországban az a helyzet, föleg nagyvárosban. De a tudásuk fejlettebb. Nekem többször elöfordult MO-on, hogy olyan gyógyszert irt fel a szakorvos, ami már legalább 5 éve nem létezik. Pislogtak is a gyógyszertárban.

Én is ingázok már vagy 25 éve 3 ország között. Tudom, hogy nyugat romlik, de akkor is a tudása más egy nyugati orvosnak, meg a perelhetösége.

nov. 29. 19:23
 10/14 A kérdező kommentje:
Pedig sok nyugati orvos Magyarországon tanul(t). Sajnos nem tudom elérni ott, soha, hogy tegyenek értem valamit, hogy egyáltalán elhiggyék a panaszomat. A pert meg el se tudom képzelni. Regényeket tudnék írni a rasszizmusról meg jogszerűtlenségről abban az országban. Én azt gondolom 5 év távlatából, hogy a fizetésen kívül minden rosszabb abban az országban,mint Mo-on.
nov. 29. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!