Pcos okozza ezt vagy vajon más lehet a bajom?
Endokrinológusnál voltál már? Mert a PCOS nem nőgyógyászati betegség, hanem endokrinológiai.
Önmagában a ciszta vagy annak hiánya nem elegendő a diagnózishoz. A Rotterdami kritériumok közül kettőnek kell teljesülnie a PCOS-hez. Vérvétel kell, ultrahang, teljes kivizsgálás, hogy kapj diagnózist. Ultrahang nem elég.
Keress egy jó endokrinológust, ami komolyan vesz. Ha kell, akkor magánban. Igen, tudom, hogy drága, én is magánban járok endokrinológushoz, de ez van, államiban rengeteget kell várni, és nem vesznek sok nőt komolyan, "csak a stressz", "a fájdalmas menstruáció normális". Nem, nem az.
Te is érzed, hogy nincs rendben a ciklusod, nagyon is jó l érzed. Ilyen fájdalom, vagy 1 hónap barnázás sem normális sajnos.
Tudom, hogy németországban az a helyzet, föleg nagyvárosban. De a tudásuk fejlettebb. Nekem többször elöfordult MO-on, hogy olyan gyógyszert irt fel a szakorvos, ami már legalább 5 éve nem létezik. Pislogtak is a gyógyszertárban.
Én is ingázok már vagy 25 éve 3 ország között. Tudom, hogy nyugat romlik, de akkor is a tudása más egy nyugati orvosnak, meg a perelhetösége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!