Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hormonspirál tapasztalatok?

Hormonspirál tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Extrém hosszú menstruáció miatt az orvos azt javasolja, az eddigi implantatum helyett használjak hormon tartalmú spirált. Az ismerettsegi körömben ketten használnak spiralt, az egyik erős menstruációs görcsökről panaszkodik, a másik meg azt mondja, hosszú a menstruációja -5-6 nap - es van időnként koztes vérzése is. Nekem időnként vannak görcseim, a menstruációm viszont 21-30 napos, 10-14 napos szünetekkel....
ma 12:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Mirena-m van, szinte egyáltalán nincs semmi vérzésem. A mensturáció kb. 3-4 nap pecsételés, elég egy tisztasági betét, görcseim sosem voltak.

Én erős vérzés miatt váltottam le a simát hormonosra, bevált.

ma 12:41
 2/7 qborka ***** válasza:
88%

44 évesen kaptam az elsőt, elhúzódó,erős vérzés + miómák miatt. Csodaszép lett az arcbőröm, elmúltak a felfùjódásaim, nem törtek rám éhségrohamok,a libidóm talán még nőtt is. Szóval voltak pozitív hatásai. A felhelyezés egyáltalán nem fájt, a cserét azonban már picit éreztem.

Azonban sajnos szinte alig volt tiszta napom, majdnem mindig barnázás ,vérzés , menstruáció volt. Aztán egy erősebb mensi mellett kiesett a Mirenám.

Barátnőm azonban jól el van vele, normális, enyhe mensijei vannak.

Előre senki meg nem mondja,a Te szervezeted hogyan reagál rá. Vagy bejön vagy nem.

Próbáld meg!

Hány éves vagy?

30 napon keresztül a menisd vagy én értelmezem rosszul? Az 5-6 nap normális, egyáltalán nem hosszú.

ma 12:54
 3/7 A kérdező kommentje:
49 vagyok. Igen, 30 napon át menstrualok.
ma 12:57
 4/7 qborka ***** válasza:
78%

Jézus ereje.... És régóta? Rendes normális vérzés? 😳 Meg sem szòlalok a 8-10 napommal.

Próbáld meg a spirált.

ma 13:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Egy éve. Igen, rendes vérzés. Elsőre változó korra tippeltek. Most olvasgatom a mellekhatasokat, meg hogy mikor nem javasolt: 35 felett nem javasolt, miómak mellett sem... Látom hogy gyulladast okozhat, köztes verzest... Komolyan kész vagyok. Ráadásul ez nem pár filléres mutatvány, hogy ha nem válik be, akkor 3 hónap után lazán valami mást próbálok.
ma 13:06
 6/7 qborka ***** válasza:

Biztos felmerült nálad is a méheltávolítás . A legtutibb,leggyorsabb módszer a probléma megoldására.

Ha az orvosodban megbízol és ő javasolta, próbáld meg a spirált. Igen,több hónap,akár egy év is lehet,mire rendeződik a dolog.

ma 14:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Azt mondta a doki, hogy azt egyenlőre túl drasztikusnak tartja.
ma 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!