Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi segíthet a menstruáció...

Mi segíthet a menstruáció előtti extrém hangulatingadozáson?24L

Figyelt kérdés

12 éve menstruálok. Az első pár évben semmi gond nem volt, de az utóbbi időben nagyon elfajult a dolog. Előtte 1-2 héttel átváltozok egy őrültté. Minden irritál, még saját magam is. Nem szólok senkihez, ha hozzám szólnak nem tudok normálisan válaszolni és mindenkit megbántok. Utána pedig bűntudatom van és sírok, nem tudom abbahagyni. Még a háziállatommal is csúnyán beszélek ilyenkor, akit mindennél jobban szeretek.

Legutóbb majdnem az állásomba került ez az állapot, annyira felidegesítettek hogy szó nélkül hazamentem mert úgy éreztem ha ott maradok annak rosszabb vége lesz. A kapcsolatom is romokban hever. Ilyenkor nem tudom elviselni a páromat sem, olyan mintha egy vad idegen lenne akit gyűlölök. Utána pedig magamat gyűlölöm hogy hogy tudtam ilyen lenni vele. Egyszerűen meg akarok szűnni létezni, öngyilkos gondolataim vannak. Egyik barátnőm adott pár szem frontint, hogy próbáljam ki hátha segít és akkor a háziorvosommal fel tudom íratni magamnak, de semmi hatása nem volt azon kívül hogy elálmosodtam. :(

Az orvosommal még nem beszéltem erről mert eddig nem volt ilyen extrém a helyzet. A fogamzásgátló szedése segítene ezen a problémán? Vagy van bármiféle más megoldás? :(

nov. 7. 23:47
 1/2 anonim ***** válasza:
69%
Hormonvizsgálatot javasolnék, talán gyógyszerrel kezelhető a durva kilengés.
nov. 8. 07:20
 2/2 anonim ***** válasza:
62%

Hormonzavar is lehet, menj endokrinológushoz. Ő majd kér vérvételeket.

Megnézi ezeket a hormonokat, értékeket: ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron, prolaktin, pajzsmirigy értékek (TSH, T3, T4, ATPO), mellékvese értékek stb.

Általában 2 időpontban szokták nézni a hormonvérvételt, ciklus elején (3-5. ciklusnap), valamint ovuláció után 7 nappal.

Utóbbi a ciklus 20-23. napja általában, de ez egyéni, sőt egy nőnek is változik ciklusonként, éppen hányadik napon volt ovuláció, na onnantól 7. nap körül kell menni a második vérvételre. A második vérvételen általában már csak progeszteront és ösztrogént néznek.

Éhgyomri vércukrot is nézetnék a helyedben, biztos ami biztos.

Fogamzásgátló sajnos nem segít, az nem erre való. Ha szednél is, csak elnyomná a valódi okot a háttérben (például hormonális egyensúlytalanság), ahogy abbahagyod a tablettát, minden vissza fog jönni. Sőt, még rosszabbodhat is! Ha egy orvos erre fogamzásgátlót javasol, az sajnos nem jó orvos, menekülj tőle.

nov. 8. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!