Menstruáció előtti hangulatingadozásra tippek?
Tudom miről beszélsz. Fiatalabb koromban velem is ez volt. Pár "bugyuta tipp", ami nekem ilyenkor bevált: annyit és olyat ettem,ami nagyon jól esett. Ez nagyban javítja a hangulatod. Ha hirtelen ideges voltam, megpróbáltam eltolni, elnapolni a düh kieresztését. Tudván, hogy talán alaptalan a haragom, húztam az időt, hogy később tiszta fejjel térhessek vissza rá. Ellenben sokat lelkiztem másokkal. Többet, mint általában. Ez egyrészt oldotta a düht és a frusztrációt, másrészt az érzékenyebb énemnek adott teret.
Illetve sokat mozogtam. Ez levezeti az energiáidat. Nem lesz sem időd, sem kedved feszengeni. Plusz hamarabb véget is ér a ciklos.
És, mivel elég kreatív alkat vagyok, nagyon sokat alkottam. Rajzoltam, festettem, írtam, költöttem verseket. Ezek különben mind nagyon jól sikerültek. A mély érzések megélése ilyenkor szörnyen hasznos.
Köszönöm az első két személynek a választ.
1: Megpróbálok odafigyelni az étrendemre és hátha a több vitamin bevitel segít valamennyit.
2: Én is a düh eltolása mellett szoktam dönteni, csak ezt az időszakot sajnos az átlagosnál is rosszabbul élem meg, mert a párom másik városban tanul és ritkán látjuk egymást, és a barátaimat sem fogom látni a közeljövőben. Én is megpróbálok több időt tölteni kreatív dolgokkal, hátha kicsit tereli a gondolatokat.
3: Én nem feltétlen antidepresszánsra gondoltam, hanem pl különböző teákra vagy lehet kapni természetes anyagokból készült lazítókat. ( nem tudom, hogy fogalmazzam meg pontosan ) Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy valaki használ e ilyeneket és segít e valamit.
1-es, mivel nem nő vagy, teljesen irreleváns a válaszod.
A hormonokat étkezéssel nem lehet befolyásolni, és a pms-t hormonok okozzák.
Én rengeteg mindent használok, nem kifejezetten csak ezekre az időkre, hanem minden nap.
Valeriana night harmony este
Melatonin este
Remotiv extra este
Nappal
Brandenburg neuro
Brandenburg angio
Valeriana remax
De attól még ugyanúgy instabil vagyok, csak picit kevésbé. Bár nálam más a gond
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!